Шум при изключен компресор на климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Шум при изключен компресор на климатика

Мнение от streetz » 11 Юли 2014, 15:24

EDIT : Шумът идва от компресора на климатика - като е включен не се чува, като го изключа започва да стърже/вие (не мога точно да определя).
-------------------------
Колеги, с М42В18 съм, преди 2 дни смених горивния филтър и я запалих колкото да проверя дали има течове и дали работи добре - всичко беше наред. Днес се качих да я покарам и забелязах странен шум, нещо подобно на стържене или виене, не мога да определя точно. Като вдигна капака на двигателя едва се чува, но като съм в купето е доста по-осезаем. Има разлика и при различните обороти. Само дето не мога да се сетя за нито една причина да го има тоя шум и която да е свързана с филтъра. Другия вариант е, понеже я карах веднага след големия дъжд в деня преди смяната на филтъра и минах през едно езерце, та да се е намокрило нещо по двигателя - някоя ролка, виското, лагер на динамо, знам ли вече и аз ... и от там да идва шума. Но все имам чувството, че идва някъде около краката ми тоя шум, а то там е филтъра - под шофьора. Случвало ли се е на някой подобно нещо? Или изобщо да не се занимавам с тоя филтър и да търся другаде причината?
Последна промяна streetz на 05 Авг 2014, 14:59, променена общо 2 пъти
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d

Re: Шум в горивен филтър?

Мнение от Djundjurov » 11 Юли 2014, 15:59

Колега, не ги разбирам много, но такъв виещ звук е имало и при мен. Оказа се бензинова помнпа - шумя, виеше и накрая умря изцяло. :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 11 Юли 2014, 16:12

Единствения проблем който се сещам дето може да стане е да си му обърнал посоките на филтъра(вход и изход) и да вие бензиновия поток минаващ през него,ама знам ли какъв е тоя звук :dunno: Я направи 1 клип с звука от където идва най силно.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 05 Авг 2014, 14:56

Открих откъде идва шумът - не е от филтъра, а от компресора на климатика. Като е включен няма проблем, като го изключа започва да стърже/вие. Идеи някакви?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: Шум при изключен компресор на климатика

Мнение от raptorxbg » 05 Авг 2014, 16:59

Проблема сигурно е в електромагнитния съединител на шайбата на климатика. Звука изчезва защото компресора идва много голям консуматор и ремъка вече остава под товар и има натиск върху самата ролка/шайба. Или поне аз така си го обяснявам. Най-добре го откарай някъде където ремонтират автомобилни климатични системи да го разглобят и разгледат. Гледай да не караш много време така, защото ако ти блокира лагера ще ти спре въртенето на шайбата и на ремъка и ще го закъсаш някъде на път (не знам дали на М42 ремъка на климатика е само за него или служи и за водна помпа и т.н.).

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 05 Авг 2014, 22:05

Вие от лагера на климатика,при мен е същото като се намокри.Питах за този лагер,никой нищо :dunno: .И ремъка пистовия му е отделно,както на повечето БМВта,то май на всичките е отделно :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530i N52

Мнение от pa4oni » 12 Авг 2014, 9:08

От лагера на електромагнитния съединител е.Трябва да се смени но е много трудоемко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Авг 2014, 13:29

този шум да не го чуваш само след изключване на климатика, след около 1-2-3 минути на изгасен двигател?
гледай като стърже/скърца дали шайбата на компресора се върти на обратно :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 13 Авг 2014, 9:10

Постоянен си е шумът :) Изчезва само при включване на климатика.

Назад към E36