Пали трудно като загрее M50B25
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Пали трудно като загрее M50B25
Пичове,колата върти супер много докато запали,като е загряла и върви като 20ка (особено на ниските).Смених свещи,дебитомер,датчик колянов вал и не се оправи.Сега мисля да сменям тоя на разпределителния,но искам да видя и други варианти,че да не давам още 160лв напразно.
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Re: Пали трудно като загрее M50B25
Бенз помпа за паленето, за другото пак може от нея ...
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Като не е карана пали много бързо (по-бързо от нормалното).Има и леко придръпване на ниските.Ще сложа утре една друга помпа да видим дали ще се оправи.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
DanielzZz написа:Като не е карана пали много бързо (по-бързо от нормалното).Има и леко придръпване на ниските.Ще сложа утре една друга помпа да видим дали ще се оправи.
В София ли си колега?
Последна промяна u`F`o на 20 Авг 2014, 18:04, променена общо 1 път
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Не, във Велико Търново е колегата. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- koki_racara
- Потребител
-
- Кара: BMW 324d
- Мечтае да кара: пак немски Москвич
- Детайли за колата: Мръсница с вишневи нокти.
колега виш си дебитомера.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Не виждам никой да спомена сензора за температурата на мотора ако е дал фира как ще запали.
А и колегата каза че колата укуцява, ако сензора бърка екуто с грешни стойности..
За да не запали и аз съм чел ,че датчик колянов вал може да поражда такива симптоми ,колегата го е сменил по цената която е дал съдя ,че е взел оригинал..
Но съм виждал м52 да пали от 10 тия път поради сговнясал датчик..
Не пречи да му се удари едно уредче и да се провери или на живи данни да се види каква температура показва.
А и колегата каза че колата укуцява, ако сензора бърка екуто с грешни стойности..
За да не запали и аз съм чел ,че датчик колянов вал може да поражда такива симптоми ,колегата го е сменил по цената която е дал съдя ,че е взел оригинал..
Но съм виждал м52 да пали от 10 тия път поради сговнясал датчик..
Не пречи да му се удари едно уредче и да се провери или на живи данни да се види каква температура показва.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Тоя датчик под колектора ли се намира ?
Днес ще ходя да взема един датчик на разпределителния от един приятел,да видя какво ще стане.Бензиновата помпа също ще я сменя.
Иначе колата не мръдва,с гуми на телове едвам върти на втора (а дифа е 3.63)
Днес ще ходя да взема един датчик на разпределителния от един приятел,да видя какво ще стане.Бензиновата помпа също ще я сменя.
Иначе колата не мръдва,с гуми на телове едвам върти на втора (а дифа е 3.63)

- Staykoff
- Потребител
-
- Кара: 320i
- Мечтае да кара: Para-Hod
- Детайли за колата: Пуши яко..
Кажи кво е станало като смениш датчика на кол. вал..!!! Аз имах подобен проблем със ниските и като го смених се оправи...!!!

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Не виждам смисъл да се сменяват датчици наред , вместо да се направи една диагностика ..... Щом поведението е такова при загрял мотор ,много вероятно е да има проблем с температурния датчик на двигателя (диагностика ще го покаже ако е проблемен той или нещо друго по електрониката, както вече бе споменато)...
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Staykoff написа:Кажи кво е станало като смениш датчика на кол. вал..!!! Аз имах подобен проблем със ниските и като го смених се оправи...!!!![]()
![]()
Колегата каза ,че го сменил датчика,а дали тея 160лв са само за него или за всичко и дали е сложел оригинален това само той си знае.
metodi80 написа:Не виждам смисъл да се сменяват датчици наред , вместо да се направи една диагностика ..... Щом поведението е такова при загрял мотор ,много вероятно е да има проблем с температурния датчик на двигателя (диагностика ще го покаже ако е проблемен той или нещо друго по електрониката, както вече бе споменато)...
И аз това се опитах да кажа

Последна промяна hacker4eto1 на 22 Авг 2014, 12:26, променена общо 1 път
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
На диагностиката нищо не показва...датчика е оригинален от Варна Карс...
Вчера сложих един друг датчик на разпределителния вал и се оправи,пали лесно и тръгна по-добре,ама все още не е това,което очаквам.Все пак поръчах...
Единствената грешка,която ми дава на диагностиката е ламбдата,тия дни ще пробвам с друга,ама ме съмнява да тръгне по-добре,тая съм я откачал и не намирам никаква разлика.
Вчера сложих един друг датчик на разпределителния вал и се оправи,пали лесно и тръгна по-добре,ама все още не е това,което очаквам.Все пак поръчах...
Единствената грешка,която ми дава на диагностиката е ламбдата,тия дни ще пробвам с друга,ама ме съмнява да тръгне по-добре,тая съм я откачал и не намирам никаква разлика.
- Staykoff
- Потребител
-
Правилна поправка на колегата , първо диагностиката да покаже при мен диагностиката го хвана.
Не съм сложил оригинален , но ако толкова лесно се прецаква афтермаркета , съм склонен да го сменям през 3 месеца..!!

Не съм сложил оригинален , но ако толкова лесно се прецаква афтермаркета , съм склонен да го сменям през 3 месеца..!!

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
Колко пари е неоригиналния ? Просто информативно.
- Staykoff
- Потребител
-
64лв --- ''ERA'' не съм ги чувал..!!
Преди това пробвах със оригинален които беше свален от друго Е36 и не се получи нямаше промяна и диагностиката го засичаше постоянно все едно го няма.. след това сложих афтермаркета и няма проблеми за сега...

Преди това пробвах със оригинален които беше свален от друго Е36 и не се получи нямаше промяна и диагностиката го засичаше постоянно все едно го няма.. след това сложих афтермаркета и няма проблеми за сега...

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2