Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E60
- Мечтае да кара: М6
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Благодаря Ви за мненията. Един друг лаишки въпрос имам обаче: в момента карам с 4 летни run flat гуми. Зимните пак ли run flat да ги взема или не? Чувам противоречиви отзиви. Нямам резервна гума в багажника.
Ако искам да сложа 275 мм широка гума отзад, трябва ли задължително да слагам фланци или може и без?
Ако искам да сложа 275 мм широка гума отзад, трябва ли задължително да слагам фланци или може и без?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Зимата специално е по-добре да караш с по-тесни гуми, иначе да, можеш да сложиш 275 гума отзад без фланци.
Аз лично не съм фен на рънфлат гумите - прекалено твърди са. Сегашната ми кола няма резервна гума, ако спукам гума някъде на път, ще викам пътна помощ
На твоята специално можеш да си вземеш комплект 17" патеричка с крик, ключ и т.н. и да си спокоен. Има място в багажника.
Аз лично не съм фен на рънфлат гумите - прекалено твърди са. Сегашната ми кола няма резервна гума, ако спукам гума някъде на път, ще викам пътна помощ

- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
Да, за зимата знам, че трябва да са по-тесни.
Още нещо искам да питам: по номер на рама ми излиза
S676A HiFi Lautsprechersystem - HiFi speaker system.
Отзад в багажника под лявата кора има една джаджа, пише Harman Kardon на нея, изглежда това е усилвателя. Това явно е за звука или? Logic 7 ли се води аудио-оборудването или ?
Още нещо искам да питам: по номер на рама ми излиза
S676A HiFi Lautsprechersystem - HiFi speaker system.
Отзад в багажника под лявата кора има една джаджа, пише Harman Kardon на нея, изглежда това е усилвателя. Това явно е за звука или? Logic 7 ли се води аудио-оборудването или ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, това е най-високото ниво на фабрично оборудване (без индивидуал изпълненията). Има много информация от какви компоненти се състои.
Never mistake motion for action...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Leon написа:Да, това е най-високото ниво на фабрично оборудване (без индивидуал изпълненията). Има много информация от какви компоненти се състои.
S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL HiFi System Professional DSP
Това е най-високото оборудване (без индивидуал), а на колегата си е просто HI FI...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
676А не е най-високото "стандартно" оборудване, 677А (Logic 7) е най-високото, след него идва индивидуала S752A.
едит: колегата ме е изпреварил
едит: колегата ме е изпреварил

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, прави сте, аз приех, че е DSP, защото колегата беше споменал за Logic7 и не обърнах внимание на кода.
Never mistake motion for action...
- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
Ясно. Все пак съм доста доволен, бая дънят.
Искам да питам и за електрохроматичните огледала, ако имам такива, те с подгряване ли са и асферични ли се водят? Питам щото едното стои някво такова жълто и не си променя цвета като другите две и бих искал да го сменя.
Искам да питам и за електрохроматичните огледала, ако имам такива, те с подгряване ли са и асферични ли се водят? Питам щото едното стои някво такова жълто и не си променя цвета като другите две и бих искал да го сменя.
- MS-BMW
- Потребител
-
- Кара: M5
- Мечтае да кара: N57D30 , M57D30
Здравейте на всички решил съм да си купя BMW 530XD до 20000лв.Харесах няколко ако може да кажете нещо повече за тях и какви екстри според вас да гледам да има колата или ще е добре да има после да не съжелявам.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7bnk94
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4184179337
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1963451818
Благодаря предварително
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4184179337
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 1963451818
Благодаря предварително

- Rennfahrer
- кандидат ентусиаст
-
Здравей, колега. По въпроса за екстрите е въпрос на вкус, както казало кучето и си облизало задника, по-важно е колата да е читава, но пък екстрите съчетани с всичко друго допринасят много за радостта от шофирането. За тези пари можеш да си намериш колица с доста приличен пакет екстри. Лично за мен задължителни екстри за Е60 са: кожен салон, автоматик, ксенон (някои от първите е60-ки нямат серийно ксенон), комфортни седалки задълже (те вървят с памет и много настройки;)), голяма навигация, двузонов климатроник (не че е толкова важно, ама с врътките много грозно стои), фабричен парктроник (колата е бая дълга и при тесни пространства, в подземен гараж например, бая зор ще видиш при маневри и паркиране без него).
От тези коли които си пуснал първата и втората мисля, че са по-добрия вариант. Само заради седалките изобщо не бих гледал последните две. Вярно, че и първите не са комфортни, но са поне електрически. Километрите ми изглеждат съмнително малко за толкова годишна дизелова кола, но пък салонът изглежда запазен, което е положителен индикатор. Закарай ги в БмВ, където могат по ключа да видят сервизна история (ако е обслужвана някога в БМВ, без значение дали в България или в чужбина), и ако видиш например, че още преди няколко години е била на тез километри (примерно), значи най-вероятно километражът е превъртян. Или е стояла години без да се кара, което е по-малко вероятно
От тези коли които си пуснал първата и втората мисля, че са по-добрия вариант. Само заради седалките изобщо не бих гледал последните две. Вярно, че и първите не са комфортни, но са поне електрически. Километрите ми изглеждат съмнително малко за толкова годишна дизелова кола, но пък салонът изглежда запазен, което е положителен индикатор. Закарай ги в БмВ, където могат по ключа да видят сервизна история (ако е обслужвана някога в БМВ, без значение дали в България или в чужбина), и ако видиш например, че още преди няколко години е била на тез километри (примерно), значи най-вероятно километражът е превъртян. Или е стояла години без да се кара, което е по-малко вероятно

Колеги, дайте мнение за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11408822491950423&slink=7bsrlu. По принцип ми се ще да има комфортни седалки, но пък колата ми изглежда доста добре поне по снимки и мога да се примиря със спортен салон с памет.
Някой ако има впечатления от тази автокъща също може да ги сподели. 

Според мен тук има поне едни 3-4к ремонти. Невъзможно е да е на тази цена с М пакет 2007 година.
На кутия или най-малко на турбо залагам аз като основни проблеми 

- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
SDLS написа:Според мен тук има поне едни 3-4к ремонти. Невъзможно е да е на тази цена с М пакет 2007 година.На кутия или най-малко на турбо залагам аз като основни проблеми
20к е добре за нефейслифтова кола, според мен

Иначе колата изглежда много добре..
- MS-BMW
- Потребител
-
- Кара: M5
- Мечтае да кара: N57D30 , M57D30
Благодаря колега за отговора,мисля да ида да гледам първата и втората ще ги закарам на сервиз да ги видят,колко ще ми струва едно обслужване на тази кола ?. 

Доколко е 2007 не е съвсем сигурно, понеже автокъщите обичат да надписват годината, но това вече ще се види на място. Интериора ми се вижда доста запазен, не забелязах някакви разминавания вследствие на оправяни удари поне на пръв поглед. А относно цената - мисля, че е нормална за кола преди фейслифта. По мое мнение всичко над 20к вече е неоправдана цена за преди фейслифт, това са коли на по 9-10 години вече. Е, колата на колегата MadChicken си струва парите, но там случаят е съвсем различен. Дори мисля, че обявената от него цена е ниска на фона на средствата, времето и труда, които е вложил.