E60 NBT Retrofit

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: E60 NBT Retrofit

Мнение от netmurder » 10 Авг 2014, 18:01

rafa224 написа:Евала Галине :yes: Казваш, че HD дисплей от F30 е същия размер като Е60/Е90, колко инча е? Би ли станал на Е70, защото на F15 е 10,2. А видеото отключено ли е в движение или пак си сложил нещо за отключване?

Големия дисплей при е60 е 8.8 инча...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 10 Авг 2014, 19:02

И в Е70 е 8.8 инча монитора, има хора с инсталирано NBT в E70/E71 и изглежда много добре :yes:
Вчера ми остана малко време, взех се в ръце и си довърших най-накрая проекта :mhihi: - ъпдейтнах си картата с 2014-2 и си активирах всички функции в ConnectedDrive-а: BMW Apps, BMW Plugin, BMW Live, Internet. Общо взето си е доста функционален интерфейса. Има промени спрямо CIC-а, не революционни, а по-скоро ергономични. Ще допълня темата със снимки тия дни. Не знам при вас как е, но мобилния ми интернет е доста смотан тези дни и ме дразни.
Only dead fish follow the stream...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 10 Авг 2014, 19:44

MadChicken написа:И в Е70 е 8.8 инча монитора, има хора с инсталирано NBT в E70/E71 и изглежда много добре :yes:
Вчера ми остана малко време, взех се в ръце и си довърших най-накрая проекта :mhihi: - ъпдейтнах си картата с 2014-2 и си активирах всички функции в ConnectedDrive-а: BMW Apps, BMW Plugin, BMW Live, Internet. Общо взето си е доста функционален интерфейса. Има промени спрямо CIC-а, не революционни, а по-скоро ергономични. Ще допълня темата със снимки тия дни. Не знам при вас как е, но мобилния ми интернет е доста смотан тези дни и ме дразни.

Предполагам ти си им слагал? NBT от Е90 ли се слага, или само монитора трябва да е от Е90, защото както писах дисплея на Х5 F15 е 10,2. И как стой въпроса с панела на нави модула, стария става ли? Или по-точно ще стане ли от единичното СД, защото двойното няма да е функционално?
$(KGrHqJ,!roFIzcH57-CBSSJE82Ikg~~60_58.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 10 Авг 2014, 20:12

В България едва ли има E70 с NBT, аз поне не съм правил на друго BMW освен моето ретрофита. Има ентусиасти по чуждите форуми с доста скъпи и нови хиксове, за които определено си заслужава усилията и цената.
NBT модула и монитора са от F3x, отделно се купува само рамката на монитора както и контролния панел от CIC за E70.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 10 Авг 2014, 20:15

Не разбрах DVD/TV отключени ли е в движение или пак си сложил нещо за отключване, ако да какво?

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 10 Авг 2014, 20:32

Видеото в движение общо казано се отключва с кодиране само, виж за интернета никой все още не е намерил решение. Не че някой докато кара ще си чете форума примерно...
За телевизията нали знаеш каква е ситуацията - модул от Fxx от края на 2012 нататък и работи само с CIC и NBT. Работи и изглежда безупречно и картина и звук, но струва 800лв употребяван (и 1700лв нов). Имам такъв, но не смятам да го слагам в моята кола, по-скоро някой с Fxx и стар тунер ако проявява интерес бих му го монтирал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 10 Авг 2014, 20:52

А ти си спец, признал съм те :yes: Значи NBT модул от F30 може да се монтира на Е70/E71, а щом става на тях ще може да се сложи и на F15 без навигация :yes: От BMW не се отказаха да правят Х5 с малък дисплей и без навигация. А новината, че може да се гледа видео в движение само с кодиране, без други мултимедии и т.н, е супер. Направо се замислям дали да се хвърля и аз за NBT или да сменям колата :D

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 10 Авг 2014, 21:12

Ако си продадеш CCC-то както и мултимедийния интерфейс и се откажеш поне в началото от touch контролера като си оставиш CIC контролера може би цената няма да е прекалено висока.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 10 Авг 2014, 22:18

MadChicken написа:Ако си продадеш CCC-то както и мултимедийния интерфейс и се откажеш поне в началото от touch контролера като си оставиш CIC контролера може би цената няма да е прекалено висока.

Към продажбата може да се прибави и ДВД-то, след като няма да ми трябва с мултимедия интерфейса :D Но нещо се "размечтавам" за F15 :D

Legendary
Аватар

Мнение от MadChicken » 12 Авг 2014, 20:45

След като се отвори най-накрая малко време да си завърша проекта, успях най-после да подкарам ConnectedDrive, което никак не се оказа лесна задача...
Общо взето не се различава особено от това при CIC, но все пак малко снимки:

ConnectedDrive менюто основно се състои от BMW Services и BMW Apps

Изображение

По-интересното в BMW Services частта са BMW Live и интернета.

BMW Live предлага следните неща: новини, прогноза за времето, онлайн търсачка, снимки, Street View и сателитни снимки от мястото, където се намирате в момента, разни други приложения (Applications).

Изображение

1)Новини - въвеждат се RSS адреси на новинарски сайтове. Изключително добра поне за мен екстра.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

2)Прогноза за времето.

Изображение

3)Онлайн търсачка.

Изображение

4)Panoramio - интересни снимки от мястото, където се намирате в момента, или от друго място по избор. Към всяко място има възможност навигацията да ви отведе до там.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

5)Street View - 360 градусов изглед на мястото, където се намирате, или на друго място по избор.

Изображение

6)Satellite images - сателитно изображение на мястото, където се намирате, с възможност за приближаване.

Изображение

7)Приложения (Applications)

Изображение

- iSKI Skiing Areas - би трябвало да дава информация за различни места, подходящи за каране на ски. Стори ми се безинтересно, не съм го снимал :)

- Wiki Local - информация в Wikipedia за забележителностите на района, в който се намирате, с изчитане на глас и възможност навигацията да ви отведе до всяка от тях.

Изображение

Изображение

- Yelp - информация за интересни места за посещаване в градът, където се намирате - кафета, ресторанти и т.н.

Изображение

Интернет - при NBT в случая с touch контролера вече е доста по лесно и удобно да се въвеждат интернет адреси чрез писане.
Touch повърхността имитира touch pad на лаптоп и служи за движение на мишката и кликане.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Другата част от ConnectedDrive менюто са BMW Apps, които се активират единствено при включване на iPhone/iPod/iPad в специалния за целта вход в подлакътника.
След като е включено Apple устройство, на същото се стартира безплатното приложение BMW Connected, чрез което са достъпни така наречените BMW Apps, а именно:

Изображение

1)ECO Pro Analyser - това май е само за F-серии, нямам представа какво прави.

Изображение

2)WEB радио - изключително много радиа от всякакви стилове, които се слушат по интернет.

Изображение

3)Wiki Local - туристически гид на Wikipedia отново за забележителностите на мястото, където се намирате.

Изображение

4)Facebook и Twitter приложения.

Изображение

5)Calendar.

Изображение

6)Новини - Някакви новини на BMW Motorsport. Не видях да може да се добавят други източници.

Изображение

7)M Laptimer - приложение, което май е за мерене на обиколки на писта.

Изображение

Изображение

Освен тези неща разбира се при свързване на Apple устройство в колата с кабел получаваме както при CIC възможност за директен достъп до съдържанието на телефона за Audio и Video стрийминг.

С това вече се изчерпва функционалността и възможностите на NBT при Е-сериите.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 12 Авг 2014, 23:26

Супер е! :yes:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 13 Авг 2014, 1:21

Колега, супер, е много меко казано, аз тук направо изтрещях... Това сложа ли го в колата и няма да я продам изобщо....
П.С. Продавам CCC Professional заедно с дисплея и всичко там към него....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 13 Авг 2014, 9:02

MadChicken написа:След като се отвори най-накрая малко време да си завърша проекта, успях най-после да подкарам ConnectedDrive, което никак не се оказа лесна задача...
Общо взето не се различава особено от това при CIC, но все пак малко снимки:

ConnectedDrive менюто основно се състои от BMW Services и BMW Apps
По-интересното в BMW Services частта са BMW Live и интернета.
BMW Live предлага следните неща: новини, прогноза за времето, онлайн търсачка, снимки, Street View и сателитни снимки от мястото, където се намирате в момента, разни други приложения (Applications).......

С това вече се изчерпва функционалността и възможностите на NBT при Е-сериите.
........

Ти направо си маниак :D Радвам се, че те познавам и зная къде да отида като в главата ми се зародят поредните "болни" идеи. :yes:
Последна промяна rafa224 на 13 Авг 2014, 15:40, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 13 Авг 2014, 14:29

Колеги, моля ви, не цитирайте мнения с 20 снимки, темата става километрична :) Изтрийте поне линковете за снимките от цитата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 13 Авг 2014, 14:53

наистина :bowdown: :bowdown: :bowdown:

п.с. А като се изчерпят всички възможни ъпгрейди по колата какво ще правиш?!? :D

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61