Прекъсване на празен ход

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Прекъсване на празен ход

Мнение от adovet » 06 Авг 2014, 22:49

От няколко дни от време на време почва да прекъсва на празен ход. Започва да играе стрелката и а да изгасне и вдига оборотите. Иначе си върви добре и без никакви промени. Някакви идеи. На диагностика нищо не излиза като грешка. Мотора е 235к.с фейс.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Re: Прекъсване на празен ход

Мнение от stefan8898 » 06 Авг 2014, 23:32

Кога клати - на студен двигател или загрял, при мен клати при палене- около 10-15 секунди, сложи като начало добавка за дюзи, аз сложих бардал, или си попаднал на кофти нафта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 06 Авг 2014, 23:48

Корекциите гледахте ли?
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2014, 7:27

Не сме ги гледали. По принцип клати като е позагряла но не всеки път.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: на кафе и цигари цял ден
Мечтае да кара: Нещо с V10

Мнение от oem » 07 Авг 2014, 10:45

Имал съм често случай на такова клатене от повреда около вихровите клапи (запушване с нагари, неизправна работа, пробив на въздух и т.н.).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2014, 11:14

oem написа:Имал съм често случай на такова клатене от повреда около вихровите клапи (запушване с нагари, неизправна работа, пробив на въздух и т.н.).

Скоро махах колектора и имаше съвсем лек нагар. По скоро си мисля за смучене на въздух от някъде или пък датчика на коляновия вал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2014, 13:02

ново развитие: сега мерихме параметрите с инпата. Корекциите на дюзите и самите дюзи са перфектни. Даде една грешка за някакъв датчик грешка 4800 за exhaust impression sensor. Също забелязах че като почнат да играят оборотите и не върви както трябва и като мерихме турбината в движение даваше ниско налягане, но след това като се изряза два три пъти спряха да играят оборотите и почна да дава добро налягане и да върви както трябва.Също така след това я нямаше грешката за сензора, а пак беше почнало да прекъсва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 07 Авг 2014, 13:55

4800 - няма такъв код за повреда
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 07 Авг 2014, 18:11

timur_lenk написа:4800 - няма такъв код за повреда

Не съм го написал правилно. Става въпрос за датчика за налягане преди ДПфа. Работи но явно е нещо хлабава връзката и от време на време не прави хубаво контакт. Иначе за сега следното развитие. Ходих до Сф и колата ми скъса нервите - почна да гане на място сама. На връщане се заядох с едно ауди и карах около 7-8км. с около 200-230. След това всичко се оправи и за сега върви идеално :shock: Мерих сега турбината и надува с товар на макс до 2240 върви колата и си е както преди.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 07 Авг 2014, 19:07

Колега това много ми прилича на пикаеща дюза, за съжаление не я не винаги я ловят корекциите, но ако ги изключиш ще стане ясно съвсем. На мой приятел вчера му гледахме колата заради подобни симптоми и при него ЕГР-а беше забил в затворено положени БЕЗ грешки за emissions и без грешки в INPA (адски странно) - разкачихме, почистихме и колата тръгна като пушка.

Неговите симптоми БУКВАЛНО бяха колата не върви добре и претриса около 2300-2400 оборота като претрисането се усещаше дори и на неутрална.

Иначе пък ако гледаме от другата гледна точка - турбото, може електронния актуатор да се е сбъркал нещо и после да е отпушил, във всички случаи бих прегледал и трите неща, а ако не си чистил турбо пътища и маслената магистрала на турбото бих го направил и това(превантивно нали знаеш)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от timur_lenk » 07 Авг 2014, 19:13

Ако правилният код е 480А - запушен ДПФ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 07 Авг 2014, 21:03

Не е задължително да е запушен - защото колегата сам казва, че има дефект в сензора за налягането т.е. колата може да се лъже, че е запушен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 08 Авг 2014, 8:04

Само да попитам кои са тези турбо пътища и маслена магистрала които се чистят превантивно,че ми пррдстой дълъг преход да ги почистя,и без това актуатора ми е проблемен дано има подобрение:(

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 08 Авг 2014, 8:56

Просто казано са ти маслодайните тръби и тръбите за въздуха - топла и студена част (вторите не са олкова драматични)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 08 Авг 2014, 9:37

timur_lenk написа:Ако правилният код е 480А - запушен ДПФ.

Точно това е кода. Четох данните през телефона BMWHAT и четох с нея и налягането в дпфа. Данните бяха доста лоши - при яко газ вдигаше до 700hpa. Кофти че си смених лаптопа и не мога да ги видя през по читава диагностика, че на телефона му нямам много вяра. По принцип ако е запушен дпфа възможно ли е да се получава това прекъсване?

Следваща

Назад към Е60/Е61