Какъв бизнес бихте правили, ако...
Модератор: Общи модератори
Re: Какъв бизнес бихте правили, ако...
Има 3 начина:
- да го правиш с мерак / любов/
- да имаш предприемачески нюх
- да не ти се получава
първите 2 групи са редките, най-често са третите.. ако беше просто всеки щеше да има 50 метрова яхта
и аз също бих ти препоръчал да си сложиш парите на влог и да започнеш да четеш.. много да четеш, да анализираш различни видове бизнеси, кои са успешни и защо, кои не, финанси и т.н
лично за България бих те насочил към IT, много бурно се развива сектора, имаме най-много програмисти на глава от населението в целият свят, ставаме мини силициева долина
ИТ бизнеса не е ограничен от мижавия български пазар и фирми като Sofica за 4г от 30 души станаха 900.. но в IT още повече трябва да знаеш какво правиш.
като си запознат достатъчно можеш да стартираш своя фирма или да инвестираш в някоя, т.е да купиш дял и да станеш съдружник. аз почнах с 1/3 от твоите 50к и намерих 3 инвеститора, защото идеята ми беше мн добра
доста често е по-важно да имаш добра идея, ако цифрите и хората са точни пари се намират.
пс, за комара, Уорън Бъфет мисля беше професионален Блекджек играч.. ама не си е направил парите от там
иначе има покер милионери ама се изисква да посветиш години на холдема.. може да минат 3-4г преди да си научил как се играе печелившо, трябва да изиграеш милиони ръце, книги, коучове. затова повечето про-та преди да станат такива са имали друга работа, а покера им е бил странично занимание. ето ги резултатите на един познат който цъка в покерстарс.. ама не е за всеки, цъкам чат пат като хоби по 1 SnG и ми отнема 2 часа и изтрещявам, а про играчите играят на 20-30 маси по цял ден.. аз бих превъртял, па ако ще лодката на абрамович да ми дават
- да го правиш с мерак / любов/
- да имаш предприемачески нюх
- да не ти се получава
първите 2 групи са редките, най-често са третите.. ако беше просто всеки щеше да има 50 метрова яхта

и аз също бих ти препоръчал да си сложиш парите на влог и да започнеш да четеш.. много да четеш, да анализираш различни видове бизнеси, кои са успешни и защо, кои не, финанси и т.н
лично за България бих те насочил към IT, много бурно се развива сектора, имаме най-много програмисти на глава от населението в целият свят, ставаме мини силициева долина

ИТ бизнеса не е ограничен от мижавия български пазар и фирми като Sofica за 4г от 30 души станаха 900.. но в IT още повече трябва да знаеш какво правиш.
като си запознат достатъчно можеш да стартираш своя фирма или да инвестираш в някоя, т.е да купиш дял и да станеш съдружник. аз почнах с 1/3 от твоите 50к и намерих 3 инвеститора, защото идеята ми беше мн добра

пс, за комара, Уорън Бъфет мисля беше професионален Блекджек играч.. ама не си е направил парите от там

иначе има покер милионери ама се изисква да посветиш години на холдема.. може да минат 3-4г преди да си научил как се играе печелившо, трябва да изиграеш милиони ръце, книги, коучове. затова повечето про-та преди да станат такива са имали друга работа, а покера им е бил странично занимание. ето ги резултатите на един познат който цъка в покерстарс.. ама не е за всеки, цъкам чат пат като хоби по 1 SnG и ми отнема 2 часа и изтрещявам, а про играчите играят на 20-30 маси по цял ден.. аз бих превъртял, па ако ще лодката на абрамович да ми дават

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Абе трябва си образование, пари, връзки и желание за работа, нямаш ли ги тези 4 неща, бизнеса не е за тебе.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Грешиш. В България
образованието не е от значение ако искаш да си бизнесмен
образованието не е от значение ако искаш да си бизнесмен

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
bum_bum написа:От кога хазартните игри за "бизнес"?
ако ти ги организираш предполагам си е бизнес

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
О, да. Един, бизнесмен който има имен ден на 1-ви февруари е доста показателен пример. 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
bum_bum написа:О, да. Един, бизнесмен който има имен ден на 1-ви февруари е доста показателен пример.
1 Януари

Leon написа:В корпоративния свят грубата сметка за стойността на бизнес е EBIDTA (печалба преди данъци и амортизации) x 10, но това е само ориентир и зависи от много фактори. За отделни обекти по-скоро се гледат месечни обороти, норма на печалба, локация, наличие на конкуренция, инфраструктура, примерно.
Базата е EBITDA, да, обаче умножителя няма нищо с 10 и да се каже, че 10 е ориентир е объркващо. Аз сега работя по 2 сделки, едната с EBITDA x2, другата с EBITDA x50

21/02/08...speechless
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
За 50 000 си купи депутат, да те вкара в двата най-печеливши бизнеси в България, а те са:
-"печелиш" търг да захранваш държавна фирма или институция с "качествен" продукт или услуги;
-"печелиш" европейски пари от фондовете, като примерно правиш ферма за морски кончета, има такава около Бургас
Другото е пот и нерви.
Относно плащането на работодателите и търсенето на преводач с технически английски се сещам, че доста преподаватели вземат по над 20лв/час и гледат ХАЙНЕС, като голям камък, та не знам дали 7лв са добре.
-"печелиш" търг да захранваш държавна фирма или институция с "качествен" продукт или услуги;
-"печелиш" европейски пари от фондовете, като примерно правиш ферма за морски кончета, има такава около Бургас

Другото е пот и нерви.
Относно плащането на работодателите и търсенето на преводач с технически английски се сещам, че доста преподаватели вземат по над 20лв/час и гледат ХАЙНЕС, като голям камък, та не знам дали 7лв са добре.
- blackrider
- младши ентусиаст
-
в БГ освен кинти ти трябват и хора! Т.Е. Връзки....... все още ситуацията е човек на човека ,шурея,братчеда....и така! Много зависи каква цел си е поставил автора на темата? С 50 000лв могат да се направят доста неща,а могат и да се окажат прекалено малко! Ако човека просто няма и най-малка идея какво да направи с тези пари. По-добре да ги сложи в някоя банка ,докато разбере точно какъв вид дейност иска и как да ги вложи. Иначе ще стане " Абе имах едни 50 хилки и мнооого бързо ги загубих" !
Обаче ,тая идея с комара която друг колега е дава за пример като "бизнес"????
Обаче ,тая идея с комара която друг колега е дава за пример като "бизнес"????
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Lenco написа:За 50 000 си купи депутат, да те вкара в двата най-печеливши бизнеси в България, а те са:
-"печелиш" европейски пари от фондовете, като примерно правиш ферма за морски кончета, има такава около Бургас![]()
Другото е пот и нерви.
Това с депутатите е супер идея, ама май ще са малко тези 50к..
След като работодателя за 3 месеца не е успял да намери мераклия с технически английски, има два варианта или дава повече пари или си работи сам, толкова е просто.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
blackrider написа: По-добре да ги сложи в някоя банка ...
И да внимава коя е банката ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
С 50 бона само незаконен и то пак ако си както се казва "офарда" човек! Иначе може да си на загуба! 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Stoqnov_1979 написа:Иначе може да си на загуба!
тва не ми се вярва ... за пръв път чувам да има такъв риск

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
K_Ilkov написа:Stoqnov_1979 написа:Иначе може да си на загуба!
тва не ми се вярва ... за пръв път чувам да има такъв риск
Като те издънят 2-3 пъти и готово