Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i '02
Мечтае да кара: F30 & F35 ;)

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от MindControl » 04 Авг 2014, 11:38

streetracing12 написа:
chris_barnes написа:Привет от мен :)

В процес на търсене на Е46ца съм, поразгледах доста коли по автокъщите както и няколко от частни лица, но за съжаление не бях очарован. Търся си нещо с 4-5 врати. Вчера видях тази обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=74wr58.

Върнах няколко страници назад но не видях никой да е питал нещо за този автомобил. Бихте ли споделили мнение, нямам много опит с BMW за съжаление :(

Какви са тея емблеми отзад и отстрани М3 аз лично като видя такава обява и бягам от нея!
Кой знае какви други глупости е правил по колата.
183600км само че х3
183к.с? Не трябва ли да са 184
Скоростния лост няма да го коментирам.Бягай от такива маскирани коли :yes:

Не трябва ли да са 204 к.с. всъщност при Фейса :)
Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i

Мнение от acho-bacho » 04 Авг 2014, 11:41

acho-bacho написа:Тази поглеждал ли я е някой? Предполагам е на колега от форума

Погледнах колата само на външен вид, не съм я карал. Цялостно ми се видя свежа, интериора е запазен, алкантарата е в доста добро състояние. Отвън е пребоядисана цялостно, колегата каза, че е надрана, а не заради градушката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 04 Авг 2014, 11:43

acho-bacho написа:
колега, ксенона е китайски, но в такъв тип фарове има и фабричен ксенон (с рефлектор, а не прожектор) Например старите Рено Лагуна, Нисан Патфайндър, Волвота разни и старите Мерцедеси ;)

Идеята ми бе,че екстрите са преувеличени а това дразни болния мозък на тема БМВ. Нещата трява да са точно обяснени,ако ксенона е китайски да се опише,ако парктроника е китайски слаган допълнително да се опише и т.н. А не да ми пишат че имали хладилна жабка и тем подобни екстри несъществуващи.Такива лъжливи изпълнения са показателни за коректността на продавача и заради такива изпълнения,никой в България не вярва на упоменати километри ,сервизни истории,първи собственици,бай-пак варианти и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от Hlebarov90 » 04 Авг 2014, 11:45

Здравейте мога ли да помоля колегите от Видин за една кола да погледнете или изобщо някой дали я е гледал понеже аз съм от Сливен и ми е много далеч и не си струва само разходката все пак не са малко разходите.Ето за този автомобил говоря

http://www.cars.bg/c682647

Благодаря ви предварително :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Hlebarov90 » 05 Авг 2014, 18:23

Колеги никой ли не знае нещо за тази кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 06 Авг 2014, 10:25

Колеги някой гледал ли е тази кола? Ниска цена за 330-ка, какво и е? Аз я виждах в същата авто къща още когато търсех моята - преди около 2 години.
http://kris-vraca.cars.bg/c12730
Моля препоръчайте, здрав градски бензинов автомобил, който харчи по-малко, около 2005-2006 г. - за жена. Гледам Хонда Сивик 1.4 и 1.6 ама пустия скоростен лост е много горно изнесен на таблото :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 06 Авг 2014, 10:37

niki_future написа:Колеги някой гледал ли е тази кола? Ниска цена за 330-ка, какво и е? Аз я виждах в същата авто къща още когато търсех моята - преди около 2 години.
http://kris-vraca.cars.bg/c12730
Моля препоръчайте, здрав градски бензинов автомобил, който харчи по-малко, около 2005-2006 г. - за жена. Гледам Хонда Сивик 1.4 и 1.6 ама пустия скоростен лост е много горно изнесен на таблото :D

Обявите в карс.бг не ги изтриват и някои са от 1г. :mhihi:
Темата е, а и форума: Съвети и въпроси относно избор на Е46! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 06 Авг 2014, 10:48

Съжалявам за спама :)
Знам, че не ги трият, но тази си виси в автокъщата. Стана ми интересно. А иначе, преди цената и беше 7 и нещо, но явно има нещо сериозно щом се застоява така

Потребител
Аватар

Мнение от creakong » 06 Авг 2014, 14:12

Привет, колеги!

Търся да си закупя автомобил. Спрял съм се на BMW E46, седан, ръчни скорости. Търся възможно по-икономичен двигател, ще се кара на газ. Въпросът ми е към кой модел да се ориентирам, кой е с по-читав мотор - 316, 318, 320? Моделите от 320 нагоре ми идват с повече коне и смятам, че не покриват изискванията ми.

Благодаря на всички включили се!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Авг 2014, 19:11

creakong написа:Привет, колеги!

Търся да си закупя автомобил. Спрял съм се на BMW E46, седан, ръчни скорости. Търся възможно по-икономичен двигател, ще се кара на газ. Въпросът ми е към кой модел да се ориентирам, кой е с по-читав мотор - 316, 318, 320? Моделите от 320 нагоре ми идват с повече коне и смятам, че не покриват изискванията ми.

316i 105к.с. и 318i 118к.с. са с един и същ двигател с обем 1.9 литра, четири цилиндъра. 320i 150к.с. е шест цилиндров. Разлика в разхода между първите два модела надали има, ако има ще е мноооого малка. 320 обаче с двата си цилиндъра повече харчи повече от предишните два. И на трите се монтира безпроблемно газ, но на четирицилиндровите ще е по-евтина от тази за шестцилиндровия.
Щом търсиш икономия аз бих заложил на 318i 118к.с. който върви съвсем прилично и ще те удовлетвори от към разход,
Изображение

Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E36

Мнение от Chope » 06 Авг 2014, 19:16

Зависи дали фейслифт или не, защото ако е след фейслифта, 316-318 са Н42 мотор 115 и 143к.с., който е малко по-капризен от към всичко и е икономичен само към стандартното си гориво, всичко друго му е сложно и скъпо (обслужване, части, монтиране на газ и т.н.), така че 320 170к.с. е по-добрият варият. Ако е преди фейса, 316-318 са М43 двигатели 105 и 118к.с. , те са здрави, не много сложни двигатели, лесно пригодими на газ и евтини за поддържане. 320 150к.с преди фейса пак е хубав мотор, здрав, но с по-големи разходи от М43.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 06 Авг 2014, 19:25

Bavarcho е напълно прав и моят съвет е да не рискуваш , а да го питаш на ЛС дали е продал зеленото комби 318 ! :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Авг 2014, 21:28

dr.peshev написа:Bavarcho е напълно прав и моят съвет е да не рискуваш , а да го питаш на ЛС дали е продал зеленото комби 318 ! :yes:

Доста по-хубав седан 18-ка индивидуал имахме преди седмица, но той замина.
Комбито е хубаво, ако някой се интересува че е с реални километри (като тръгнеш да продаваш на реални километри, никой не си прави труда да види книжките, а като не е споменато питат по няколко пъти, ама се притесняват да не били други километрите.. ) и реално един собственик влизал в един сервиз. Но не бих казал че предишния собственик е бил педант към колата си, има разни козметични забележки които не са нищо но мен примерно ме дразнят много (вътре лаисните са одрани от нокти което е най-малкия проблем, но дразни) Стъклото на петата врата не се отваря, може и дребно нещо да е нямам време да го погледна. Иначе не отдавна по книжка са сменени масла, филтри, дисковете и накладките сигурно са на двеста триста километра. Електрическата перка не работеше - онзи ден купих друга перфектна, старата я подарявам с колата сигурно може да се ремонтира и си му е сто и отгоре лева бонус.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от creakong » 06 Авг 2014, 22:04

Седян търся, определено. Просто ми харесва стойката. Комби не ми трябва, няма да му използвам преимуществата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E30 touring
Мечтае да кара: М Power
Детайли за колата: черна , М40Б18

Мнение от joepower » 07 Авг 2014, 1:00

Bavarcho написа:
dr.peshev написа:Bavarcho е напълно прав и моят съвет е да не рискуваш , а да го питаш на ЛС дали е продал зеленото комби 318 ! :yes:

Доста по-хубав седан 18-ка индивидуал имахме преди седмица, но той замина.
Комбито е хубаво, ако някой се интересува че е с реални километри (като тръгнеш да продаваш на реални километри, никой не си прави труда да види книжките, а като не е споменато питат по няколко пъти, ама се притесняват да не били други километрите.. ) и реално един собственик влизал в един сервиз. Но не бих казал че предишния собственик е бил педант към колата си, има разни козметични забележки които не са нищо но мен примерно ме дразнят много (вътре лаисните са одрани от нокти което е най-малкия проблем, но дразни) Стъклото на петата врата не се отваря, може и дребно нещо да е нямам време да го погледна. Иначе не отдавна по книжка са сменени масла, филтри, дисковете и накладките сигурно са на двеста триста километра. Електрическата перка не работеше - онзи ден купих друга перфектна, старата я подарявам с колата сигурно може да се ремонтира и си му е сто и отгоре лева бонус.

Днес ходих с един приятел да я гледаме, комбито има някой козметични забележки по интериора и екстериора, но не са нищо фрапиращо, една малка точка на предният прозорец, най вероятно от камъче, има свежи варове, няма тупкане отзаде в дифа, мотора го запалихме студен и работеше добре, не сме го чакали да загрее, рейката е стегната и не се усещат луфтове, личи си че е обслужена скоро. За парите си е бонбон, докато се чуди моя човек, най-вероятно ще я вземе някой беемвист да и се радва....ама ходи обясни на мерцедес фен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46