Проблем с инсталация на плафони за светлина в краката
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Re: Проблем с инсталация на плафони за светлина в краката
От горната страна на кората в краката на пасажера има добре залепена вата и реших, че не си струва да я прецаквам с опити да я махна за да видя къде трябва да е оригинално плафона. Просто исках да видя дали съм близо до оригиналните места.
А някой да има някакви предложения или идеи за задната седалка? Аз си мислех за диодна лента от долната страна на предните седалки, но при мен те винаги са максимално спуснати и няма да се получи добре.
А някой да има някакви предложения или идеи за задната седалка? Аз си мислех за диодна лента от долната страна на предните седалки, но при мен те винаги са максимално спуснати и няма да се получи добре.
Може да боднеш плафони от късните Е60 или Е90, понеже са по-тънки и по-дълги на пластмасовата рамка на основата. Напр. в центъра.
Но само плафоните са 50лв.
Иначе... светодиодната лентичка винаги ми навява чалга припеви!
Но само плафоните са 50лв.

Иначе... светодиодната лентичка винаги ми навява чалга припеви!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
liloff написа:Иначе... светодиодната лентичка винаги ми навява чалга припеви!

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
ogata написа:liloff написа:Иначе... светодиодната лентичка винаги ми навява чалга припеви!
![]()
![]()
Какво се хилиш бре? Ти оправи ли си проблемите с осветлението в краката?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ogata
- старши ентусиаст
-
stony1 написа:ogata написа:liloff написа:Иначе... светодиодната лентичка винаги ми навява чалга припеви!
![]()
![]()
Какво се хилиш бре? Ти оправи ли си проблемите с осветлението в краката?
Проблема не ми е с осветлението в краката, а тва че централния работи напълно противоположно на останалите

Този допълнителния проводник, за който си споменал в твойта тема така и не разбрах от къде да го пусна.
От онази кутия там над почиващият крак или ?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Проблем с инсталация на плафони за светлина в краката
raptorxbg написа:От горната страна на кората в краката на пасажера има добре залепена вата и реших, че не си струва да я прецаквам с опити да я махна за да видя къде трябва да е оригинално плафона. Просто исках да видя дали съм близо до оригиналните места.
Не си ги нацелил, тази седмица не пускай тото

На пасажера пак стои така, от към говорителя.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
е, и ти не си ги уцелил
там седи обд буксата, при тези, които я имат. иначе е зад нея и така погледнато отдолу не е хоризонтално, ами вертикално разположена /по продължението на колата/. също и от другата страна. тук се вижда http://www.ebay.com/itm/BMW-E36-BLACK-R ... ac&vxp=mtr
не че и аз не ги бях сложил като тебе

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
JOGI написа:е, и ти не си ги уцелилтам седи обд буксата, при тези, които я имат. иначе е зад нея и така погледнато отдолу не е хоризонтално, ами вертикално разположена /по продължението на колата/. също и от другата страна. тук се вижда http://www.ebay.com/itm/BMW-E36-BLACK-R ... ac&vxp=mtr
Нека не издребняваме за няколко см

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Хм на интересно място ги разполагат заводско, интересно ми е дали светлината не се губи в далечния край. Аз гледах, мислих, проверявах с ролетка и накрая реших да ги сложа колкото се може по-близо до средата, за да осветява равномерно навсякъде.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Свети си идеално
Все пак тая светлина е предназначена за комфорт и евентуално ако изпуснеш нещо да не опипваш като слепец, а не за лов на зайци. Естествено една е светлината ако си с бежов или сив мокет, друга е ако си някакъв тъмен.
Все пак тая светлина е предназначена за комфорт и евентуално ако изпуснеш нещо да не опипваш като слепец, а не за лов на зайци. Естествено една е светлината ако си с бежов или сив мокет, друга е ако си някакъв тъмен.

На заводските места си бяга светлината към краищата при колонките. Една идея по-добре става с ярки диодни крушки от готовите на мястото на греещите оригинални. И аз рязах по заготовките, но ако са в средата определено ще разсейва светлината по-добре в общ център.
Минус е факта, че и прашинка да имаш по стелките - всяка крушка в плафона я осветява та ти извади очите. Ако са гуменки става още по-зле положението.
Колкото и странно да звучи, с плафони за заден номер/които са под ъгъл/ се получава добър ефект! Ако се монтират хоризовтално, може да се насочат на вътре и да осветяват само педалите. Ако се монтират на обратно, светлината идва в зоната на началото на седлото и края на стелката. Така и най-мръсните стелки остават инкогнито точно при стъпалата.
Като дойде ред да смъквам предните седалки - точно такива плафони ще сложа под тях с насоченост към пасажерските места за краката.
Минус е факта, че и прашинка да имаш по стелките - всяка крушка в плафона я осветява та ти извади очите. Ако са гуменки става още по-зле положението.
Колкото и странно да звучи, с плафони за заден номер/които са под ъгъл/ се получава добър ефект! Ако се монтират хоризовтално, може да се насочат на вътре и да осветяват само педалите. Ако се монтират на обратно, светлината идва в зоната на началото на седлото и края на стелката. Така и най-мръсните стелки остават инкогнито точно при стъпалата.
Като дойде ред да смъквам предните седалки - точно такива плафони ще сложа под тях с насоченост към пасажерските места за краката.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
56 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4