Въпрос за избор на е36 седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за избор на е36 седан
Първо поздрав за колегите от е36 форума, за информацията, която намерих. Досега съм карал е39 525d, но понеже е семейна, имам желание да взема една за себе си, която да знам, че само аз карам. Естествено, че след като вече карам БМВ, не искам да минавам на друга марка
, така че реших, че е36 е добър избор откъм цена, а и като я застраховам, няма да се притеснявам да я оставям вечер където и да е.
На външен вид харесах повече Compact и Coupe линиите, но понеже не понасям коли от типа "стани да седна", ще трябва да огранича избора си до Sedan-ите. Спрял съм се върху тези двигатели:
Карам доста, най-вече градско, и не искам да се хвърлям на големите лами (плюс акциза за коли над 163к.с.). Естествено, че предпочитам звука на шестака, но понеже нямам абсолютно никаква идея от тези двигатели, разчитам изцяло на експертите тук
Какво искам от вас - мятайте мнения за трите коли, искам да разбера коя е по-добрата за мен. Препоръчайте ми и какво да търся в автомобила, който ми предлагате и какво да избягвам.
Благодаря предварително!

На външен вид харесах повече Compact и Coupe линиите, но понеже не понасям коли от типа "стани да седна", ще трябва да огранича избора си до Sedan-ите. Спрял съм се върху тези двигатели:
BMW E36 Sedan
318is M44 4 cylinder 140 HP 213 km/h 1996 - 1998
320i M50 6 cylinder 150 HP 214 km/h 1990 - 1998
325tds M51 6 cylinder 143 HP 206 km/h 1995 - 1999
Карам доста, най-вече градско, и не искам да се хвърлям на големите лами (плюс акциза за коли над 163к.с.). Естествено, че предпочитам звука на шестака, но понеже нямам абсолютно никаква идея от тези двигатели, разчитам изцяло на експертите тук

Какво искам от вас - мятайте мнения за трите коли, искам да разбера коя е по-добрата за мен. Препоръчайте ми и какво да търся в автомобила, който ми предлагате и какво да избягвам.
Благодаря предварително!
'02 BMW 525d
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Той М50 е до 95 или 96 да кажат по запознатите после е М52 пак на 320 модела. Иначе аз съм с М44 и мисля че мотора си е супер. Икономичен е върви колата като 320ка, но 6така си е 6так
За дизела нямам мнение, не се вълнувам от печки, колегите с такива да кажат. Моят съвет е да си вземеш каквото намериш в добро състояние, гледам се ръководиш основно от конските сили и съвсем правилно си се насочил.

и като я застраховам, няма да се притеснявам да я оставям вечер където и да е.

Иначе по темата - мене изключително много ме радва 325 дизелака...мнооого прилично върви , а може да се направи с малко пари да върви доста повече

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

@vitamincpp - info-то съм го взел от bmwinfo.com, така че вероятно е точно. Мерси за отговора
@mafia - ако я застраховаш при тези, дето ги крадат, няма страшно
Интересуваше ме мнение и за дизела, така че благодаря и на теб. Между другото съм чувал доста колеги с е39, с този двигател, да се оплакват от него, останах с впечатлението, че е "по-чуплив" и гледат да го избягват. Има ли истина в това?

@mafia - ако я застраховаш при тези, дето ги крадат, няма страшно

'02 BMW 525d

няма значение къде е застрахована

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
325 tds е много добър избор. Харчи около 10-10.5 градско и 5.5-6 извън града. Другите мисля, че са доста по лакоми. Ако искаш прати едно лично съобщение и може да пробваш мойто 325 tds. Може да се навия и да го продам:).
@mafia - прав си, това което имах предвид е, че щом е застрахована, трябва да ти я изплатят. Кой я е откраднал и защо е техен проблем.
@Dimo - това пише в bmwinfo.com, пиши им един email да си оправят инфото
@eMotion - мерси за мнението, но предпочитам кола, която не е карана в България. А и предпочитам сиви или черни коли
@Dimo - това пише в bmwinfo.com, пиши им един email да си оправят инфото

@eMotion - мерси за мнението, но предпочитам кола, която не е карана в България. А и предпочитам сиви или черни коли

'02 BMW 525d
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Dimo скороста на 320 е 214... Поне на мойто купе, а не вярвам разликата да е огромна с тази на 4-вратката.
Hex скоро тука ще почне вечния спор за тия двигатели... И накрая нищо няма да разбереш... Аз така бях хехехе
Ае ще пиша
Dimo скороста на 320 е 214... Поне на мойто купе, а не вярвам разликата да е огромна с тази на 4-вратката.
Hex скоро тука ще почне вечния спор за тия двигатели... И накрая нищо няма да разбереш... Аз така бях хехехе

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Оптималния компромис разход/пърформанс/поддръжка на градско е М44, но пък шестака... Има доста теми по въпроса, потърси, писано е подробно кой какъв е, така най-лесно ще се ориентираш 

Never mistake motion for action...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2