Заключи ми се шофьорската врата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Заключи ми се шофьорската врата
Здравейте колеги, имам проблем!
Отключвам колата с дистанционното, и се отключват всички врати с изключение на шофьорската, с ключа като въртя - нищо не се случва, от вътрешната страна като дръпна дръжката се вдига пипончето само докато е дръпната дръжката, като я пусна - пипона влиза на вътре...
Леко потупнах, поритнах, в ключалката пръснах с малко течна грес с тефлон и нищо не става. Като цъкам на дистанционното за отваряне/затваряне и си лепна ухото на врата (отвън, от вътре не се чува) се чува мнооого леко щракване за много кратко, а не като на другите врати - щракането на механизма и отключването...
Какво да правя ?
Отключвам колата с дистанционното, и се отключват всички врати с изключение на шофьорската, с ключа като въртя - нищо не се случва, от вътрешната страна като дръпна дръжката се вдига пипончето само докато е дръпната дръжката, като я пусна - пипона влиза на вътре...
Леко потупнах, поритнах, в ключалката пръснах с малко течна грес с тефлон и нищо не става. Като цъкам на дистанционното за отваряне/затваряне и си лепна ухото на врата (отвън, от вътре не се чува) се чува мнооого леко щракване за много кратко, а не като на другите врати - щракането на механизма и отключването...
Какво да правя ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Re: Заключи ми се шофьорската врата
Да внимаваш,защото някой аматьор може да се е опитал да ти разбие колата,не се шегувам напоследък доста БМВ-та изчезнаха в Студентски град!Сваляш корите и гледаш иначе,успех ! 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
Колата ми беше пред очите (буквално) целият ден. Как да сваля кората докато е затворена вратата? И от там, ако да речем сваля кората, как да процедирам с механизма ?
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Имах същия проблем, само че със задна, лява врата. Оказа се, че машинката на централното, която отговаря за тази врата не функционира коректно. Между другото колега, пробвай да натиснеш няколко пъти бутона за отключване/ заключване, който е вътре в купето. При мен беше заяло и понеже нямаше как да се махне кората при затворена врата, започна едно интензивно натискане на въпросното копче, докато накрая се отключиха всичките врати.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Заминалата е машинката за отключване, заключване. Доста кофти на предна врата
Пробвай както каза колегата с копчето, но надали ще помогне. Аз съм имал същия проблем със задна врата, там поне кората на вратата се сваля сравнително лесно на затворена врата (даже няма никакви проблеми) Сваля се кората и след това машинката, тя е черна кутия с големина горе долу кутия от цигари. След като се свали машинката се бута едно палче и вратата е отключена. Предните кори за жалост освен че са доста близо до таблото, имат и един винт вътре във въздуховода водещ към духалката на вратата, него не виждам начин да го отвиеш. Отделно седалката пречи...
Сега ми идва на ум като се отвори задната врата дали не се вижда отвора отстрани на предната врата през които се бърка за да се махне външната дръжка (може и да се наложи сваляне на задна врата, но ще е по безболезнено от сваляне на кората на шофьорската врата) и през дупката на външната дръжка да се бръкне до моторчето.

Сега ми идва на ум като се отвори задната врата дали не се вижда отвора отстрани на предната врата през които се бърка за да се махне външната дръжка (може и да се наложи сваляне на задна врата, но ще е по безболезнено от сваляне на кората на шофьорската врата) и през дупката на външната дръжка да се бръкне до моторчето.

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Случвало ми се е същото на 2 е39ки от замръзване през зимата и от напичане през лятото. Ако е седяла колата на слънце, изчакай ден-два преди да отваряш по трудния начин.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Току що слязох до колата да проверя контролно какво се случва, ами отвори си се без проблеми, тествах няколко пъти - всичко ОК! 
Днес в действителност беше на слънце колата и напичаше точно от към шофьорската врата.... но не за пръв път е на якото слънце, как запича от горещината ?

Днес в действителност беше на слънце колата и напичаше точно от към шофьорската врата.... но не за пръв път е на якото слънце, как запича от горещината ?
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега, потвърждавам че колкото и да е невероятно, от високите температури се получава така. Непонятно ми е, но може би някой по- компетентен колега ще обясни. При мен се случи през лятото, август миналата година. За по- сигурно смени я, тъй като може отново в най- неподходящия момент да ти направи проблем.
8 мнения
• Страница 1 от 1