Проблем с миризма в купето и вътрешен кръг на 318is 98г.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 m44b19
Проблем с миризма в купето и вътрешен кръг на 318is 98г.
Здравейте колеги,
Имам нужда от помощ за което искам предварително да ви благодаря.
Зимата правих диагностика на колата с колегата OCI и се оказа, че ми липсва AUC сензора.
Малко съм объркан, тъй като ако имам такъв сензор (който с колегата OCI не открихме), то би трябвало да имам такъв климатроник с компше (A) за вътрешен кръг - http://i1.ytimg.com/vi/2WH65Aw1WJY/maxresdefault.jpg
Аз обаче нямам, а имам такъв - http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat ... rblick.jpg, без (A).
Интересно обаче винаги, когато от отворен кръг искам да мина на затворен трябва да натисна 2 пъти копчето, за да ми светне лампата. Чуват се уж клапите, че нещо се случва, ОБАЧЕ миризма ИМА в купето, ако някой дизеляк кара пред мен или потегля на светофар.
Филтъра за купето съм го сменял, затворил съм перфектно капака! Предния собственик не го бше вакумирал и да кажем това е била една от причините.
За съжаление продължавам да дишам вредни газове
Имам ли изобщо AUC сензор, при положение, че нямам копче Auto при вътрешния кръг и защо трябва винаги 2 пъти да натисна, за да се активира и светне зеленото диодче?
Моля за съвети колеги, за да знам как да подходя.
Благодаря!
Имам нужда от помощ за което искам предварително да ви благодаря.
Зимата правих диагностика на колата с колегата OCI и се оказа, че ми липсва AUC сензора.
Малко съм объркан, тъй като ако имам такъв сензор (който с колегата OCI не открихме), то би трябвало да имам такъв климатроник с компше (A) за вътрешен кръг - http://i1.ytimg.com/vi/2WH65Aw1WJY/maxresdefault.jpg
Аз обаче нямам, а имам такъв - http://www.bmw-syndikat.de/bmw-syndikat ... rblick.jpg, без (A).
Интересно обаче винаги, когато от отворен кръг искам да мина на затворен трябва да натисна 2 пъти копчето, за да ми светне лампата. Чуват се уж клапите, че нещо се случва, ОБАЧЕ миризма ИМА в купето, ако някой дизеляк кара пред мен или потегля на светофар.
Филтъра за купето съм го сменял, затворил съм перфектно капака! Предния собственик не го бше вакумирал и да кажем това е била една от причините.
За съжаление продължавам да дишам вредни газове

Имам ли изобщо AUC сензор, при положение, че нямам копче Auto при вътрешния кръг и защо трябва винаги 2 пъти да натисна, за да се активира и светне зеленото диодче?
Моля за съвети колеги, за да знам как да подходя.
Благодаря!
BMW 318is M44B19
Re: Проблем с миризма в купето и вътрешен кръг на 318is 98г.
отговора е в търсачката, защото лично аз съм го писал няколко пъти..
а сега като погледнах даже в едната тема точно заради теб съм го писал...
а сега като погледнах даже в едната тема точно заради теб съм го писал...
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
Аз изчетох цялата тема с най-срещани проблеми 12 страници и не намерих. Търсих по AUC сензор, но пак не получих ясен отговор.
Ще видя пак...
Ще видя пак...
BMW 318is M44B19
Заглавие: Къде стои AUC сензора
JOGI написа:само да добавя, че има и управление с ауц, но без А на бутона, тоест на външен вид е еднакво с тези без ауц функцията. може да се разбере, че е такова като се извади и се погледне парт номера отгоре, където също си пише и ауц
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, открих я, но явно не ми става съвсем ясно.
Писах на колегата OCI, като може да погледнем и да решим как да се излекува.
Благодаря!
Писах на колегата OCI, като може да погледнем и да решим как да се излекува.
Благодаря!
BMW 318is M44B19
какво още те интересува, понеже по тази тема не виждам нещо, на което да не е отговорено?
щом натискаш два пъти копчето значи си с ауц управление, а ако няма да слагаш сензора и искаш по веднъж да го натискаш за отваряна/затваряне, тогава през нцс се прави това
AUTOM_UMLUFT_CONTROL
nicht_aktiv
щом натискаш два пъти копчето значи си с ауц управление, а ако няма да слагаш сензора и искаш по веднъж да го натискаш за отваряна/затваряне, тогава през нцс се прави това
AUTOM_UMLUFT_CONTROL
nicht_aktiv
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Полезна тема и за мен, случая ми е аналогичен като на колегата.
Баварците добре са подготвили управлението за тази екстра, но окабеляване зад левия бъбрек май ...няма.
Изобщо управлението и работата на климатроника ми е интересна тема, след ненужна смяна на кондензатор, презапояването на таралежа, което засега ми реши проблемите, та до процентното отваряне на клапите, изяснено благодарение на инпа/дис софтуера и т.н.
Баварците добре са подготвили управлението за тази екстра, но окабеляване зад левия бъбрек май ...няма.
Изобщо управлението и работата на климатроника ми е интересна тема, след ненужна смяна на кондензатор, презапояването на таралежа, което засега ми реши проблемите, та до процентното отваряне на клапите, изяснено благодарение на инпа/дис софтуера и т.н.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
Ново 20 колеги. Направи ми впечатление, че дори на спрян климатика духалки и т.н. ако пред мен кара някой много "миризлив" то пак ми мирише...
Нещо да не би да не съм херметически затворен...клапите да остават отворени дори и на угасен климатик и вентилатор...
Нещо да не би да не съм херметически затворен...клапите да остават отворени дори и на угасен климатик и вентилатор...

BMW 318is M44B19
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
е то възможно ли е чак така да филтрира въздуха, тва да не е противогаз 

BMWFen написа:Ново 20 колеги. Направи ми впечатление, че дори на спрян климатика духалки и т.н. ако пред мен кара някой много "миризлив" то пак ми мирише...
Аз имах проблем с клапата за външния въздух, прилича на твоя - чува се, че моторчето върти, но реално не успяваше да затвори/отвори клапата и на ръка си я отворих. Отмести гуменото уплътнение отпред покрай издутата част зад която е вентилатора на парното и повдигни леко кората под чистачките, от там можеш да видиш тази клапа.
- BMWFen
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ти много колега! Още утре ще проверя 

BMW 318is M44B19
11 мнения
• Страница 1 от 1