Въпрос от начинаещ
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- dhubenov
- Потребител
-
- Кара: Е92 N53B30
- Мечтае да кара: конче
Въпрос от начинаещ
Здравейте на всички,
От два дни съм част от BMW-болестта - Е60 2006г. 525д ръчка, голямата навигация. Страшно доволен съм от колата за момента (минах около 700км) - и като разход, и като возия, и като вървене (по-късно ще добавя и снимки). Имам обаче няколко въпроса, които ме притесняват:
1. iDrive-а показва следните предупреждения: "Parking light front left failure" и "Parking light front right failure". Доколкото разбирам това са крушките на големите рингове на фаровете, но ми е малко съмнително и двата да са изгорели... та възможно ли е да е от light модула или нещо друго, свързано с инсталацията?
2. Ако все пак проблема е в крушките - тези стават ли: http://www.proparts.bg/product/46/led-a ... w-e65.html или става въпрос за други?
3. Възможно ли е заради горните крушки компютъра отново да отчита грешка?
3. Някой слагал ли е LED интериорно осветление в купето и ако да - компютъра отчита ли грешки?
Поздрави и бира!
От два дни съм част от BMW-болестта - Е60 2006г. 525д ръчка, голямата навигация. Страшно доволен съм от колата за момента (минах около 700км) - и като разход, и като возия, и като вървене (по-късно ще добавя и снимки). Имам обаче няколко въпроса, които ме притесняват:
1. iDrive-а показва следните предупреждения: "Parking light front left failure" и "Parking light front right failure". Доколкото разбирам това са крушките на големите рингове на фаровете, но ми е малко съмнително и двата да са изгорели... та възможно ли е да е от light модула или нещо друго, свързано с инсталацията?
2. Ако все пак проблема е в крушките - тези стават ли: http://www.proparts.bg/product/46/led-a ... w-e65.html или става въпрос за други?
3. Възможно ли е заради горните крушки компютъра отново да отчита грешка?
3. Някой слагал ли е LED интериорно осветление в купето и ако да - компютъра отчита ли грешки?
Поздрави и бира!
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Re: Въпрос от начинаещ
Светят и ти дава грешка ли?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
1. Крушката е една и за двата ринга. Ако светят, значи проблема е в крушките.
2. Стават, но дали ще дават грешки - най-добре да питаш продавача. Ако очакваш, че ще светят по-силно от фабричните, ще останеш неприятно изненадан - няма да светят по-силно, дори обратното, ако времето е слънчево.
3. Да
4. Аз съм слагал на предишната ми кола и не отчита грешки.
2. Стават, но дали ще дават грешки - най-добре да питаш продавача. Ако очакваш, че ще светят по-силно от фабричните, ще останеш неприятно изненадан - няма да светят по-силно, дори обратното, ако времето е слънчево.
3. Да
4. Аз съм слагал на предишната ми кола и не отчита грешки.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
аз залагам, че в момента е с LED крушки и за това дава грешки
- dhubenov
- Потребител
-
Големите рингове не светят, от вчера се появи и грешка "Numer plate front left failure" (нещо такова).
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
колегата мисля е без ксенонови фарове, а с халогенни - там ангелските очи са с по 2 крушки на фар
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
dhubenov написа:Големите рингове не светят, от вчера се появи и грешка "Numer plate front left failure" (нещо такова).
Колега на мен ми се струва, че това е грешка за крушка на номера отзад, а не за ринга... Може и да греша де...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- dhubenov
- Потребител
-
netmurder написа:dhubenov написа:Големите рингове не светят, от вчера се появи и грешка "Numer plate front left failure" (нещо такова).
Колега на мен ми се струва, че това е грешка за крушка на номера отзад, а не за ринга... Може и да греша де...
Да, на номера отзад е, просто казвам, че И тази грешка се появи

И аз мисля, че това са светлините за задния номер. При мен даваше същата грешка, въпреки, че си светеха ОК. Отворих гнездата и почистих клемите на крушките и сега е ОК.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
"number plate" са крушките на номера.Малко преди да изгорят съвсем,започва да дава грешка,но все още светят.Като ги свалиш ще видиш,че са почерняли.
Друго от което може да дава грешка е ако си сложил диодни без CANBUS.
Друго от което може да дава грешка е ако си сложил диодни без CANBUS.
- dhubenov
- Потребител
-
След смяна на крушките на ринговете (една крушка и за двата ринга) всичко е ок - и очите светят и грешките на екрана изчезнаха.
11 мнения
• Страница 1 от 1