ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Manuel » 31 Юли 2014, 16:39

raptorxbg написа:Как става номера да се промие охладителната система с оцет, догоре ли се пълни само с оцет или се смесва с вода в някакво съотношение?

Успяхте ли да се справите с буксата за малкия борд или да ходя до колата да снимам моята?
Пробвай с друг комфорт модул, може той да дава някакви грешки...

Колата е 93 год. има ли комфорт модул мисля,че няма а за букса търся от моя град ,че не ми се занимава с куриери за една букса. Мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 31 Юли 2014, 17:28

Ако на някой от писалите му се намират излишни букси за борд комп ,със радост бих взел една без значение бяла или черна..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 31 Юли 2014, 17:50

Имах предвид да сваля борда от моята и да снимам буксата отзад за да знае Огата какво точно да търси в купчината с кабелите

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 31 Юли 2014, 23:44

HowDouWantit написа:Ако на някой от писалите му се намират излишни букси за борд комп ,със радост бих взел една без значение бяла или черна..

Имам една черна от голям бор(д). Пиши ми едно съобщения, ако я искаш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 01 Авг 2014, 9:17

Откъде мога да си поръчам най - здравите тампони за задните амортисьори? Mayle HD май се водеха от е46 кабрио или нещо такова. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 01 Авг 2014, 14:00

mitaka21 написа:Откъде мога да си поръчам най - здравите тампони за задните амортисьори? Mayle HD май се водеха от е46 кабрио или нещо такова. :)

Laviatan :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 01 Авг 2014, 16:38

при смяна на свещите слагате ли това като грес дето е, да не залепват?

аз на старата кола не бях слагал и след доста километри нямаше проблеми, но сега се замислих а в нета е 50:50 като гледам..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Авг 2014, 17:48

На бензинови свещи ли? Никога не съм го правил, никога не съм имал проблем!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 01 Авг 2014, 18:57

liloff написа:На бензинови свещи ли? Никога не съм го правил, никога не съм имал проблем!

да, и аз не съм имал проблеми, но просто се зачудих и реших да потърся в нета.

тука също има тема и пак е горе-долу около 50 на 50 за и против:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... seize-Poll
този пък им слага:
https://www.youtube.com/watch?v=inNIzL992xU
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 02 Авг 2014, 13:34

Мойте ги проверявам през около 5 000клм и няма просто кога да залепнат..Но на някои мои приятели които не са сменяни скоро свещите беше приключение докато ги развием,дори майсторите не се наемаха .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 02 Авг 2014, 17:34

колеги днес на работещ двигател изкарах щеката и излезе струя въздух и след това леко се усещаше да излизф въздух и оборотите почнаха да падат, докато върнах щеката и се оправи. Това нормално ли е?

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M

Мнение от carbonated » 03 Авг 2014, 10:38

Някой знае ли от къде мога да намеря читави пластмасови подкалници за Е36 седан(освен оригинални), защото вече пробвам 3-4 различни, уж за е36, а отворите и формата им са много далеч от тази на оригиналните :mrgreen: ?

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Авг 2014, 20:49

Manuel написа:колеги днес на работещ двигател изкарах щеката и излезе струя въздух и след това леко се усещаше да излизф въздух и оборотите почнаха да падат, докато върнах щеката и се оправи. Това нормално ли е?

Да,по този начин,може да разбереш,дали клапана за картерните изпарения работи :yes: .Демек е нормално :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар

Мнение от majesticEDFX » 05 Авг 2014, 11:15

Здравейте!
BMW E36 320i M52 Coupe Vanos, 97'
Акумулатор 12V 65Ah

Ако не ви се чете, по същество е втория абзац.
Проблемът ми е следния -> акумулатора ми пада вече за трети път в рамките на 2 години(от толкова време я имам). Колата я купих с него. За първи път падна една година след като я купих при положение, че тогава не я карах изобщо често. Дори зимата след едноседмични почивки некаране палеше. Започнах да я карам по-често, но след първото зареждане падна след още около 7 месеца, след второто падна след 3-4. Човека, който ми зарежда акумулатора казва, че е наред и се зарежда нормално.
Разпитвах познати и приятели, един казва, че е от некарането (в момента я припалвам през ден-два), друг казва, че трябвало да си зачистя клемите и киселината, която се е образувала по акумулатора(която ми изглежда незначително малко, но ще го направя така или иначе). Трети казва, че имало проблем с прозорците на вратите на този модел, четвърти казва, че имам проблем с окабеляването, пети казва, че имам проблем с алармата(алармата не е заводската).

Днес сложихме акумулатора в колата с въпросния човек, който ми го зарежда и той взе мултицет, за да проверим дали алтернатора работи и зарежда. Запалихме колата и първото, което видяхме е, че показва 14.5(или 13.5...волта предполагам). Видяхме, че варира от 14.4 на 14.5, което предполагам е идикация, че се зарежда нормално. Пуснахме фаровете, пуснахме парното и застана на 14.3. Каза ми, че акумулатора може да се презарежда и това да не е правилния акумулатор за тази кола.
Бях си изтеглил едно време Owner's Manual, но в него има информация за 318i, 318is, 323i, Sedan 323is, Coupe 328i, Convertible 328is... 320i няма. Там видях, че за 318 е нужно 65Ah акумулатор, за 323+ -> 75Ah, за Convertable версиите -> 70Ah. Сетих се за BMWfans и влезнах да проверя колко ампер-часа трябва да ми е акумулатора. Еми там има общо четири акумулатора 2x65Ah, 2x75Ah (два, от които са спрети от производство - един 65 амперов и един 75). Проверих в интернет по парт номер. Единия, който в BMWfans изкарва, че е 65Ah (и все още се произвежда) е всъщност 71Ah, другия е 72. Другите, които трябва да са по 75Ah са 80Ah(този, който все още се произвежда) и спрения е 85Ah. Тотално объркан съм вече кой е правилния!

Възможно ли е заради това да ми пада акумулатора, с какъв сте вие и при положение, че искам да си взема нов, кой бихте препоръчали.
Евала, ако някой е прочел романа :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: Влак
Детайли за колата: Обикновено Е36 с 15 коня

Мнение от Колец » 05 Авг 2014, 15:44

Здравейте колеги!

Имам проблем и ми казаха да се обърна към форума за HELP, защото съм много бос в автомобилизма.

Карам Е36 1997 година. 318ка с газов инжекцион LANDI RENZO. От началото на година започна много голям разход да ми дава. Първоначално ми даваше около 18-19 газ на 100км. Последва смяна на едни щуротии по газовата уредба и намалихме разхода на 14-15 но по-надолу не мърда. По програма газовата ми уредба работи перфектно. Можете ли да ми дадете съвет откъде може да идва повишения разход (По принцип трябва да е 9-10)

Благодаря предварително!

ПредишнаСледваща

Назад към E36