Надран спирачен диск (ляв) Въпрос ?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- TsvetkovE36
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: само BMW !!!
Надран спирачен диск (ляв) Въпрос ?!?!
Здравейте колеги, имам въпрос... Та на скоро купих една е36-ца и я карах малко със износени накладки и сега ще ги сменям. Въпросът ми е понеже единият диск в случая левият е надран дали ще има някакъв проблем ???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Надран спирачен диск (ляв) Въпрос ?!?!
Надрал се е от това, че си карал накладките и на желязо. Проблем ако не е на "вестник" няма, освен това, че и новите накладки ще се надерат по диска. Ако имаш парици сложи и нови дискове.
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
другия вариант е на чичко стругар да отнеме малко материал. ако не е много отънял диска де. фирма EBC препоръчва да се минават на струг дисковете като слагаш нови накладки
I think things -- and they happen...
При мен е нещо, не толкова подобно.
С визуално добри накладки съм отзад, обаче на единият диск се е образувала тънка линия феродо. Не е надрано, а обратното - релефна линия която няма изчиства. Седи по цялата окръжност в диаметър
Преди 20к км са сменени дискове и накладки цялостно.
С визуално добри накладки съм отзад, обаче на единият диск се е образувала тънка линия феродо. Не е надрано, а обратното - релефна линия която няма изчиства. Седи по цялата окръжност в диаметър

Преди 20к км са сменени дискове и накладки цялостно.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
След горчив опит с шлайфани дискове - не го препоръчвам на никой.
Шлайфаш, слагаш нови накладки, 10тина пъти яки кучки и после като тръгнеш да спираш от 150 до към 100 волана ти прави вибромасаж на ръцете.
Нови дискове
Я дай линк, че тва нещо не мога да го повярвам.
Шлайфането на спирачен диск мислих, че е измислено от българин
Шлайфаш, слагаш нови накладки, 10тина пъти яки кучки и после като тръгнеш да спираш от 150 до към 100 волана ти прави вибромасаж на ръцете.
Нови дискове

hakerizanov написа: фирма EBC препоръчва да се минават на струг дисковете като слагаш нови накладки

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
ogata написа: Я дай линк, че тва нещо не мога да го повярвам.
ето: http://www.ebcbrakes.bg/pages.php?page=11 от последните редове долу. не съм си го измислил. между другото им заглеждам дисковете и май такива ще взема. май не успях по форумите (чуждите и нашия) да прочета лоша дума за EBC Brakes. все ги хвалят
- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
ogata написа:След горчив опит с шлайфани дискове - не го препоръчвам на никой.
Нови дисковеhakerizanov написа: фирма EBC препоръчва да се минават на струг дисковете като слагаш нови накладки
Щото не четеш упътването ЯКИ кучки е забранено първите 300км от пробега....... Или не си наясно че има период на напасване и в случая ги прегряваш на определени места само и се кривят по физични закони, това е напълно нормално....
А и един диск винаги има своето криво в него дори и чисто нов, за да раздалечава накладките от диска.
Това като при съединители, ремонти на двигатели и т.н.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Cosworth написа:ogata написа:След горчив опит с шлайфани дискове - не го препоръчвам на никой.
Нови дисковеhakerizanov написа: фирма EBC препоръчва да се минават на струг дисковете като слагаш нови накладки
Щото не четеш упътването ЯКИ кучки е забранено първите 300км от пробега....... Или не си наясно че има период на напасване и в случая ги прегряваш на определени места само и се кривят по физични закони, това е напълно нормално....
А и един диск винаги има своето криво в него дори и чисто нов, за да раздалечава накладките от диска.
Това като при съединители, ремонти на двигатели и т.н.
Дисковете се изкривиха около 5000 км след шлайфането.

И аз бях много доволен и щастлив в началато, но новия диск си е нов диск.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
hakerizanov написа:ogata написа: Я дай линк, че тва нещо не мога да го повярвам.
ето: http://www.ebcbrakes.bg/pages.php?page=11 от последните редове долу. не съм си го измислил. между другото им заглеждам дисковете и май такива ще взема. май не успях по форумите (чуждите и нашия) да прочета лоша дума за EBC Brakes. все ги хвалят
Няма лошо да правиш реклама на EBC, но все пак не мислиш ли, че щом човека се чуди дали са и купи и нови дискове, дали ще даде пари за ЕБЦ-та според тебе?
И да попитам, толкова ли са ви скъпи дисковете, че ползвате стругари?
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
споко човече, не съм рекламно лице на ЕБЦ. де да бях. просто споделям с вас на какво съм се спрял за себе си. поне мисля такива да взема. за брембо пише че много ментета. ате-то се кривяли като нови. за ебц никой не написа че е изкривил. а всеки си взема според джоба. и аз не работя за 2к+ лева но не мисля да правя компромис със спирачките. току-виж някой път не успея да спра със сегашните
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
мойте са вече на 13-15к и има сериозна вибрация при по-агресивно спиране, а бяха нови от BMW...но май проблема е мойто шофиране, някой път им идва в повече..
откакто имам Е36-цата обаче, не мога да почуствам спирачките като достатъчно стабилни, Е34-ката сякаш спираше по-добре.
а ако слагаш EBC дискове, по-добре и накладки сложи. иначе може и Zimmermann да погледнеш.
откакто имам Е36-цата обаче, не мога да почуствам спирачките като достатъчно стабилни, Е34-ката сякаш спираше по-добре.
а ако слагаш EBC дискове, по-добре и накладки сложи. иначе може и Zimmermann да погледнеш.

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
hakerizanov написа:споко човече, не съм рекламно лице на ЕБЦ. де да бях. просто споделям с вас на какво съм се спрял за себе си. поне мисля такива да взема. за брембо пише че много ментета. ате-то се кривяли като нови. за ебц никой не написа че е изкривил. а всеки си взема според джоба. и аз не работя за 2к+ лева но не мисля да правя компромис със спирачките. току-виж някой път не успея да спра със сегашните
Криво АТЕ нямам, Брембо отпада като вариянт, но определено за Е36 няма да си купя ЕБЦ.За тия пари бих си купил спирачки от Е46 330 и тогава вече ще има разлика в спирането

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
сигурен съм че спирачките от е46 330 спират добре. не мисля обаче да карам със зимни 17-ки. та разликата от едното ще налея в другото. и все пак ще съм с нови дискове, а не втора употреба 

- pa4oni
- Потребител
-
- Кара: Е60 530i N52
Колега какво стана с надрания диск.Моя съвет е да не се занимаваш със стругар а да сложиш новите накладки и да ги оставиш да си вършат работата.След няколо стотин километра без екстремни спирания ще се изглади.
- TsvetkovE36
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 320i
- Мечтае да кара: само BMW !!!
pa4oni написа:Колега какво стана с надрания диск.Моя съвет е да не се занимаваш със стругар а да сложиш новите накладки и да ги оставиш да си вършат работата.След няколо стотин километра без екстремни спирания ще се изглади.
Колеги, благодаря ви за бързите отговори и съвети. Смених накладките и мисля, че малко по малко ще се поизносят взаимно, а иначе спирачки има доста здрави ABS-a спира на мига.. не усещам вибрации при висока скорост с по агресивно спиране...

15 мнения
• Страница 1 от 1