Евтино решение при нужда от щекер за шестак :)
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
			21 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

Евтино решение при нужда от щекер за шестак :)
Та след  смяната на м42-то с м52б28 и на мен ми се наложи да правя процедурата със смяната на щекера за да отчита вярно обортомера... 
След първото предложение от 50 лв искренно се смхя и просто си помислих че търгаша не понзава парите....
но като получих още 2-3 по 40-50лв вече си бях наистина ядосан.... как може за едно тъпо импулсно модулаторче което струва стотинки да искат пари колкото за цяло табло....
след много четене в нета видях че хората единствено и само се занимават с преправянето на щекера да стане за 8 цилиндрово тъй като другите си ги има и заводско и просто трябва да го смениш... но в чужбина цените са по 5-10 долара....
та и там ударих на греда...
До днес когато вдиях случайно при един познат табло от е34-ка... познайте кво и там има щекер
 познайте кво и там има щекер 
на външен вид е коренно различен но и той като 30-ковия се отваря и вътре има същата платчица с малкото 8 краково чипче...
разлиакта е там че на 34-ката платчицата е с женски букси а на 30-ката с мъжки... просто са завъртяни...
е събрах 2 и 2 и веднага ме огря идеята че това чипче е баш същото като на 30-ката...(по номера му нищо не можах да наемря)
след 15 минути разпояване и запояване прехвърлих чипчето от е34-ковата платка на 30-ковата и 5 минути по късно се радвах на напълно коректно работещ оборотомер в 30-ката 

та табла от 34-ки има в изобилие и много трудно ще нацелите такова от 4 цилиндрово (ако уцелтие отидете да пуснете тото)
 (ако уцелтие отидете да пуснете тото)
та единственото което трябва да се гледа е да не е от дизел.... защото там е друго....
не знам дали съм откри топлата вода но след доста ровене по чужди и нашенски сайтове не открих нищо.... а аз рядко не откривам нещо което търся в нета 

та ето и снимка да се види нагледно за какво говоря

и двете чипчета на снимката са от е30 (защото това от е34 е на коалта )
)
та надявам се да съм бил полезен на някой който се е изправил пред същия проблем и не иска да дава луди пари за чипче което ново струва 20 стотинки (само че не се продава никъде)
 (само че не се продава никъде)
Също така се надявам търгашите да не четат тази тема че и щекерите от е34 рязко ще поскъпнат

След първото предложение от 50 лв искренно се смхя и просто си помислих че търгаша не понзава парите....
но като получих още 2-3 по 40-50лв вече си бях наистина ядосан.... как може за едно тъпо импулсно модулаторче което струва стотинки да искат пари колкото за цяло табло....
след много четене в нета видях че хората единствено и само се занимават с преправянето на щекера да стане за 8 цилиндрово тъй като другите си ги има и заводско и просто трябва да го смениш... но в чужбина цените са по 5-10 долара....
та и там ударих на греда...
До днес когато вдиях случайно при един познат табло от е34-ка...
на външен вид е коренно различен но и той като 30-ковия се отваря и вътре има същата платчица с малкото 8 краково чипче...
разлиакта е там че на 34-ката платчицата е с женски букси а на 30-ката с мъжки... просто са завъртяни...
е събрах 2 и 2 и веднага ме огря идеята че това чипче е баш същото като на 30-ката...(по номера му нищо не можах да наемря)
след 15 минути разпояване и запояване прехвърлих чипчето от е34-ковата платка на 30-ковата и 5 минути по късно се радвах на напълно коректно работещ оборотомер в 30-ката

та табла от 34-ки има в изобилие и много трудно ще нацелите такова от 4 цилиндрово
 (ако уцелтие отидете да пуснете тото)
 (ако уцелтие отидете да пуснете тото)та единственото което трябва да се гледа е да не е от дизел.... защото там е друго....

не знам дали съм откри топлата вода но след доста ровене по чужди и нашенски сайтове не открих нищо.... а аз рядко не откривам нещо което търся в нета

та ето и снимка да се види нагледно за какво говоря

и двете чипчета на снимката са от е30 (защото това от е34 е на коалта
 )
)та надявам се да съм бил полезен на някой който се е изправил пред същия проблем и не иска да дава луди пари за чипче което ново струва 20 стотинки
 (само че не се продава никъде)
 (само че не се продава никъде)Също така се надявам търгашите да не четат тази тема че и щекерите от е34 рязко ще поскъпнат

- ивчо
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Евтино решение при нужда от щекер за шестак :)
Ще пусна hint : колко струва според теб табло за 34 ?!
			Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

тук говорим само за щекера... надали ще е както при е30 да е повече отколкото цяло табло...
да не говорим че ако някой си има табло от е34 ама му трябва щекер за 30-ка няма нужда да купува
отделно че и 6 цилиндровите табла и щекери са голям дефицит

да не говорим че ако някой си има табло от е34 ама му трябва щекер за 30-ка няма нужда да купува

отделно че и 6 цилиндровите табла и щекери са голям дефицит

- M10
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
ивчо написа:Ще пусна hint : колко струва според теб табло за 34 ?!
По-малко от само щекера за е30

- Kroki
- Дон Кроки
- 

- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
А най-лесно е да препрограмира щекера.
			You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Convertible
- ентусиаст
- 

- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
 ex `00 E39
тва с препрограмирането кой ти го шушна?   

на мен ми подариха четири цилиндров щекер, за едно возене с е39ката
ако знаех къде е моя стар (от 6 цилиндъра) нямаше да знаем тия подробности, щях да го дам за 10ка 

иначе идеята е страхотна. търся щекер от 8мак е34

на мен ми подариха четири цилиндров щекер, за едно возене с е39ката

ако знаех къде е моя стар (от 6 цилиндъра) нямаше да знаем тия подробности, щях да го дам за 10ка

иначе идеята е страхотна. търся щекер от 8мак е34

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Kroki
- Дон Кроки
- 

- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Момчето дето ми презапои таблото и оправя сд и усилвател.  

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
а правил ли го е до сега? защото четох че май няма възможност да се препрограмира.... или евентуално ново празно чипче да се вземе и то да се програмира... но там си трябва програматор и човек който да може да работи с него и да знае какво трябва да се запише... а такъв се намира трудно....
тва за щекера от в8 е34 е много добра идея че в нета гледам правят нови платки с доста елементи по тях които струват 100 долара само да тръгне с осмака обротомера на 30-ката...
 че в нета гледам правят нови платки с доста елементи по тях които струват 100 долара само да тръгне с осмака обротомера на 30-ката...  

ако и на е34 в8 е със същия щекер ще е страхотно че там алтернатива почти няма (освен вариятна който посочих по горе)
 (освен вариятна който посочих по горе)

тва за щекера от в8 е34 е много добра идея
 че в нета гледам правят нови платки с доста елементи по тях които струват 100 долара само да тръгне с осмака обротомера на 30-ката...
 ако и на е34 в8 е със същия щекер ще е страхотно че там алтернатива почти няма
 (освен вариятна който посочих по горе)
 (освен вариятна който посочих по горе)- ивчо
- старши ентусиаст
- 

Аз не искам да ви мътя водата тук, но табло за 34-ка под 30 лв не съм видял/намерил !
И то говорим за такова с механичен брояч (от каквото явно търсите т.нар. кодинг) !
Ако на някой му трябва толкова имам от моето старото табло - от м20 с motometer табло ако има някакво значение !
			И то говорим за такова с механичен брояч (от каквото явно търсите т.нар. кодинг) !
Ако на някой му трябва толкова имам от моето старото табло - от м20 с motometer табло ако има някакво значение !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?

Именно колега, че всеки си има по едно табло за части... а от е34 всичктие са 6 цилиндрови (почти) инъче искат по 40-50 само за оригинален щекер, а така и за 30лв да е, взимаш цяло табло... от което после може да продаеш я някой уред, я някой платка... или просто се пазариш само за щекера за 5-10лв и това е....
Най-големия проблем в случея не са толкова парите, а това че останалите здрави табла и щекери от 6 цилиндрови 30-ки са голям дефицит...
а от 34-ки все още се намират повече....

Най-големия проблем в случея не са толкова парите, а това че останалите здрави табла и щекери от 6 цилиндрови 30-ки са голям дефицит...
- UBAH5
- ентусиаст
- 

- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Полезно  

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- ивчо
- старши ентусиаст
- 

бмв е30 написа:Именно колега, че всеки си има по едно табло за части... а от е34 всичктие са 6 цилиндрови (почти) инъче искат по 40-50 само за оригинален щекер, а така и за 30лв да е, взимаш цяло табло... от което после може да продаеш я някой уред, я някой платка... или просто се пазариш само за щекера за 5-10лв и това е....
Само да те вметна че това табло си остава твое почти завинаги ! Всички 34-ки бягат към табло с пиксели (тези които могат - такова с чек контрол) заради неотчитащият километраж !
Отделно тази платка си е само за този тип модел табла, а няма кой да се заеме да прави табло с механичен брояч !
Затова и тези табла са по 30-35 лв, а онез с пикселите - 50 и нагоре !
Всеки сам си преценява дали да даде 40 лв за този кодинг, или 30 лв за табло което ще се подмята някъде !
Плюс че този модел "стари" табла за вече на години, и от неправилната употреба на крушки са със стопени светловоди, и положението е трагично ! Да не говоря за супер "нервните" им приборни инструменти отчитащи и 2 градуса температура !
Та мисълта ми е че няма много останали м20-ки за чаркове, още повече табла за тях

не мисля че само м20-ковите табла са с щекер... дали аз не съм разбрал или ти си се объркал не е ясно... но мисля че таблото от което взех щекера беше от м50...
може да правя щекекра тия дни на един колега който си купи цяла 34-ка 2,5 м50 и си прехъвли мотора в 30-ката та ще видя в неговото табло какво ще има...
но така или инъче сигнала не е механичен и останалите прибори на таблото нямат никакво значение тъй като сигнала на обротомера на всички по стари бмв-та си идва от компа минава през импулсния модулатор (щекера) и отива в уреда....
та дайте да го разнищим това да се знае стават ли всички табла или само м20-кови...
след малко ще разнищя и едно старо табло което имам от е36 да видя и там дали го няма някъде тоя чип от щекера

може да правя щекекра тия дни на един колега който си купи цяла 34-ка 2,5 м50 и си прехъвли мотора в 30-ката та ще видя в неговото табло какво ще има...
но така или инъче сигнала не е механичен и останалите прибори на таблото нямат никакво значение тъй като сигнала на обротомера на всички по стари бмв-та си идва от компа минава през импулсния модулатор (щекера) и отива в уреда....
та дайте да го разнищим това да се знае стават ли всички табла или само м20-кови...
след малко ще разнищя и едно старо табло което имам от е36 да видя и там дали го няма някъде тоя чип от щекера

- ивчо
- старши ентусиаст
- 

Така като се замисля, на моето старото табло е отвън това ... Новото с пикселите мисля е вътре !
Но пак уточнявам, че цената им се доближава до тази за кодинга ..
Като там не се преправя нищо ! Или поне така съдя от писаното от теб !?
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... citors.htm
Ето малко инфо !
Има и снимка на кодинга "новите" табла без чек контрол !
			Но пак уточнявам, че цената им се доближава до тази за кодинга ..
Като там не се преправя нищо ! Или поне така съдя от писаното от теб !?
http://www.bmwe34.net/E34main/Maintenan ... citors.htm
Ето малко инфо !
Има и снимка на кодинга "новите" табла без чек контрол !

Да и аз ги погледнах в нета... щекера който взех аз не беше такъв и интересното е че никъде не намирам снимка на такъв... беше черен почти като 30-ковия на външен вид и стоеше до дясанта букса отзад на таблото и се вади без да се разглабя таблото... в тия малките чесно казано не знам какво има... някой ако има такова може да го отвори (ако се отваря) и да направи една снимка...

21 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2