Shell V-Power Nitro+ Racing ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m20b20 turbo
Мечтае да кара: ко'т падне

Shell V-Power Nitro+ Racing ?

Мнение от SnooPDoG » 07 Авг 2014, 17:25

Здравейте, от няколко дни ми се върти из главата да почна да глезя стария m50b20 мъченик с 100 октановия от Шел, доста теми изчетох, повечето колеги са доволни от бензина, даже са го тествали от Fifth Gear като и там останаха доволни, та някой колега кара ли с този бензин, някакви впечатления има ли и като изцяло дали си заслужава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Shell V-Power Nitro+ Racing ?

Мнение от barty » 07 Авг 2014, 18:31

Преди карах основно с Vpower racing 99, бях много доволен.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2014, 19:11

Е след като си изчел доста теми и много хора карат с него и са доволни каква е идеята на тая тема? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 07 Авг 2014, 19:52

Аз пълних до горе с такъв бензин пак м50б20 ама с турбо,е не усетих разлика :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316i compact

Мнение от Infinite » 07 Авг 2014, 19:58

Най-вероятно няма да усетиш разлика. Но ако се заслушаш в работата на мотора на празен ход има леко доловима разлика. Лично аз карам само и единствено на този бензин и не съм имал ядове. Дали си заслужава ... надали ... но пък за това сме ентусиасти правим доста нелогични неща :D
Без Провокация Няма Прогрес !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SnooPDoG » 07 Авг 2014, 20:01

bum_bum написа:Е след като си изчел доста теми и много хора карат с него и са доволни каква е идеята на тая тема? :dunno:
Друго е да го каже колега с подобен двигател, а не с 300 кончета Импреза :D, сега говорих с познат който работи в Шела, и каза, че на неговото Ауди 1.8т имало разлика... ама с турбо.. а и най вече това ме влече да го ползвам него
Новата му формула има мигновено действие - тя започва да почиства отлаганията, които намаляват ефективността на автомобила от момента, в който горивото достигне двигателя. Освен това сме увеличили концентрацията на специалната добавка за намаляване на триенето. Нейната функция е да намалява триенето в критични части на двигателя, като осигурява повече енергия за задвижване на колелата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2014, 20:36

Като каже някой "няма разлика".. е кво очакваш чак толкова. Да, ще работи малко по-спокойно, ще харчи може би малко по-малко.

Разликата е, че като отидеш на диното с мапъра оня ще може да му даде още аванс на тоя бензин сравнено с 95. Другата разлика е, че не е пълен чак толкова с кви ли не говна и ще ти пази мотора максимално чист. (Един тук викаше, че съм взел главата от шлайф и се правя на луд :mhihi: ).

Ако очакваш 20-ката да полети няма да стане. Тва с рекламките на Шел нали не му обръщаш сериозно внимание.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от SnooPDoG » 07 Авг 2014, 20:52

Точно за чистотата на мотора ме интересуваше :) не очаквам нищо от двайската, просто скоро направихме много хубава ревизия на мотора, харесва ми как се усеща сега и искам да го запазя така.
Последна промяна SnooPDoG на 07 Авг 2014, 23:00, променена общо 1 път

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 07 Авг 2014, 21:42

От няколко месеца съм с V-Power Nitro+ Racing , колата понавървява :mhihi: , но най-важното е ,че разхода падна много. Преди сипвах 98 екто и пак бях доволен, но тука вече си заслужават 10ст/литър повече. Интересното е, че не на всяка бензиностанция ШЕЛ е еднакъв :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2014, 22:43

За честотата не знам, но със сигурност ще остане по-чист.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318

Мнение от JoroM43 » 07 Авг 2014, 23:16

А относно препоръката която е на капачката на резервоара да се кара само с А95 с каква цел е? В смисъл през 98-ма година когато е произведена моята е36-ца например се е ползвал и А92 може за това да е , а като цяло 100 октановия бензин може ли да има някакви негативни ефекти върху двигателя или само позитивни?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2014, 23:45

Това е минималното с което можеш да караш, т.е. не можеш да караш с 92. Негативни ефекти от 100 октана ще има само върху джоба ти. За двигателя остават позитивните ефекти.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 08 Авг 2014, 10:40

Колеги извинявам се първо ,че много хора може да са против моя коментар ,но все пак ще си го напиша ;)

По принцип съм фен на друга марка и по стечение на обстоятелствата смених с бмв. Но с предишната ми кола която беше 1.4 имах честия навик да карам из цяла Европа.Това ,което разбрах ,е че в нашата държавица нищо качествено няма ( ура открил съм топлата вода ;) ) .Дали ще сипете А92 , А95 и т.х. бензина е разреден :) Защо го казвам ?
Живея в Ирландия и когато сипвах от бензин бях недоволен понеже имаха само 1 вид бензин . Няма 92,95 , 98 и т.н .... Бензина е един ! Колата ми даваше разход от 7-8 до 8.5 литра градско каране де студена де топла и твърдо 7 извън града. Бях супер недоволен и си мислех само за Българския бензин понеже целия ми опит до тогава беше в Ирландия само.
И реших да се прибера да изкарам някой курс за 1-2 години. МЪКА ! СКРЪБ И ПЕЧАЛ ....... Колицата ми гореше 10-11 градско и 9 извън градско ? Всички бензиностанции изредих ,ако имаше 150 октана и него щях да налея ..... колата падна едвам до 8 и то извън градско..... с големи ограничения в натискането на газта , изключване от скорост по нанадолнища и всякакви икономии .....
Сега пак съм си в Ирландия и бмв-то М42 (май) 318i 98 г ми гори 6,5 до 7 извън града при скорост от 100 км/ч извън града и 130-140 км/ч на магистрала
градско ми е около 8-9 и то на студено каране и къси разстояния.

Но най-хубавия бензин ,който някога съм зареждал е в Германия ! Пълна до горе колата ми ми даде разход от 5.5 на магистралата при швабите :)

Газта е по-хубава в Румъния .

Това е моя опит с горивата ,като цяло.Много работи спестявам понеже ще стане много дълго :)
Бензина тук е 1.53 за литър и последния път заредих 25 евро. До момента имам минати 75 МИЛИ ,а резервата не ми е светнала още.

Сметките ги оставам на вас!

Поздрави !
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 08 Авг 2014, 19:29

Същата работа е и с гръцкия бензин,слагам тука 95 или 98 се е тая :lol: Слагам там обикновен 95 и е така :shock: Все съм се качил на друга по-бърза кола. :lol: Прибирам се тука слагам 95,все едно съм на метан :lol: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318

Мнение от JoroM43 » 08 Авг 2014, 21:30

Днеска сипах полвин резервоар от това нитро пък ако има разлики ще споделя след това

Следваща

Назад към E36