Претапициране на салон
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Претапициране на салон
Здравейте колеги,
Понеже искам да си заменя предните две седалки ( моите са полуелектрически, нямат мемори, подгряване, обдухване и т.н.) имам три питания:
1. Намерих спортни седалки, с мемори функция, но се чудя дали спортните са удобни или е по-добре да си търся комфортни
2.Другия проблем е, че седалките са черни, пък на мен ми трябват beige цвят. Иначе са на суперцена - към 200 кинта и двете. Дали няма да мога да ги претапицирам за някаква прилична сума?
3. Ако успея да намеря (рядко е) само една комфортна седалка и заменя тази на шофьора с нея? Предполагам ще стане, но пък сигурно визията леко ще се развали.
Понеже искам да си заменя предните две седалки ( моите са полуелектрически, нямат мемори, подгряване, обдухване и т.н.) имам три питания:
1. Намерих спортни седалки, с мемори функция, но се чудя дали спортните са удобни или е по-добре да си търся комфортни
2.Другия проблем е, че седалките са черни, пък на мен ми трябват beige цвят. Иначе са на суперцена - към 200 кинта и двете. Дали няма да мога да ги претапицирам за някаква прилична сума?
3. Ако успея да намеря (рядко е) само една комфортна седалка и заменя тази на шофьора с нея? Предполагам ще стане, но пък сигурно визията леко ще се развали.
Последна промяна themoldestone на 21 Авг 2014, 15:24, променена общо 1 път
Re: Претапициране на седлки
1. Ако си с обикновенните седалки и искаш да ги замениш защото не ти е удобно, търси комфортни! Спортните са същото дърво!
2. Отиваш в горубляне и ти ги правят перфектни.
3. Почти съм сигурен че няма да намериш 1 седалка, никой няма да тръгне да продава, хеле пък комфортни които и без това са рядкост. Все пак да предположим че намериш не съм обеден как ще стане номера с кодирането. Как едната ще е с едни функции и другата с други. А и ще е адски грозно.
3. Почти съм сигурен че няма да намериш 1 седалка, никой няма да тръгне да продава, хеле пък комфортни които и без това са рядкост. Все пак да предположим че намериш не съм обеден как ще стане номера с кодирането. Как едната ще е с едни функции и другата с други. А и ще е адски грозно.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
Иначе спортните за 200лв не са ли доста изгодни?
Еми добра цена да, но ще имаш и към 100 лв кодиране(ако ще ти го прави някой друг) и пари за претапициране, ти си преценяш.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
a1n написа:1. Ако си с обикновенните седалки и искаш да ги замениш защото не ти е удобно, търси комфортни! Спортните са същото дърво!
Къде на Горубляне? Дай координати. И там претапицират, така ли? Защото аз зная за боядисване.
Последно ходих преди 2 години. Ето тук беше някъде
https://www.google.com/maps/@42.641472, ... fPFerQ!2e0
https://www.google.com/maps/@42.641472, ... fPFerQ!2e0
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
на мойта за да и претапицират двете предни седалки искат около 1300лв.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Да бе, да не са луди
За около 1000 лв. ще ти направят целия салон.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
rafa224 написа:Да бе, да не са лудиЗа около 1000 лв. ще ти направят целия салон.
е и аз така си мислех ама не. 1000 лв. искат за обикновения. Моя е спортен фейсов
Имайте предвид че претапицирането хич не си е лесна работа, качествена работа си е толкоз, не се учудвам че са поискали тия пари.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
Значи не е изгодно, ще си търся комфортни предни седалки - бежов цвят.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
adovet написа:rafa224 написа:Да бе, да не са лудиЗа около 1000 лв. ще ти направят целия салон.
е и аз така си мислех ама не. 1000 лв. искат за обикновения. Моя е спортен фейсов
Въпроса е в това, че като разберат за каква кола става въпрос виждат ходеща касичка и казват безумни цени. Тапицерията е направена така, че се сваля, скрояват си направо нова калъфка и я слагат. Ще ти пусна на лично телефони на тапицери, с които съм говорил преди за кожен салон на един джип.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
А някой сети ли се да провери колко струва тапицерията в BMW? Попаднах на това в ebay- http://www.ebay.de/itm/290748606280?ssP ... 1423.l2649
това е горната част на седалката. Със сигурност ще я има и долната, а сигурно могат да се намерят и на по-ниска цена.
това е горната част на седалката. Със сигурност ще я има и долната, а сигурно могат да се намерят и на по-ниска цена.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Еми колега 160 евро само горната част, ами долната, дори да ти стъпи на по-евтино колко да е по евтино? Пак ще ти доиде 5-600лв най-малко.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Е да, но това е дилърска цена, доколкото разбрах. Може да се намерят и на по-ниска. Да не говорим, че имаше цели комплекти седалки за по 500-600лв и стояха месеци наред в cars.bg и продавалника. Аз лично съм съм говорил с 2-3 тапицери за един джип vw touareg и ми искаха 1000 лв. за цялостно претапициране с естествена кожа, заедно с корите.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2