Пръскалки за фарове от е39
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Пръскалки за фарове от е39
Днес ми остана малко време и с пръскалки за фарове от е39 сътворих това
От сряда до петък трябва да сложа 5 литровото казанче с двете помпи, да монтирам лоста от комби и да купя един маркуч 10мм от помпата до клапанчето. Само дето не премерих 3 пъти преди да срежа и има разлика 1.5-2 см в центрирането на пръскалките
, но от самолет не се вижда
. Като се знам какъв съм ще се купува нова броня.
От сряда до петък трябва да сложа 5 литровото казанче с двете помпи, да монтирам лоста от комби и да купя един маркуч 10мм от помпата до клапанчето. Само дето не премерих 3 пъти преди да срежа и има разлика 1.5-2 см в центрирането на пръскалките

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Пръскалки за фарове от е39
Супер много яко,по-добре от оригиналните дето стърчат като.... 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Как си решил да вържеш ел. захранването? На лоста от комби каква му е целта, да ползваш опцията задна чистачка, или...?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- baitun
- ентусиаст
-
Le Transporteur написа:Как си решил да вържеш ел. захранването? На лоста от комби каква му е целта, да ползваш опцията задна чистачка, или...?
Да, лоста от комби е с тази цел. Дано само да съвпаднат буксите. Днес мисля да взема една броня, че като се загледам и ми вади очите разликата в разтоянията, ама кой да гледа, че е разграфена бронята под лайстните

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
лостчето на компакт също има опция за задното стъкло. като бутнеш лоста напред пръска на задния джам. даже помпата в казанчето си има два извода. един за предно и един за задно стъкло. от колегата лавиатан я взех за 15 лева чисто нова, че мойта се беше поразила
I think things -- and they happen...
- baitun
- ентусиаст
-
Лостчето става и от компакт, който има задна чистачка. Преди час взех нова броня/втора ръка/ и в четвъртък я почвам-пак ще падне дупчене/така е като нямам дремел/
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
На снимките не си личи разлика, ама знам как е като само ти си знаеш че нещо не е наред и ти бърка във здравето.
Това обикновенна броня със лип ли е?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Това обикновенна броня със лип ли е?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
А тия с комбита от какво си взимат лостче ?
И аз не харесвам оригиналните как стърчат, ама това изглежда прилично.

Cobb написа:А тия с комбита от какво си взимат лостче ?![]()
то за всяко си има лостче с интензивно миене, просто той го прави по друг начин
- baitun
- ентусиаст
-
Проекта ще се отложи за малко, че първо градушката-разминах се с леки поражения по предния, задния капак и тавана, но едно говедо ме удари отзад в лява джанта, броня и калник и сега не ми е до пръскалките, а и съм на морето. Взел съм новата броня, имам и всичко друго в наличност и от понеделник се заемам.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Добре защо на бронята ? не се ли събират на маската като оригиналното ?
I'm slowly drifting

- baitun
- ентусиаст
-
Предполагам, че на маската няма да станат или поне ще падне голямо преправяне. Гледах от една снимка в руски или украински сайт и от там ми дойде идеята.
Прокарал ли си маркучите до помпата колега?
Аз имам същите пръскалки отдавна, заедно с всички маркучи до казанчето. Но са доста по-дебели от Рехау-то на Е36. Това е една от причините все още да мъдря как да хвана края на голямата пластмасова муфа на тръбата към доста по-малкия в диаметър изход на помпата на Е36. По-скоро търся заместител на тези маркучи, но не намирам да се стесняват в единия край повече. Както и не намерих подходящ преход за това. А и гледам това Фи и както нямам възвратен клапан, ще цъкам и докато пръсне на фаровете ще ми опразни 5те литра казан да напълни тази канализация
Другото нещо е, че не се престрашавам още да режа М бронята защото доста голяма вероятност е да зас*ра отворите поради липса на инструмент.
Аз имам същите пръскалки отдавна, заедно с всички маркучи до казанчето. Но са доста по-дебели от Рехау-то на Е36. Това е една от причините все още да мъдря как да хвана края на голямата пластмасова муфа на тръбата към доста по-малкия в диаметър изход на помпата на Е36. По-скоро търся заместител на тези маркучи, но не намирам да се стесняват в единия край повече. Както и не намерих подходящ преход за това. А и гледам това Фи и както нямам възвратен клапан, ще цъкам и докато пръсне на фаровете ще ми опразни 5те литра казан да напълни тази канализация

Другото нещо е, че не се престрашавам още да режа М бронята защото доста голяма вероятност е да зас*ра отворите поради липса на инструмент.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
Вземи си китайски аналог на Дремел машинка от някъде. Много прецизно се реже с нея. Да, отнема време, но какво от това.
В Бриколаж има преходници за маркучи, има хидравлични скоби в Евроболт всякакви размери. Няма да ги изплюе
Изглежда готин мод, просто аз така и така имам задна чистачка, нямам как да ги монтирам.
В Бриколаж има преходници за маркучи, има хидравлични скоби в Евроболт всякакви размери. Няма да ги изплюе

Изглежда готин мод, просто аз така и така имам задна чистачка, нямам как да ги монтирам.
- baitun
- ентусиаст
-
Какви преходници бре другари. Пръскалките от е39 съм взел заедно с маркучите от е39, като накрая завършва с клапанче и още едно маркуче с накрайник като тези които влизат в пръскалките-този маркуч е пвц 10мм. Вземаш маркуч 10мм от е36 от помпата/в Дару е 12 лв/ до пвц маркуча от е39 и си ти/и помпата за пръскалките на фаровете от е36 и накрайника на маркуча от е39 са 10мм/.
Монтирал съм всичко, само трябва да пусна 3-4 проводника през едно реле за да пускам пръскалките от лоста.
Монтирал съм всичко, само трябва да пусна 3-4 проводника през едно реле за да пускам пръскалките от лоста.

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2