ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
В.Стефанов написа:Колеги на компакт отзад от какво могат да се вземат и сложат по големи дискове и спирачни апарати ?
От обикновенни към вентилирани съответно с апарати...А на диаметър

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
А, ти сигурен ли си, че отзад си с дискове, а не с барабани ?
Защото мисля, че при компактите имаше разлика в задните носачи и за да преминеш от барабани на дискове ти трябват носачи от компакт 323.
323ките пък до колкото знам отзад са с плътни дискове.
Така, че ако си с барабани схемата общо взето изглежда така - носачи от 323 компот и апарати от 328 в случай, че искаш да минаваш на вентилиран диск отзад.
Защото мисля, че при компактите имаше разлика в задните носачи и за да преминеш от барабани на дискове ти трябват носачи от компакт 323.
323ките пък до колкото знам отзад са с плътни дискове.
Така, че ако си с барабани схемата общо взето изглежда така - носачи от 323 компот и апарати от 328 в случай, че искаш да минаваш на вентилиран диск отзад.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Компот IS отзад е с дискове плътни не вентилирани.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
Апаратите на 2.8 седак-купе задните със 1 и същ захват ли са с на задните компактови 1.8ис, 2,3
Не знам със сигурност, но ми е любопитно защо са по-големи спирачки на Компакта?
Спира отлично за кола от Е36 поколението.
По-големите спирачки няма да подобрят поведението спрямо една ревизия на цялата система и едни метални маркучи.
По-големите спирачки няма да подобрят поведението спрямо една ревизия на цялата система и едни метални маркучи.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:Не знам със сигурност, но ми е любопитно защо са по-големи спирачки на Компакта?
Нали знаеш, че с подходящите инструменти и нужните умения секви мотори влизат в коша на е36

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
Забравих, че думата "сток" е "анатема"
Посипвам си главата с тресчотки, медна тел, изолирбанд и свински опашки 

- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
liloff написа:спрени са от копчето / изгорели крушки /
... изведнъж ли спряха да светят?
не светят само при отключване.. при отваряте на вратите, при гасене на колата светват..

Bayerische Motoren Werke ..
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
liloff написа:Не знам със сигурност, но ми е любопитно защо са по-големи спирачки на Компакта?
Заставам зад това мнение. 200 кс е36 на Дракона се държеше отлично със заводските размери спирачки и малко по-читави компоненти.

- В.Стефанов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30,е36,е36,е39
- Мечтае да кара: колело турбо
И все пак някой нещо по въпроса ?

По големи спирачки на компакт отзад какви варианти предложения и предпочитания имате ?

По големи спирачки на компакт отзад какви варианти предложения и предпочитания имате ?
mitaka21 написа:Някой случайно да е имал проблеми с ел. огледалата? Проблема ми е, че от копчето мога да контролирам само лявото огледало, без значение на коя позиция е копчето с което си избирам кое огледало да контролирам. Дори и копчето да е сложено на дясното огледало, пак се мърда лявото. Днес гледах кабелите на дясното огледало и всичко си е наред по тях.
Оправих го. Бяха накъсани кабелите в самото огледало. Обаче забелязах, че в лявата врата има 4 букси. Две от тях са заедно хванати с една пластмаса, има и още една висяща - те се намират близо до ключалката дето държи вратата затворена. Някъде отгоре обаче идват още 2, от който едната е изтръгната а другата са и скъсани кабелите. Знам че не е обяснено много добре, но някой да знае за какво може да са?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Колеги на диагностиката ми излезе грешка която ми е малко мътна ,някой може ли да внесе малко информация?
Грешката гласи - Грешка захранващ блок/модул
Причината за диагностиката е ,че колата не иска да запали - при въртене на стартер на живите данни на датчик колянов вал вика - 7280 оборота в минута.
Имат ли нещо общо двете неща или?
Грешката гласи - Грешка захранващ блок/модул

Причината за диагностиката е ,че колата не иска да запали - при въртене на стартер на живите данни на датчик колянов вал вика - 7280 оборота в минута.
Имат ли нещо общо двете неща или?

Трябват ми по малки предни спирачни апарати/по тесни навътре от спиците на джантата/. Дисковете и апаратите са от М52б20. Какво мога да ползвам и какво мога да подменя за едни 5мм избутване джантата навън без фланец? Мога ли да запазя дисковете и просто да ползвам - по малки спирачни апарати ако има такива и от какъв модел?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
Колеги може ли да ми кажете от къде да поръчам амортисьори Билщайн б4 и до колко мм може да се свали колата сравнение със стоковите? 

- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
kagebista написа:Трябват ми по малки предни спирачни апарати/по тесни навътре от спиците на джантата/. Дисковете и апаратите са от М52б20. Какво мога да ползвам и какво мога да подменя за едни 5мм избутване джантата навън без фланец? Мога ли да запазя дисковете и просто да ползвам - по малки спирачни апарати ако има такива и от какъв модел?
Може да си направиш шайби около 6-7 мм от стари дискове при стругар. Не струва скъпо и ще ти свърши работа. Не вярвам да си намериш по-малки апарати без да влезеш в голямо приллючение.