Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Политическа.

Мнение от bum_bum » 28 Юли 2014, 23:41

Имах възможност да знам неща от първа ръка от зам министър в царското правителство по тяхно време. Тиквоча тогава беше МВР шеф. Та от там съм чувал, че по това време предал на хамериканците доста държавни тайни и за това си го обичат. Не претендирам да е вярно, защото няма от къде да съм сигурен. Въпросния човек го мразеше и в червата си. М/у другото май единствения политик за който бих гласувал- адски завистлив и неподкупен. :mhihi: Както ще се сетите не просъществува в политиката.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 28 Юли 2014, 23:42

alex_th написа:Честита демокрация, деца.
След сакралната 1989г. думичките "комунист" и "социализъм" бяха (а и сега са) по-мръсни от псувня на майка.
А иначе целия свят се възхищава на Китайското икономическо чудо... нищо, че там пак на власт е Комунистическата им партия. Не че тя е Комунистическата партия от 70-те, 80-те или 90-те им години, но за тяхна радост, там не успя западната "демокрация".
Тато кво беше казал, докато го "съдеха" - "Това, дето ние сме го построили, вие не можете да го боядисате."
И е бил напълно прав човека... или не, той е мръсен комунист, който затърка тая държава за 45 години, а новите ни демократи я оправиха за 25 години идеално.
Сега, когато не можем и едно копче да си произведем, сме се наредили като просяци да молим за трохи... пардон, еврофондове... и не можем даже да пръднем в собствената си "държава" без разрешение от Европата... Дет се вика и сега се строи здраво, както и през "комунизЪма". Само дето сега се строят молове, а тогава - заводи. Между другото, знае ли някой вече какво е "завод"?
Новия "Биг Брадър" ни въвлича в собствените си схеми, без да му пука какво ще ни струва това на нас, важното е на него да му е добре...
В страната цари неграмотност, липса на всякакъв морал, бил той индивидуален или обществен, тотален упадък на всякакви ценности... общо взето, мракобесие.
И всички вие удобно (за някои) се джавкате и сте готови да се хванете за гушите заради тоя или оня политик или политическа партия... а ви убягва нещо много съществено - тази "държава" се върна в началото на миналия век по отношение на държавно устройство, образование, наука, обществен живот, култура и т.н.
И намерихте "решение" на всичките проблеми - няма да гласуваме! Найс, ама химера.
Решението е друго - АК 47. Иначе - честита "демокрация", деца.
Спете спокойно, Ботев и Левски отдавна ги няма и не ни гледат в какви лайна се къпем.

Комунизма си е ОК като строй, проблема е в комунистите, еле па наще :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юли 2014, 0:08

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 10:21, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 29 Юли 2014, 0:23

Плащат ли ти или просто обичаш опредлени амбулаторни смазки, та се самоизтезаваш с такива мнения във форум, в който пишат българи, живеещи в изтормозена България?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2014, 0:28

Относно КТБ- да, икономически погледнато е правилно да фалира и да се изплатят гарантираните депозити.

От моя гледна точка- аз от тая държава добро не съм видял. Сам съм си изкарал парите, никой не съм измамил и спя спокойно. Гледам къде са най-добрите лихви. На фасадата пише "банка". Показатели- топ. Одит- известна международна компания без проблеми. Казвам- тук съм. По време на събитията следя всичко час по час и след като БНБ казва- всичко е спокойно и ние седим с всичките си активи зад депозитите аз си сядам на гъза и решавам да не съм от тия, които създават паника. На другия ден- мяу.

След целия разигран цирк държавата ми казва, че ще ми върне 196к. Аз съм на почти 40, в София дойдох на 18 с буквално едно сакче багаж. Все още карам е36-чка щото имам други приоритети и цял живот съм кътал с една определена цел и заради разни игри и далавери на мен за 2-3 месеца ще ми зачеркнат 10 или 15 години от живота?

Вдигам си багажа, оставям 15-те семейства които благодарение на мен изкарват прилично на държавата да ги храни тя и отивам да си търся късмета другаде. :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_th » 29 Юли 2014, 0:49

Прекрасно. Действай. И после умри като достоен мъж на преклонна възраст в страна и сред хора, които като им носиш атласа със сивото балканско петно на него, ще ти се усмихеат учтиво и ще гледат загрижено зад гърба ти.
Но на погребението ти ще звучи Amazing Grace и ще е пълно с непознати и мили хора.
Иначе умри като куче, а на погребението ти я има някой, я не. Ама ако има - ще ти каже "сбогом" на чист бъъгарски (или вече на не толкова чист - демек, чао "дърто").
След това, Господ ще те разпредели или в Американския Рай, или в Българския, според това къде точно си умрял и дали Попа, дето те е изпратил във Вечните ловни полета е ял хам-стекове или кебапчета.
А тоя, дето ти е казал "чао, дърто" от дистанция най-вероятно, ще си кюта тука няколко години, ще чете във форумите интелЕгентните мнения на западните емигранти и накрая ще си каже WTF, и аз отивам да преживям в прерията и/или сред борчетата на Скалистите планини. Не ме кефят джанките в България. Искам натурална, ГМО захар.
А това, което не ни убива, ни ебава майката. Като измислената ни "демокрация".
Нищо, нека човекът с афинитет към амбулаторните смазки да ни отвори очите отново.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2014, 1:05

Боли ме фара кой какво ще ми каже на гроба като ритна камбаната.

Единствената ми цел на тоя етап е да осигуря добър живот на детето си за да не бъде и то слуга и на правнуците на боко, моко, сергея и злодея.

Ако съм убеден, че в друга страна ще и осигуря по-добро бъдеще еб@л съм му майката на всичко тук. Няма и да се изхрача на летището.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_th » 29 Юли 2014, 1:15

Точно така... спасявай се.
Важно е ти да си добре.
Тия дето остават зад теб и не могат, кучета ги яли...
А уж си бил в Татовата казарма... а уж си расъл по онова време... а уж си човек, видял две и двеста...
Уж...
Задраскай от календарът и всички български национални празници, защото на тия дати са умирали хора, които не са били толкова "далновидни" като теб, а са мрели за тоя народ, оставяйки зад гърба и най-милото си...

Да живее Нова България и новия морал!

https://www.youtube.com/watch?v=U1YXmafIDmQ

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 29 Юли 2014, 2:41

drago_pavlov написа:
hell's angel написа:Само, че при нас липсват първите 60 години в това което искаме да ни е като на тях.

:yes:
Е това е истината...
Писах по-назад за Ал Капоне, корупцията и други неща, които са се случвали на запад преди 50-100 години, а при нас се случват в момента... Просто трябва да извървим пътя си - ние, децата ни, внуците ни...

Само че не са 50-60г, изоставаме и заради турско робство 5 века... или както Форбс казаха, в България играят игра на трони. Абсолютната истина и най-извратеното е че всичко което се случва е напълно нормално! Винаги го има момента с трупането на капитал, в мътна вода най-добре се лови риба.. който е очаквал нормална държава 1г след 1989 е бил доста наивен.. или е трябвал да се възползва или да емигрира. Наистина трябва да си минем пътя си и на мутрите и на корупцията и на странните кабинети и формирането на гражданско общество, някои се случиха, други стават бавно, но все пак се движим.. аз и за това съм за герб, да сме близо до ес да има кой да ни наблюдава и да са като 3-то колело, че можехме да кривнем и към латино-американски модел.. все пак не са почнали да отвличат хора за откуп 10 хил.

А това че Борисов бил прост се бъркате и то мн, той е манипулативен, безскрупулен, доста смел и е егоманиак.. има мания за величие, никой "интелигентен" не би удържал на натиска и пумията която се изля върху него.
В сащ като се сринат се задейства "martial law" и не идват професори или интелектуалци, а военни. Просто казвам че за всичко си има време и в Германия след войната 20г управлява 1 партия за да стабилизира, та сега е и времето за такива като Борисов и най-вероятно ще получи още 1 шанс.. от там нататък няма средно положение или ще направят реформи или ще ги изгонят със сопи.
Последна промяна acer на 29 Юли 2014, 2:48, променена общо 2 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Юли 2014, 2:46

.
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 10:22, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 29 Юли 2014, 6:59

K_Ilkov написа:
miro20 написа:Така ще е винаги - ще избираме по малкото зло...

ама избирай си, главоч след главоча и вярвай, че си избрал правилния главоч да ти размахва пръст и да те управлява

нали е важно да се гласува?
значи гласа ми е важен?
е как да го дам на някой главоч ...

.................................

пп.
като се замисля сигурно за много хора е някаква тотална химера какво всъщност бяха ВИС, СИК, Мултигруп
но нищо, то така е по-готино и лесно да се живее ...
гласуваш си ... оправят те ... гласуваш си ...оправят те ... гласуваш си ...оправят те ... гласуваш си ...

Въобще не си схванал смисъла на казаното от мен.
Главоч или не, трябва да се избира.
Иначе алтернативата вече не един път, а няколко пъти я виждаме - платени цигани , заблудени пенсионери под строй, и турци ни управляват и определят цялата политика.
И това само защото някой се е "нацупил" и си е казал .. бал съм му мамата.. писна ми..
Писна ти , ама си съгласен да те клатят платените цигани и заблудени пенсионери ??
Къде е логиката в това ?
Нормално общество би направило тази грешка един път, ние я правим НЯКОЛКО пъти.
Това вече е наистина висш мазохизъм и простотия.
С такова мислене , пак ще ни избират управление СЪЩИТЕ платени цигани , и манипулирани етнически турчеещи се, и мснипулирани пенсионери.
:kuku:

Пак казвам - никога не съм казал за кого да гласуваш, но съм твърдо убеден за кого НЕ трябва да се гласува.
И че ТРЯБВА да се гласува.
И което е по важо , навсякъде по света си "избират главочи" , и във водещите социално и културно демокрации крадат и се тресат от политически скандали.
Е там що не кажат "писна ми от главочи ?
- щото не са тъпи като нас - правят си стачки, правят си демонстрации, ЗАЩИТАВАТ СИ ИНТЕРЕСА в СОБСТВЕНАТА държава !

Така че стига с този нихилизъм, "месия" няма да дойде да ви оправи за 1 или 800 дни.
Така ще е винаги , и винаги ще избираме" по малкото зло" , стига да има шанс за "по добро".
Всичко друго са самозакопаващи нихилистични глупости.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Юли 2014, 8:07

За 23 години българина не се научи да мисли с главата си.Това е много жалко защото ако в 1989г всичко беше подчинено на еуфорията и някакви розови сънища за бъдещето ,разбираемо е че хората не знаеха какво искат в действителност ,сега вече е непростимо .
Шанса за промяна на политическата система не е в гласуване за тая или оная креатура на олигарсите. Не може цял един народ да стои в партер яхнат от шепа управляващи и да казва че няма какво да се направи .XXI век сме ,срам и позор за българския политически елит закрепен на власт с гласовете на цигани и турци ,срам и позор за всички нас българите че ги оставяме да правят с държавата ни каквото си поискат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 29 Юли 2014, 8:20

miro20 написа:Писна ти , ама си съгласен да те клатят платените цигани и заблудени пенсионери ??

На миналите избори за парламент, бях наблюдател на една партия в едно село софийска област. Специално се разходих до циганската махала да взема от там протокола, че ми беше интересно - 80% за Бойко гласували :clap: До тук с митовете и легендите, че само бсп и дпс купуват гласове ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 29 Юли 2014, 8:29

alex_th написа:Честита демокрация, деца.

Поредния гений на икономическите науки... Много велик бил тоя комунизъм бе!?! Защо тогава братушките направиха перестройката... Защото осъзнаха, че тая система е продънена...
alex_th написа:Тато кво беше казал, докато го "съдеха" - "Това, дето ние сме го построили, вие не можете да го боядисате."
...
Само дето сега се строят молове, а тогава - заводи. Между другото, знае ли някой вече какво е "завод"?

Нали...
След първата световна строим самолети, после идват комунистите, заебават самолетите и започват да правят балканчета... :clap:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 29 Юли 2014, 8:33

bum_bum написа:... заради разни игри и далавери на мен за 2-3 месеца ще ми зачеркнат 10 или 15 години от живота?

Ти обаче знаеше кого спонсорираш, оставяйки парите си в тази банка, нали?

Сега, понеже не гласуваш, но оставяш пари в банката на мафията, може да бъдеш санкциониран.

По-интересното е, че ти тоя урок явно няма да го научиш, което значи, че ще го повториш.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата