Така нареченият Evry Mod при TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Така нареченият Evry Mod при TDS

Мнение от Din » 22 Авг 2014, 12:05

Това за пореден път доказва всъщност колко здрав мотор е това,въпреки че е много оплюван и критикуван
тдс ката ми също е бутната да върви уж повече но компромиси от към масло и охлаждане не са правят !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 22 Авг 2014, 14:53

А бе поддържаш ли го как то си му е ред и го следиш грижи няма....аз поне моята не слизам от нея и само в лютеницата е и до сега ядове няма....иначе мисля и аз да пробвам да видя има ли разлика ама не мисля да е за постоянно...просто за идеята...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Авг 2014, 15:21

пресиян отдавна слага копчаци на тдс-ите за евтин вървеж.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 22 Авг 2014, 16:26

павката написа:пресиян отдавна слага копчаци на тдс-ите за евтин вървеж.

предположих,че това за,което е писал колегата в темата е нещо различно....ама явно става дума за така наречения повер бокс :mhihi: .....или бъркам :confused:

Аз по принцип имам такъв копчак ама е сложен под педала на газта и само като е на как се вика кикдаун тогава се задейства......ама не го ползвам щот турбото си се развърта вече прилично и като го натисна освен къдеж друга разлика не намирам.....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от krasimir! » 22 Авг 2014, 17:22

Колеги аз си мисля,че ако се откачи буксата на датчика,който казва на компютара колко е загрял двигателя ефекта ще е същия.Защото моят tds,когато е студен го усещам по-пъргав и пуши повече от когато е загрял.Поправете ме ако бъркам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Din » 22 Авг 2014, 17:34

кичоне написа:
павката написа:пресиян отдавна слага копчаци на тдс-ите за евтин вървеж.

предположих,че това за,което е писал колегата в темата е нещо различно....ама явно става дума за така наречения повер бокс :mhihi: .....или бъркам :confused:

Аз по принцип имам такъв копчак ама е сложен под педала на газта и само като е на как се вика кикдаун тогава се задейства......ама не го ползвам щот турбото си се развърта вече прилично и като го натисна освен къдеж друга разлика не намирам.....

тя и моята е с постоянно задействан павър :mhihi: так е зех от колега и каза да не барам.Ама мислех че тука иде реч за нещо съвсем различно .......
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 Touring TDS
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от blacke34 » 29 Авг 2014, 19:32

Тук в България не знам как го наричат но е известен като EVRY MOD , аз лично съм доволен преди имах едно тъпчене на обороти след 3К в момента с много леко пипнат потенциометър върви много...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Сеп 2014, 8:56

И накрая дупка в буталото, сцепен блок и тн. Това е доста глупав мод. По-добре щом искаш мощност сложи по-голямо турбо. Виж в гугъл holset hx30, hx35. По-голям елемент на ГНП. И мисли за по силен съединител, както и водно впръскване в цилиндрите за охлаждане. Този мотор е здрав да, но е правен да се возиш. Реално по-евтино излиза да си вземеш М50В25 и да го напомпаш него. А и за тези пари ще получиш много повече от колкото от дизела и специално м51.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар
Кара: E34 Touring TDS
Мечтае да кара: E60 M5

Мнение от blacke34 » 07 Сеп 2014, 10:48

Накрая да и дупка в коляновия вал и картера след това :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2014, 18:45

Като искате повече нафта към мотора става директно от МАП датчика без да си осираш помпата и да преебаваш празния ход и атмосферния режим .
Слага се потенциометър между МАПа и ЕКУ то и се наглася да показва малко по голямо налягане .Описал съм го някъде из темите за муниннг .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joriev_83 » 10 Сеп 2014, 22:10

Jordana написа:Като искате повече нафта към мотора става директно от МАП датчика без да си осираш помпата и да преебаваш празния ход и атмосферния режим .
Слага се потенциометър между МАПа и ЕКУ то и се наглася да показва малко по голямо налягане .Описал съм го някъде из темите за муниннг .

Колега дай повече инфо по темата за слагането на потенциометъра между мапа и екуто.Не можах да намеря темата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2014, 23:13

Потенциометър около 100-200ком или какъвто има под ръка близък.Добре е да се ползва тример от тия многооборотните .
Графиката показва примерно на този мап сензор изходното напрежение ,стандартно атмосферното налягане е 96кпа на морското ниво .Намирате за конкретния мап сензор в зависимост до колко бара е, който ви е на колата тая графика с изходните напрежения .Дадения пример е за 1.5бара мап .На друг датчик ще има малка разлика в напреженията но с потенциометъра може да ползвате и 2 и 3 баров мап или какъвто е под ръка.Показанията на контакт трябва да отговарят на атмосферното ,с потенциометъра малко коригирате нагоре все едно че има буст .Така и горивото ще се увеличи .
MAP.jpg
map1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joriev_83 » 11 Сеп 2014, 21:04

Мерси! :bchug: Ще потърся графиката за моя мап .

Потребител
Аватар

Мнение от Ejko mambo » 05 Апр 2015, 12:21

Здравейте колеги!
Искам да питам само автора на темата. Колега свързваш ли кондензатори към изходите или само с потанциометъра го правиш и ако може да ми дадеш някаква схема и аз да си го напрая благодаря предварително... :bowdown: :bowdown:

Предишна

Назад към E34