Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Re: Политическа.

Мнение от _galio_ » 28 Юли 2014, 16:52

K_Ilkov написа:
_galio_ написа:Ми аз гласувам, протестирам, бавя данъци и участвам в сива икономика колкото мога. Това докато чакам да се самоизядат или пътьом повече хора станат активни (по какъвто и да е начин).

Интересни начини на протест ... не казвам, че няма смисъл, но не мисля, че това е начин ...
Какво ще постигнеш така, ще фалираш държавата за да се почне отначало?

Спирането на плащане на данъци е единственият ефективен метод на протест.

Можеш да се ориентираш по турско как са се случвали нещата, държавата и сега е мащеха по същия начин. Цели области отакзват данъци, укриват животни / реколта, бият или подкупват бирниците. Можеш да прегледаш и в други страни как се случва. Врътката е там, че икономиката има нужда от постоянно влизащи средства и ако се блокират плащания може да стане мазало. За таз работа обаче трябват синдикати, които са фиктивни у нас. Все още.

Методи като услуга за услуга и бартерна търговия практикувам винаги когато мога, освен това упражнявам и етнически мотивирано пазаруване - пазарувам каквото и да е само от българи.

Това са адекватните методи на най-ниско ниво.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 28 Юли 2014, 16:55

http://clubz.bg/6441-moje_li_noviqt_bor ... iq_borisov

право в десятката!

Трудно е човек да изпитва пълно доверие към данните от социологическите проучвания, особено когато част от авторите им от години предпочитат повече да са дистрибутори на опорни точки. И все пак, всички данни показват, че ГЕРБ е първа политическа сила и никоя друга не се опитва дори да застраши лидерството й. Това прави и не малка вероятността Бойко Борисов отново да ни се случи/да бъде избран за министър-председател.

Точно тук е разликата – ако сме настроени, че вторият мандат на Борисов просто ни постига без наше участие, то няма никаква причина той да е с нещо по-добър от първия. Дори напротив. Но ако посъбуденото гражданско чувство не заспи отново, тогава въпросът не е дали Борисов ще бъде добър или лош, а дали гражданите ще му разрешат да бъде „още от същото“.

Точки. И опорни, и наивни

Чета какво пишат умни хора в социалните мрежи, опитвам се да следя изявите и в традиционните медии. И откроих две популярни оценки за ситуацията днес – след оставката на Пламен Орешарски и преди поредната победа на Бойко Борисов.

- най-корумпираното и най-вредно правителство, което България е имала досега, си отива. Комунистите (както често наричат БСП) винаги довеждат страната до катастрофа. Червените носят най-голямата вина за провала. Всички други са по-добри и е важно да намерят съгласие, за да извадят България от кризата. Трудното мина. Народът победи!

- протестиращите докараха ГЕРБ отново на власт. Демонстрираха срещу Пламен Орешарски, когато поиска актуализация на бюджета преди година, не демонстрират срещу Пламен Орешарски, когато поиска актуализация на бюджета сега. Питаха #Кой предложи Пеевски, когато депутатът от ДПС бе избран за шеф на ДАНС, а сега не питат #Кой е новият партньор на Бойко Борисов, когато ГЕРБ и ДПС изведнъж заработиха в синхрон.

Най-меката оценка за този тип коментари е, че са крайно наивни. Нито целта за открито и отговорно управление вече е постигната, нито протестиращите от улиците връщат Бойко Борисов на власт. И едната, и другата теза говорят за много ниска самооценка на авторите си – че вярват в етикети, че не вярват нещо да зависи от тях, че не биха направили нещо сами, но биха мрънкали срещу всяко чуждо действие.

Разбира се, че най-добрият вариант е Ангела Меркел да се кандидатира на българските избори, да й дадем доверието си и да легнем да чакаме „да ни оправи“. Също добър вариант е активните граждани сами да си произведат политическо представителство – достатъчно мощно, за да може да задава посока. Но понеже нито едното, нито другото се задава на хоризонта, по-разумно е да видим с какво можем да повлияем на управлението, което и да е то.

Точки. Този път за натиск

Активното малцинство, което има чувствителност към спазването на правилата и приличието в политиката, никога не печели избори. То затова е и малцинство. Два са изборите пред него – или да мрънка как „простаците са мнозинство и винаги избират простаци“, или да се опита реално да влияе на управлението. Последните години показаха как активните граждани могат да влияят на политиката всекидневно, а не само с гласуването или негласуването си веднъж на четири години.

Протестиращите не спряха да питат #Кой, за да разкрият модела на узурпиране на властта от една икономико-политико-медийна групировка. В разговора се включваха все повече хора, част от медиите вече не можеха да заобикалят въпроса, политиците трябваше да дават отговори. Това оголи схемата, повиши напрежението в управляващата конструкция и буквално срина БСП. Да гледаш на загубата на БСП на евроизборите и на скандала Василев-Пеевски като на изолирани явления, също е наивно. Те са част от поредицата. Ако днес БСП отново е в нокдаун, сериозна част от заслугата е на активните граждани.

В следващите месеци и години медиите могат да запазят завоюваните през последната година територии, могат и да ги отстъпят. Ако задкулисната роля на Делян Пеевски в политиката, бизнеса и медиите остане сред най-обсъжданите теми, то всяка власт би внимавала с общуването с него. Това няма да бъде достатъчно за скъсване на всички връзки, затова написах, че „би внимавала“. Ако организациите на бизнеса продължат да поставят публично въпроса за ролята на #Кой в разпределянето на обществените поръчки, то всяка власт би внимавала и в тази посока. Ако гражданите продължат да казват #нямадаплатим на всеки опит за замитане на следите от черната дупка КТБ, независимо коя власт се опитва да го направи, то наистина #нямадаплатим. Ако магистрати, бизнесмени и т.нар. обикновени граждани започнат да притискат правосъдната система и да настояват политиците да предложат решение, то и своеволията в тази сфера могат да намалеят. И още много Ако-та.

Нито една партия не може да издържи на масиран граждански натиск, осъществяван от отделни популярни лица, от медиите, от бизнес организациите, от групи хора на улицата... ДПС е единствената партия, имунизирана срещу подобна съпротива, но причините за това са тема за отделен анализ. Затова сега въпросът не е дали Борисов може да бъде различен от Борисов, а дали гражданите ще имат желанието и енергията да продължат да оказват натиск върху управлението. Дори и то да е на Бойко Борисов. Защото цената на контрауправлението е прекалено висока. Питайте на „Позитано“.

Затова и отговорът на въпроса от заглавието е следният: Ако се успим отново, със сигурност ще се събудим там, където не искаме да сме.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 28 Юли 2014, 16:55

_galio_ написа:
K_Ilkov написа:
_galio_ написа:Ми аз гласувам, протестирам, бавя данъци и участвам в сива икономика колкото мога. Това докато чакам да се самоизядат или пътьом повече хора станат активни (по какъвто и да е начин).

Интересни начини на протест ... не казвам, че няма смисъл, но не мисля, че това е начин ...
Какво ще постигнеш така, ще фалираш държавата за да се почне отначало?

Спирането на плащане на данъци е единственият ефективен метод на протест.

Можеш да се ориентираш по турско как са се случвали нещата, държавата и сега е мащеха по същия начин. Цели области отакзват данъци, укриват животни / реколта, бият или подкупват бирниците. Можеш да прегледаш и в други страни как се случва. Врътката е там, че икономиката има нужда от постоянно влизащи средства и ако се блокират плащания може да стане мазало. За таз работа обаче трябват синдикати, които са фиктивни у нас. Все още.

Методи като услуга за услуга и бартерна търговия практикувам винаги когато мога, освен това упражнявам и етнически мотивирано пазаруване - пазарувам каквото и да е само от българи.

Това са адекватните методи на най-ниско ниво.

Абе и без синдикати явно става, за тази година събраните данъци са с 500млн по-малко от планираните, за какво толкова врещат да актуализират юджета :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Юли 2014, 16:59

_galio_ написа:Това са адекватните методи на най-ниско ниво.

Прав си, на много ниско ниво са ...
Звучат много идеалистично, но нищо не правиш ...

Не за друго, а защото боклуците емитират дълг за няколко милиарда и твойте мерки увисват ужасно
защото по един или друг начин ги дължим и аз и ти и тн.
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Юли 2014, 17:18

За съжаления,партиите са заети със самите себе си и докато се "боричкат" за пред народа си разпределят порциите.
В момента всички взимат (политиците) ,но тея дето са на власт взимат повече,за другите са само трохи,за това е цялата тая патардия кой да поеме ,и не за да оправи хората,а просто да сложи в джоба си.
Всъщност,държавата може да се оправи и без разни фондове и тн,само с един елементарен контрол.
Да почнем от здравеопазването-това е лесно,и ви казвам че наистина е лесно да се оправят нещата така,че да има пари за болниците и хората да се лекуват.
Давам само един пример-всяка болница има пътека за лекуване на "пред инфарктно състояние".
Какво е това-абсолютно недоказано състояние,за което касата плаща на болницата по 4-5000 лева на ден!
Има пациенти,които дори не са знаели че са лекувани в болници,това са фиктивни разходи и само по тази част се прибират милиони левове.
Един одит от страна на касата по всички болници,поне да си защитят супер раздутият щат и да правят проверка по всички болници за всеки лев отпускан от касата.
Знаете ли че касата плаща милиони на болниците за лекарства,а знаете ли че когато влезне болен за лечение сам си купува материалите и лекарствата с които го лекуват...Къде отиват лекарствата само може да се гадае.
Следващата стъпка е не лечение на неосигурени хора,че дори сложете полицаи до кабинетите и да пази лекарите,не да идват някакви и да вдигат скандали че искали лечение.
Така ви гарантирам че ще излязат едни милиони,а най-добре е да се направи частна здравна каса,всеки който желае да си внася парите в едната или другата,та тогава самата каса да се грижи за парите на хората дето са и вложители...
Но самият факт че има приемственост на нещата които са добри но не се правят е показателен факт че си е коалиция всички партии дето имат повече представители в парламента,ама няма значение герб,бсп или дпс са.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Юли 2014, 17:39

Също може да се има предвид, че всичките тези пари, които се точат от здравеопазването не отиват в обикновените сестри и лекари, а в директорите на болниците. В малките държавни болници има лекари, които взимат колкото добре платена сервитьорка. В болниците точно се краде много здраво :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 28 Юли 2014, 19:49

acer написа:мрънкате като жени, като не ви харесва нищо основете си партия и направете разликата, тука 4-5 човека можете да си отворите партията на възвишените :mhihi: щото тръбите в цялата тема че няма за кой да се гласува, а после се пита кво ще е бъдещето на партията майка с новият председател :mhihi: :clap:

това че протестите са били платени беше опорна точка номер 1 на управляващите, много хора са будни и си обичат държавата и не искат да емигрират.. и като гледат такива извращения е нормално да протестират. Много добре се правеше разлика м/ж протестите февруари дето агитки чупиха и ломиха и летните протести с майки и деца.
Точно гражданското общество ще регулира политиците без значението от партията,така е навсякъде по света, но това са по-младите поколения дето не са видели лагери и комунизъм и не ги е страх.

п.с и тва повтаряне дпс и герб коалиция, изглеждате като налъми :mhihi: и за децата е ясно че ако се коалират с дпс това ще е смърт за герб, дори герб да искат, енп няма да им дадат.. димитров правилно отбеляза че герб са техни слуги, мен ме устройва екстра, щото сме неспособни на държавност засега, аз и затова казвам че докато герб не се провалят нямаме алтернатива.. е който иска Русия, има.

Абсолютно точно казано!
Обобщи много неща, и аз няма какво да добавя, освен лек упрек към мрънкащите деца
- Всичките ви мнения , особенно последните са някакво хленчене, като че сте се събудили сега лсед 25г сън
И сте проспали годините на прехода.
Алоу ! никога няма да дойде тук "МЕСИЯ" който да ви оправи. Не го ли разбрахте ! ???
Идеологият с "месиите" се погреба '89-та.
Ако още вЕрвате на месии и в дядо Мраз, проблема си е ваш.

И във водещите демокрации - и в Европа и в САЩ се тресат от малки и по големи скандали .
Да , и там "всички са маскари" .
Казвам го не за друго , а за да ви припомня малката истина - демокрацията не е идеалната система за управление, но по добра не е измислена !

Не чакайте "месии" . те никога няма да дойдат.
Стига ревахте че "не искам да избирам по малкото зло " - ще избираш и още как !
Защото друг начин няма.
И в ЕС и навсякъде пос вета избират "по малкото зло" . Разликата е че МОЖЕШ да коригираш някой олял се политик или партия, МОЖЕШ да просперираш сам , ане да се надяваш на "МЕСИИ" .

Така ще е винаги - ще избираме по малкото зло.
"българския" вариант на демокрация обаче е тотално извратен , защото платените цигани и липса на младо поколение обуславя все още управление на мръсни червени анти-българи, и още по големи далавераджии от олигархични бизнес кръгове, каквато е структурата-октопод ДПС.

Аз не казвам за кого да гласувате , а само няколко основни принципа - никога за БСП / ДПС,
- и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване.
Щом СМЕ толквоа прости и тъпи за да седим и да хленчим , няма друг начин освен овцете ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да ги закараш на паша.

Другите аргументи , ако се чудите кой да изберете - гледайте кога и при кого ЕС и външните инвеститори от близко и далече работят пряко или косвено за държавата.

Доказаните анти-български партии са БСП , БКП, ДПС, и техните проекти

И последно - ако все още не ти е ясно и си неориентиран - трети принцип - гледай кои са враговете на тези партии , и срещу кого им е насочена ЦЯЛАТА мощ и пропаганда.
Така гарантирано няма да сбъркаме, и ако не правилен избор, то поне имаме ШАНС за по добрия избор.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Юли 2014, 20:39

Doberman_vas написа:
Не ми казвай, че тези редове ги пишеш докато протестираш пред БНБ или всички сме много заети и чакаме друг да сваля правителството вместо нас.

Не, тия редове ги пиша от нас. И мога да обясня защо. Бях на площадите в началото на 90-те и виках "де-мо-кра-ция", гласт-ност", "плу-ра-ли-зъм".. После 97-ма на 10-ти януари май беше пак бях, вече тук в София. Бих се и ме биха и вярвах, че всичко това става за добро за да се очистим от тия пумяри веднъж за винаги.

По незнайна за мен причина бях и в края на миналата зима като ми писна от пожарникарщината. Повечето от вас са прекалено малки за да ги помнят ония времена ама за по-скорошните простести в публична тайна как се вкараха провокатори, агитки и всякаква друга сган за да обезсърчат хората отишли там с някаква идея. Към ден днешен някой помни ли вече първоначалните искания на тия протести? Много ще кажат- ми то нямаше искания и никой не знаеше за какво е там. Или това искаха да знаете и помните?

Днес вече се смятам за достатъчно видял и осъзнал за да ходя по митинги и протести. Относно това да създадем партия като не сме доволни.. няма как. Като пионерче не съм бил на трибуната до бай ти Тошо, баща ми не е бил в ДС, нито в БКП. Дядо ми не е бил партизанин или поне ятак. Докато това не е пречело нито на мен, нито на семейството ми в така омразния ни тоталитаризъм, то сега е изключително голям проблем ако искам да пробия в политиката.

Към ден днешен смятам, че трябва да работя. Да си плащам задълженията към държавата и да оставя тия избраните да управляват да го правят в най-добрия интерес на нацията. Ако никой не ме убеди, че ще го направи така както аз смятам че е редно- не гласувам. Не се и няма да се чувствам виновен за това. Аз си върша своите задължения, политиците да вършат техните. Така смятам, че е правилно.

И понеже много ме дразнят разни поддръжници на пожарникаря, дето през деведесетте са били в първи клас и не са могли да четат пускам тук две статии от 95-та и 97-ма в оригинал така, както бяха публикувани във вестника тогава та току виж някой си наваксал пропуските. Не, е не ги пише във всеки втори клюкарски сайт, но това е истината такава, каквато беше казана тогава от първо лице и без корекции през времето.

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _na_roial/

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... ni_na_sik/
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Юли 2014, 20:57

bum_bum написа:........

:yes: грозната реалност и безизходица на ограбения редови жител на България.
Тва с къв акъл сме го правили началото на 90-те, то ако сме си припомнили историята щеше да ни е ясно още тогава, че е без смисъл.
Точно 20 години работих за държавата, нищо не видях, от няколко месеца работя за себе си и въобще не ми пука за държавата, какво ще се случи, жалко за децата, но по света винаги ще се намери място за работливи хора.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 28 Юли 2014, 21:09

bum_bum написа:
Doberman_vas написа:
Не ми казвай, че тези редове ги пишеш докато протестираш пред БНБ или всички сме много заети и чакаме друг да сваля правителството вместо нас.

Не, тия редове ги пиша от нас. И мога да обясня защо. Бях на площадите в началото на 90-те и виках "де-мо-кра-ция", гласт-ност", "плу-ра-ли-зъм".. После 97-ма на 10-ти януари май беше пак бях, вече тук в София. Бих се и ме биха и вярвах, че всичко това става за добро за да се очистим от тия пумяри веднъж за винаги.

По незнайна за мен причина бях и в края на миналата зима като ми писна от пожарникарщината. Повечето от вас са прекалено малки за да ги помнят ония времена ама за по-скорошните простести в публична тайна как се вкараха провокатори, агитки и всякаква друга сган за да обезсърчат хората отишли там с някаква идея. Към ден днешен някой помни ли вече първоначалните искания на тия протести? Много ще кажат- ми то нямаше искания и никой не знаеше за какво е там. Или това искаха да знаете и помните?

Ами и аз бях на тея протести и честно казано помня за какво лично бях там - просто защото ми писна да ме правят на маймуна всякаквите му там монополи. Писна ми да ми идват по 150лв сметки за парно при откачени радиатори, по 80-100 за телефон, отделно точно тоя месец имаше една сметка за ток х2 (явно с цел пълнене на партийните черни каси предизборно) , писна ми да прецакват родителите ми с някакви сим карти за интернет (щото те нали много знаят какво е това и най-вече как се използва на телефон ) и е такива все дребни неща, които обаче се бяха натрупали (и все още са) и започват дразнят. И не съм протестирал против пожарникаря, идеята беше да хване и да въведе ред някакъв, ама и той се оказа слаба ракия. Лошото е, че не виждам просто как ще се оправиме, без един народен съд като '44та :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 28 Юли 2014, 22:57

miro20 написа:Така ще е винаги - ще избираме по малкото зло...

ама избирай си, главоч след главоча и вярвай, че си избрал правилния главоч да ти размахва пръст и да те управлява

нали е важно да се гласува?
значи гласа ми е важен?
е как да го дам на някой главоч ...

bum_bum написа:Към ден днешен смятам, че трябва да работя. Да си плащам задълженията към държавата и да оставя тия избраните да управляват да го правят в най-добрия интерес на нацията. Ако никой не ме убеди, че ще го направи така както аз смятам че е редно- не гласувам. Не се и няма да се чувствам виновен за това. Аз си върша своите задължения, политиците да вършат техните. Така смятам, че е правилно.

:yes:

bum_bum написа:И понеже много ме дразнят разни поддръжници на пожарникаря, дето през деведесетте са били в първи клас и не са могли да четат пускам тук две статии от 95-та и 97-ма в оригинал така, както бяха публикувани във вестника тогава та току виж някой си наваксал пропуските. Не, е не ги пише във всеки втори клюкарски сайт, но това е истината такава, каквато беше казана тогава от първо лице и без корекции през времето.

как лети времето :mhihi:

пп.
като се замисля сигурно за много хора е някаква тотална химера какво всъщност бяха ВИС, СИК, Мултигруп
но нищо, то така е по-готино и лесно да се живее ...
гласуваш си ... оправят те ... гласуваш си ...оправят те ... гласуваш си ...оправят те ... гласуваш си ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Юли 2014, 23:28

bum_bum написа:
Doberman_vas написа:

Не, тия редове ги пиша от нас. И мога да обясня защо. Бях на площадите в началото на 90-те и виках "де-мо-кра-ция", гласт-ност", "плу-ра-ли-зъм".. После 97-ма на 10-ти януари май беше пак бях, вече тук в София. Бих се и ме биха и вярвах, че всичко това става за добро за да се очистим от тия пумяри веднъж за винаги. ..................................................................................................................................................

И понеже много ме дразнят разни поддръжници на пожарникаря, дето през деведесетте са били в първи клас и не са могли да четат пускам тук две статии от 95-та и 97-ма в оригинал така, както бяха публикувани във вестника тогава та току виж някой си наваксал пропуските. Не, е не ги пише във всеки втори клюкарски сайт, но това е истината такава, каквато беше казана тогава от първо лице и без корекции през времето.

Уби всичко детско във феновете на Тиквата...
Този индивид, може да бъде най-много кмет на село, но нищо повече. Аз лично бих гласувал за Герб, но ако не беше Тиквата на чело.
Просто няма как да гласувам този индивид да ръководи държава. Така както много хора си обичаха бай Тошо, така си обичат и Тиквата, понеже бил много земен (или казано тъп) и не използва сложни думи.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 28 Юли 2014, 23:33

alekangg написа:
bum_bum написа:
Doberman_vas написа:

Не, тия редове ги пиша от нас. И мога да обясня защо. Бях на площадите в началото на 90-те и виках "де-мо-кра-ция", гласт-ност", "плу-ра-ли-зъм".. После 97-ма на 10-ти януари май беше пак бях, вече тук в София. Бих се и ме биха и вярвах, че всичко това става за добро за да се очистим от тия пумяри веднъж за винаги. ..................................................................................................................................................

Уби всичко детско във феновете на Тиквата...
Този индивид, може да бъде най-много кмет на село, но нищо повече. Аз лично бих гласувал за Герб, но ако не беше Тиквата на чело.
Просто няма как да гласувам този индивид да ръководи държава. Така както много хора си обичаха бай Тошо, така си обичат и Тиквата, понеже бил много земен (или казано тъп) и не използва сложни думи.

Е то, ако не е тиквата, ще са калинките - за тех ли ще гласуваш :mhihi: Мен друго ми е интересно - от какъв зор от америка и европа толкова му се кефат ? Все едно не му знаят миналото ? Или и те са на принципа - не е важно какъв е, важното е да е против руснаците и да ни играе по свирката ?
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 28 Юли 2014, 23:38

Оправете темата с анкета, само с две неща:
1. Ще гласувам
2. Няма да гласувам...

Тогава реално ше се види на къде вървим ;)
Последна промяна Сондьора на 28 Юли 2014, 23:41, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 28 Юли 2014, 23:40

Честита демокрация, деца.
След сакралната 1989г. думичките "комунист" и "социализъм" бяха (а и сега са) по-мръсни от псувня на майка.
А иначе целия свят се възхищава на Китайското икономическо чудо... нищо, че там пак на власт е Комунистическата им партия. Не че тя е Комунистическата партия от 70-те, 80-те или 90-те им години, но за тяхна радост, там не успя западната "демокрация".
Тато кво беше казал, докато го "съдеха" - "Това, дето ние сме го построили, вие не можете да го боядисате."
И е бил напълно прав човека... или не, той е мръсен комунист, който затърка тая държава за 45 години, а новите ни демократи я оправиха за 25 години идеално.
Сега, когато не можем и едно копче да си произведем, сме се наредили като просяци да молим за трохи... пардон, еврофондове... и не можем даже да пръднем в собствената си "държава" без разрешение от Европата... Дет се вика и сега се строи здраво, както и през "комунизЪма". Само дето сега се строят молове, а тогава - заводи. Между другото, знае ли някой вече какво е "завод"?
Новия "Биг Брадър" ни въвлича в собствените си схеми, без да му пука какво ще ни струва това на нас, важното е на него да му е добре...
В страната цари неграмотност, липса на всякакъв морал, бил той индивидуален или обществен, тотален упадък на всякакви ценности... общо взето, мракобесие.
И всички вие удобно (за някои) се джавкате и сте готови да се хванете за гушите заради тоя или оня политик или политическа партия... а ви убягва нещо много съществено - тази "държава" се върна в началото на миналия век по отношение на държавно устройство, образование, наука, обществен живот, култура и т.н.
И намерихте "решение" на всичките проблеми - няма да гласуваме! Найс, ама химера.
Решението е друго - АК 47. Иначе - честита "демокрация", деца.
Спете спокойно, Ботев и Левски отдавна ги няма и не ни гледат в какви лайна се къпем.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата