Какъв бизнес бихте правили, ако...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Re: Какъв бизнес бихте правили, ако...

Мнение от acer » 16 Авг 2014, 17:00

Има 3 начина:

- да го правиш с мерак / любов/
- да имаш предприемачески нюх
- да не ти се получава

първите 2 групи са редките, най-често са третите.. ако беше просто всеки щеше да има 50 метрова яхта :)
и аз също бих ти препоръчал да си сложиш парите на влог и да започнеш да четеш.. много да четеш, да анализираш различни видове бизнеси, кои са успешни и защо, кои не, финанси и т.н

лично за България бих те насочил към IT, много бурно се развива сектора, имаме най-много програмисти на глава от населението в целият свят, ставаме мини силициева долина :)
ИТ бизнеса не е ограничен от мижавия български пазар и фирми като Sofica за 4г от 30 души станаха 900.. но в IT още повече трябва да знаеш какво правиш.

като си запознат достатъчно можеш да стартираш своя фирма или да инвестираш в някоя, т.е да купиш дял и да станеш съдружник. аз почнах с 1/3 от твоите 50к и намерих 3 инвеститора, защото идеята ми беше мн добра :) доста често е по-важно да имаш добра идея, ако цифрите и хората са точни пари се намират.

пс, за комара, Уорън Бъфет мисля беше професионален Блекджек играч.. ама не си е направил парите от там :)
иначе има покер милионери ама се изисква да посветиш години на холдема.. може да минат 3-4г преди да си научил как се играе печелившо, трябва да изиграеш милиони ръце, книги, коучове. затова повечето про-та преди да станат такива са имали друга работа, а покера им е бил странично занимание. ето ги резултатите на един познат който цъка в покерстарс.. ама не е за всеки, цъкам чат пат като хоби по 1 SnG и ми отнема 2 часа и изтрещявам, а про играчите играят на 20-30 маси по цял ден.. аз бих превъртял, па ако ще лодката на абрамович да ми дават :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 16 Авг 2014, 19:35

Абе трябва си образование, пари, връзки и желание за работа, нямаш ли ги тези 4 неща, бизнеса не е за тебе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 16 Авг 2014, 22:19

Грешиш. В България
образованието не е от значение ако искаш да си бизнесмен :D
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2014, 22:24

От кога хазартните игри за "бизнес"? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 16 Авг 2014, 23:11

bum_bum написа:От кога хазартните игри за "бизнес"? :dunno:

ако ти ги организираш предполагам си е бизнес :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2014, 23:18

О, да. Един, бизнесмен който има имен ден на 1-ви февруари е доста показателен пример. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 17 Авг 2014, 3:24

bum_bum написа:О, да. Един, бизнесмен който има имен ден на 1-ви февруари е доста показателен пример. :mhihi:

1 Януари :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 17 Авг 2014, 14:38

Leon написа:В корпоративния свят грубата сметка за стойността на бизнес е EBIDTA (печалба преди данъци и амортизации) x 10, но това е само ориентир и зависи от много фактори. За отделни обекти по-скоро се гледат месечни обороти, норма на печалба, локация, наличие на конкуренция, инфраструктура, примерно.

Базата е EBITDA, да, обаче умножителя няма нищо с 10 и да се каже, че 10 е ориентир е объркващо. Аз сега работя по 2 сделки, едната с EBITDA x2, другата с EBITDA x50 :mhihi: Правилото е, че цената на един бизнес е толкова колкото се намери купувач да предложи.. :mhihi:
21/02/08...speechless

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Авг 2014, 16:18

За 50 000 си купи депутат, да те вкара в двата най-печеливши бизнеси в България, а те са:
-"печелиш" търг да захранваш държавна фирма или институция с "качествен" продукт или услуги;
-"печелиш" европейски пари от фондовете, като примерно правиш ферма за морски кончета, има такава около Бургас :mhihi:
Другото е пот и нерви.
Относно плащането на работодателите и търсенето на преводач с технически английски се сещам, че доста преподаватели вземат по над 20лв/час и гледат ХАЙНЕС, като голям камък, та не знам дали 7лв са добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 17 Авг 2014, 17:29

в БГ освен кинти ти трябват и хора! Т.Е. Връзки....... все още ситуацията е човек на човека ,шурея,братчеда....и така! Много зависи каква цел си е поставил автора на темата? С 50 000лв могат да се направят доста неща,а могат и да се окажат прекалено малко! Ако човека просто няма и най-малка идея какво да направи с тези пари. По-добре да ги сложи в някоя банка ,докато разбере точно какъв вид дейност иска и как да ги вложи. Иначе ще стане " Абе имах едни 50 хилки и мнооого бързо ги загубих" !
Обаче ,тая идея с комара която друг колега е дава за пример като "бизнес"????

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Авг 2014, 17:36

Lenco написа:За 50 000 си купи депутат, да те вкара в двата най-печеливши бизнеси в България, а те са:
-"печелиш" търг да захранваш държавна фирма или институция с "качествен" продукт или услуги;
-"печелиш" европейски пари от фондовете, като примерно правиш ферма за морски кончета, има такава около Бургас :mhihi:
Другото е пот и нерви.
Относно плащането на работодателите и търсенето на преводач с технически английски се сещам, че доста преподаватели вземат по над 20лв/час и гледат ХАЙНЕС, като голям камък, та не знам дали 7лв са добре.

Това с депутатите е супер идея, ама май ще са малко тези 50к..
След като работодателя за 3 месеца не е успял да намери мераклия с технически английски, има два варианта или дава повече пари или си работи сам, толкова е просто.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2014, 17:45

blackrider написа: По-добре да ги сложи в някоя банка ...

И да внимава коя е банката ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 17 Авг 2014, 20:51

С 50 бона само незаконен и то пак ако си както се казва "офарда" човек! Иначе може да си на загуба! :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 17 Авг 2014, 21:23

Stoqnov_1979 написа:Иначе може да си на загуба! :mhihi:

тва не ми се вярва ... за пръв път чувам да има такъв риск :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 17 Авг 2014, 21:37

K_Ilkov написа:
Stoqnov_1979 написа:Иначе може да си на загуба! :mhihi:

тва не ми се вярва ... за пръв път чувам да има такъв риск :lol:

Като те издънят 2-3 пъти и готово :lol:

ПредишнаСледваща