DPF
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: DPF
stefan3232 написа:Днес минах през сервиза оказа се че е станал пак на около 35 маб налягането във филтъра направихме следното зададохме му че слагаме нов и ми казахме да се регенерира
Изпълнихме нещата температури нафта скорост постоянство но уви регенерация не се стартира и сега сме в задънена улица
Мислим дали не е забил софтуера или някои в италия да го е пипал нещо искаме да сложим по новия но пак за да се инсталира трябвало да работят всички модули а на мен блутот модула не ми работи и сам го спрял някои да даде идея какво може да направим и кал така ще забие нещо ми е невероятно ........
Ако някои е имал проблем с регенерацията да сподели как се е справил .. благодаря .
Работи ли дросел клапата? Мотора като го изгасиш ако тресе повече дросела е заминал и няма да регенерира DPF-a. Ако има проблем с дросела, си излиза грешка при диагностика. Аз също не съм усетил никога симптоми на регенерация, но нямам проблем поне за сега. Някъде бях чел че при този и следващите мотори на се усеща регенерация /по шумен мотор и по високи обороти/.
Последна промяна bordo_77 на 11 Авг 2014, 20:35, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега от други форуми инфо но, регенерацията не стартира, при ниска температура на двигателя (примерно скапан термостат), няколко човека казват при грешки в подгревни свещи НО се оказва, че епри развалено реле. При недостатъчно гориво в резервоара, скапан датчик на температура изгорели газове, скапан датчик налягане, и НАЙ-ВАЖНОТО ако има светнал чек и не е изтрита грешката от паметта!!!!
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530XD
Ами всичко спазвам освен светналия чек как да го изтрия минавам през сервиза пускат регенерация и трагвам на магистралата ама няктде на 5 км. Светва чека и кво да направя сега
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
Май ще махам тоя филтър
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Да споделя и моя проблем с ДПФа: пуснах и тема тук във форума за прекъсване на празен ход. Колата прекъсваше и ми даваше две грешки за запушен дпф. Също така и нямаше толкова мощност. Сложих някаква добавка на champion специално за профилактика на дпф, карах 3-4 дни под ред по 100км. на магистралата с автопилот на 140 и от тогава нито прекъсва нито ми показва грешките за дпфа. Мерих нялаганията в дпф, температурите преди и след и всичко изглежда нормално. Сега мисля да пробвам и с някоя добавка на протек в по голяма доза пък ще видиме какво ще стане. Мисля и да сваля дпфа за измиване.
- ziko_86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d
- Мечтае да кара: X6
За да не създам нова тема искам да попитам при вече премахнат дпф (задръстен) какво е положението при катализатора ?
Ex Alfa Romeo 156 1.9
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
Ex Alfa Romeo 156 1.9 16v
Ex Alfa Romeo 159 2.4 TI
- Taruno
- старши ентусиаст
-
ziko_86 написа:За да не създам нова тема искам да попитам при вече премахнат дпф (задръстен) какво е положението при катализатора ?
Катализора е с много ама много по-свободна пита и освен това се намира преди ДПФ-а поне на Е90
Taruno написа:ziko_86 написа:За да не създам нова тема искам да попитам при вече премахнат дпф (задръстен) какво е положението при катализатора ?
Катализора е с много ама много по-свободна пита и освен това се намира преди ДПФ-а поне на Е90
При премахване на ДПФ-а е хубаво да се провери състоянието и на катализатора. Както каза колегата, питата е по-рядка и с просто око се вижда състоянието му. При мен ДПФ-а като го махах беше гипс (и то след едно сваляне и чистене), а катализатора си беше доста запазен и чист и го оставихме на колата. В моя случай катализатора и филтъра бяха в едно тяло, но предполагам случая е аналогичен и ако са отделени.
- stefan3232
- кандидат ентусиаст
-
И при мен са в едно тяло щели да сложат някакъв заместител и ще и сложат чип допълнително а стария го продаваме и се избива ремонта .
Ще пиша какво е станало като е готова
Ще пиша какво е станало като е готова
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Когато са в едно тяло пак катализатора е преди ДПФ-а, и се отваря тялото премахваш ДПФ питата и после заварка и си оставаш поне с катализатор, него ще го задръстиш на 500-600 хил км тъй че недейте да махате, трябва и за тая природа поне малко да се мисли ......
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Taruno написа:Когато са в едно тяло пак катализатора е преди ДПФ-а, и се отваря тялото премахваш ДПФ питата и после заварка и си оставаш поне с катализатор, него ще го задръстиш на 500-600 хил км тъй че недейте да махате, трябва и за тая природа поне малко да се мисли ......
Така си е и без това сме я съсипали