Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: iOS тема

Мнение от b00st » 02 Авг 2014, 23:28

steeN написа:Аз пък да споделя, че металния бъмпър, който си взех изглежда добре, обаче кой да се сети, че ще прецаква обхвата... батерията се източваше супер бързо... много съм прост :mhihi: Сега взех на Сaze пластмасов. Доста добре, изработката е безупречна и пак мога да го суркам по масите и бюрата - http://www.iphonecaze.com/iphone5/iphon ... frame.html

Гледам има free shiping, взема и аз да поръчам, ако наистина бива :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 02 Авг 2014, 23:28

Хвърли едно око на пазарният им дял за последните 2-3 години, как падна от около 30% на 11%..всякаква реклама няма да им е излишна, а на тях това им е една от най-силните страни. Рекламата и маркетингът. Погледни само как им пада пазарният дял. Също и на Самсунг. Предстои преразпределение на дяловете тепърва, и само виж кои пълзят на горе. Епъл се разбраха с IBM да работят заедно, макар че преди години ги бяха заклеймили. Корабът потъва :) Пък нека колегата модератор, да си се ебава с китайският ми телефон ;) някои хора не робуваме на марки, а гледаме какво ще ни свърши работа.

Bez_imen6qvkv_M.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

User
Аватар

Мнение от b00st » 02 Авг 2014, 23:37

ръб написа:Хвърли едно око на пазарният им дял за последните 2-3 години, как падна от около 30% на 11%..всякаква реклама няма да им е излишна, а на тях това им е една от най-силните страни. Рекламата и маркетингът. Погледни само как им пада пазарният дял. Също и на Самсунг. Предстои преразпределение на дяловете тепърва, и само виж кои пълзят на горе. Епъл се разбраха с IBM да работят заедно, макар че преди години ги бяха заклеймили. Корабът потъва :) Пък нека колегата модератор, да си се ебава с китайският ми телефон ;) някои хора не робуваме на марки, а гледаме какво ще ни свърши работа.

Bez_imen6qvkv_M.jpg

Айде сега пазарния им дял е паднал, ами няма нищo странно - всички дръпнати жълтури цъкат само на дроиди и предимно на китайщини като хОявей и xiomi. В САЩ си е най-продавания телефон.
Добре, че са компании като Apple да има кой да хвърля маса пари за Research & innovation, че ако разчитате на ксайоми, хоявей и фейтенг да патентоват нещо, ще си останете само с чакането :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 02 Авг 2014, 23:57

Ооо, точно пък те щото всичко си research-ват сами :D за патентите си прав - патентоват чужди работи. Като са субсидирани добре в щатите, е съвсем нормално да се ползват там най-вече. Или щото в щатите се ползват много, значи са много хубави ? :mhihi: абе направо ме убивате с логика хаха. Стига толкова масло в огъня :mhihi:

btw Huawei са една от компаниите с най-много патенти в света. Малък hint - не произвеждат само телефони ;)
Xiaomi си е китайски Apple клонинг, и CEO-то на компанията не си го крие. Факт е обаче, че просперират с бързи темпове. И не им дреме к'во мислят останалите за тях :mhihi:

*flies away

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Авг 2014, 0:24

ръб написа:Ооо, точно пък те щото всичко си research-ват сами :D за патентите си прав - патентоват чужди работи. Като са субсидирани добре в щатите, е съвсем нормално да се ползват там най-вече. Или щото в щатите се ползват много, значи са много хубави ? :mhihi: абе направо ме убивате с логика хаха. Стига толкова масло в огъня :mhihi:

btw Huawei са една от компаниите с най-много патенти в света. Малък hint - не произвеждат само телефони ;)
Xiaomi си е китайски Apple клонинг, и CEO-то на компанията не си го крие. Факт е обаче, че просперират с бързи темпове. И не им дреме к'во мислят останалите за тях :mhihi:

*flies away

Да те и колите реплики просперират в Китай, ама това не значи, че са хубави. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2014, 0:27

b00st написа:
steeN написа:Аз пък да споделя, че металния бъмпър, който си взех изглежда добре, обаче кой да се сети, че ще прецаква обхвата... батерията се източваше супер бързо... много съм прост :mhihi: Сега взех на Сaze пластмасов. Доста добре, изработката е безупречна и пак мога да го суркам по масите и бюрата - http://www.iphonecaze.com/iphone5/iphon ... frame.html

Изработката наистина е перфектна... само 1 минус, че за аудио буксата стават само тънки жакове после (като оригиналния айфон).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2014, 10:14

ръб написа:Коментара на bum_bum по горе, показва търсения от Apple ефект ;) хората вярват, че щом е Beats, значи е добро. Сега, до колко е вярно това..е съвсем друг въпрос :) Нали е АЙФОН и слушалките са БИЙТС, нищо друго не е от значение :D

А не е ли добро? Това е, което търси масата. Бийтс никога не са били насочени към аудиофилите. Всички насочени към тях компании са малки. Защото една компания няма да стане голяма, дори огромна като Бийтс ако разчита на аудиофилите. Това е марка насочена към масите и тийновете, което не пречи да е достатъчно добра. Ако Бийтс не беше подобна компания произвеждаща масово Епъл нямаше да има никакъв интерес да я купи.

Говори се, че Епъл ще махнат аудио жака и слушалките ще са към лайтнинг кабела. Със сигурност няма да са студийни слушални, но ще е най-доброто или най-харесваното от масите аудио от телефон.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Авг 2014, 16:07

steeN написа:
b00st написа:

Изработката наистина е перфектна... само 1 минус, че за аудио буксата стават само тънки жакове после (като оригиналния айфон).

Поръчах го, ще го видим като дойде. Аз съм с ей такива слушалки, жака е тънък като оригиналните, мисля няма да има проблеми :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 03 Авг 2014, 16:54

ръб написа:Хвърли едно око на пазарният им дял за последните 2-3 години, как падна от около 30% на 11%..всякаква реклама няма да им е излишна, а на тях това им е една от най-силните страни. Рекламата и маркетингът. Погледни само как им пада пазарният дял. Също и на Самсунг. Предстои преразпределение на дяловете тепърва, и само виж кои пълзят на горе. Епъл се разбраха с IBM да работят заедно, макар че преди години ги бяха заклеймили. Корабът потъва :) Пък нека колегата модератор, да си се ебава с китайският ми телефон ;) някои хора не робуваме на марки, а гледаме какво ще ни свърши работа.

Bez_imen6qvkv_M.jpg

Аз попринцип не обичам сравнението относно андройд устройствата и епъл, понеже стана въпрос за пазарен дял от няколко години работя лятото в хотел на морето, в който преобладават чужденците и като цяло всеки е с епъл устройство. Един на много е с примерно галакси. Явно не само в САЩ фигурирът ябълките. :bchug:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Авг 2014, 20:25

Май си прав, аз бях в един хотел в който преобладаваха немците, имах чувството че съм с най-масовият телефон :mhihi:
:OT: Но не това беше най-интересното, а финала на световното - всички немци бяха с нарисувани знамена по лицето - жени, деца - всички. Вечерта се събраха в една зала, която побира може би 500+ човека, пуснаха им видео стена, всички говорят на немски вкл. и някакъв DJ който ги надъхваше допълнително и ... ходи да държиш за Аржентина :mhihi: Много ме е яд, че не направих клипче да усетите атмосферата

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Авг 2014, 20:50

Ми будали са немците, вместо да си вземат и те ксиаоми и хуявей се излагат с тия iPhone-и.
Поне не сме се объркали и ние само, има и други.

User
Аватар

Мнение от b00st » 03 Авг 2014, 20:53

c7aH4eB написа:

Bez_imen6qvkv_M.jpg

Аз попринцип не обичам сравнението относно андройд устройствата и епъл, понеже стана въпрос за пазарен дял от няколко години работя лятото в хотел на морето, в който преобладават чужденците и като цяло всеки е с епъл устройство. Един на много е с примерно галакси. Явно не само в САЩ фигурирът ябълките. :bchug:

Не бе то няма лошо да има сравнения.
Айде разбирам колегата да извади някъв по-сериозен смартфон като OnePlus One и да разправя тука, че iPhone-а безсмислен и сме си дали парите за маркетинг и реклама, ама точно тия китайски пластмасарии ли намери да ги хвали пред Apple :dunno: :mhihi:

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Авг 2014, 22:36

който пътува из Европа знае, че друго освен айфон трудно може да се види в ръцете на европееца
като добавим и факта, че всички уважаващи себе си компании раздават служебни айфон петици, а сега като излезе 6 ще раздадат от него...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2014, 22:45

Честно казано изобщо не ме интересува какъв пазарен дял има. А и факт е, че едно нещо колкото по-масово стане, толкова повече компромиси се правят за да се задоволи по-широка публика. Примери колкото искаш, като почнем от нашата любима марка... Няма го вече човека, който не правеше компромиси на чело на Apple, така че от тук нататък може да се види всичко.

People think focus means saying yes to the thing you've got to focus on. But that's not what it means at all. It means saying no to the hundred other good ideas that there are. You have to pick carefully.

Apple в момента имат само в кеш, 160+ милиарда долара. Тва е колкото България изработва за 3 години... Това е почти колкото струва цялата компания Samsung, с абсолютно всичките и бизнеси... Пристрастията са едно, ама числата говорят сами за себе си. Тези, които печелят от Android са Google (и Micorosoft :mhihi: заради патенти), другите обират трохи и нямат контрол над платформата изобщо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 04 Авг 2014, 0:12

Ти пък баш OnePlusOne ли намери с Xiaomi да сравниш?? След това ти изказване поне, стана ясно че изобщо не си в час :)
Бранд от вчера, с куция цианоген.. Speechless :dunno:

Точно щото всички ползват айфони, и пазарният им дял се стопи така :mhihi: да не съм имал поне, тука да гадая, ами за 2 месеца тъкмо му се нарадвах. Ползвайте си ги със здраве. Яд ме е само, че се подведох и аз да си взема айфон от такива приказки като тея тук. Вълшебния джейлбрейк и той едно недоразумение. А се бях зарекъл, че като излезе за 7.1 и ще задържа телефона. Като излезе на Пангу, на 3тия час бях го барнал вече. Тъкмо седмица след това, като го бях натаманил да ми харесва, и той почна да забива. Аааами, мерси :)

П.п. това, което може да прави айфона out of the box, го прави отлично. Просто обаче, сравнено с андроид, възможностите му са ограничени. А андроид телефоните сега, не са това което бяха преди година - тогава още зависваха, ресваха се, бавиха се. От Snapdragon 800 процесорите и Андроид КитКат насам, са изцяло друга бира.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата