Прекъсване на празен ход

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: Прекъсване на празен ход

Мнение от timur_lenk » 08 Авг 2014, 13:40

Като не е добре колата се почва от там където дава отклонения,нали знаеш.Дали е от това не се знае.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Авг 2014, 13:45

timur_lenk написа:Като не е добре колата се почва от там където дава отклонения,нали знаеш.Дали е от това не се знае.

Точно така :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 09 Авг 2014, 11:46

Вчера я пробвах колата на магистралата с добавка за дпф. Карах я 80км. на 4 с 2800 оборота. Така и не забелязах да прави регенерация, но аз на тази кола така или иначе не съм забелязал до сега, а има записани регенерации. Пробвах я да видя и колко ще вдигне макс - 248км/ч. https://www.youtube.com/watch?v=-8t5RScQcDE. Вярно, че беше и малко по баир, но все пак мисля че трябва да може още. Днес мерих с инпата турбото какво налягане прави - дава малки отклонения от зададените - https://www.youtube.com/watch?v=596ycpiOnDM
От понеделник ще ходя на по сериозна диагностика и ще пиша какво е станало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Авг 2014, 14:44

Днес изчистих дпфа на мивка след като го свалиха. Беше позапушен поне визуално и след като го сложихме и запалихме колата почна да прекъсва по същия начин. Налягането на празен ход беше около 100hpa. След като я изфорсирах от зад излезе фонтан вода и всичко се оправи. Просто дпфа беше пълен с вода. Постепенно и налягането почна да спада до като изкара цялата вода.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Авг 2014, 15:13

Гадна работа е тоя DPF, когато не е е нова колата. :-(
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Авг 2014, 15:15

Trixster написа:Гадна работа е тоя DPF, когато не е е нова колата. :-(

Абе гадна ама друго си е от зад като е бял ауспуха и няма грам пушек, но ако задръсти пак ще му видя сметката.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 18 Авг 2014, 15:35

Това дизелите не са работа... На жената Авдито няколко месеца не го бяхме изкарвали извън града и му се вдигна разхода с 3 литра почти :shock: От 5 и нещо в града, последния резервоар беше почти 8. Подозирах, че е защото не успява да си завърши ДПФ регенерацията и се оказах прав. След една кратка разходка по магистралата, разхода се върна в нормални граници. Повече дизел няма да си взема, бал съм го колко малко харчи :mhihi: Представям си като стане на повече километри каква забава ще е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Авг 2014, 16:40

Cinder написа:Това дизелите не са работа... На жената Авдито няколко месеца не го бяхме изкарвали извън града и му се вдигна разхода с 3 литра почти :shock: От 5 и нещо в града, последния резервоар беше почти 8. Подозирах, че е защото не успява да си завърши ДПФ регенерацията и се оказах прав. След една кратка разходка по магистралата, разхода се върна в нормални граници. Повече дизел няма да си взема, бал съм го колко малко харчи :mhihi: Представям си като стане на повече километри каква забава ще е.

абе на дали ще е по голяма забава от твойта Мка на същите километри :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Авг 2014, 18:22

И сега вече сравняваме жаба със слънчево затъмнение. M-ката е съвсем друга работа. Там парите не отиват за екология. :mhihi:
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 18 Авг 2014, 23:20

Не не, не съм имал намерения да я сравнявам с Мката, друго имах предвид, но нека спрем до тук с офтопика, че ще обърнем и тази тема на бензин vs дизел :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 18 Авг 2014, 23:27

Натам отиват нещата ;)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от westf1 » 23 Авг 2014, 16:07

Здравейте Колеги,
От вчера съм собственик на 530 XI 2008. Колата е на 130 хил.км (реални). Има обаче проблем, който виждам, че дискутирате в темата. На празен ход прекъсва, тресе се...Оборотите са около 500-600, и видимо подскачат нагоре-надолу с около 100-150 оборота по груби наблюдения. Това прекъсване е само на празен ход. Когато колата е в движение, всичко си изглежда наред. Има правен ремон на скоро по двигателя. Сменяни са свещи, дюзи, един клапан, шлайф на главата, но все още нямам фактурата от въпросния ремонт, за да видя какво точно е правено. Също така, ми казаха, че на около 10 хил.км трябва да доливам около 1Л масло, тъй като си горяла масло и това било нормално?! Според официалният сервиз на БМВ, в който е обслужван автомобила, проблема е разрешен и колата трябвало да се покара малко на дълъг път, за да се "отпуши"... Добре, но след 500км пробег извън градско, колата си прекъсва на празен ход и не ми се вижда да се е "отпушила".
Върпосите ми са следните:
1. Имал ли е някой подобен проблем с този тип бензинов мотор?
2. Да ме насочите към някой във Варна, който може да погледне колата и знае съответно какво прави?

П.С. Автомобила мина диагностика в оторизиран сервиз на БМВ и няма никакви грешки. Или поне така ми бе казано. Относно параметри като, налягания и т.н незнам дали са в нормите, но предполагам, след като няма никакви грешки.

Предварително Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 24 Авг 2014, 9:29

Колега сигурен ли си че е на 130к защото както обясняваш по скоро ми се струва да е на доста повече и ако е така мисля че се досещам от какво може да е проблема. Засечи я колко масло ти харчи в момента. Иначе в темата дискутираме дизелов двигател

Потребител
Аватар

Мнение от westf1 » 01 Сеп 2014, 18:45

adovet написа:Колега сигурен ли си че е на 130к защото както обясняваш по скоро ми се струва да е на доста повече и ако е така мисля че се досещам от какво може да е проблема. Засечи я колко масло ти харчи в момента. Иначе в темата дискутираме дизелов двигател

Както споменах, километрите са абсолютно реални и колата е закупена чисто нова от БМВ София и е обслужвана изцяло в официален сервиз.
Единствения начин да засека разхода на маслото е по борда, защото този двигател няма щека.
Кажи все пак какви да ти предположенията?
Едно от мненията, които чух е, че клапана, който е сменян на единия цилиндър, не бил паснат като хората, и проблема идвал от него....
Струва ми се, че голямо ходене по мъките ще имам докато отстраня проблема или поне, докато намеря някой, който да ми каже какъв е....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 03 Сеп 2014, 14:53

Поради каква причина е отварян двигателя на тази малко изпозлвана кола?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61