Проблем със спирачките на Е38 730д

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 316 i
Мечтае да кара: БМВ 325 М

Проблем със спирачките на Е38 730д

Мнение от Misho_M » 22 Юли 2014, 17:33

Здравеите колеги...както се казва сагата продължава :( .От няколко месеца се мъкна по сервизи и майстори и резултат никакъв. Един ден светнаха лампите на таблото за ABS и DCS и лампата за инфо и колата просто спря.Светнаха в жълто и трите. От там я закарах на майстор (само БМВ прави) и той ми каза проблемът е в ABS блокът.3 блока смених като и трите са с номер 005,какъвто беше и моят. И не никакъв резултат,нищо.Взех си колата и я вкарах в сервиз от там какво са правили незнам проблемът изчезна но когато си взех колата се оказа че нямам спирачки.Педалът потъваше и ако чукнеш леко спирачката просто колата не спираше. Върнах я за рекламация като мислех че има въздух в системата. Но не, помпата била заминала- горната.Хайде нова помпа, смениха ми помпата и отново проблем.При вдигане на 30-40 км при 2000 оборота лампите на таблото за ABS и DCS и лампата за инфо отново светват.При диагностика показва че няма достатъчно налягане в спирачната система. И ми върнаха колата така като ми заявиха че проблемът е в ABS блокът.И в момента когато влезне в 2000 оборота в движение ( само в движение) пробвах я и на място,лампите на таблото за ABS и DCS и лампата за инфо отново светват. Моля ви за някакъв смислен отговор,благодаря предварително.

Потребител
Аватар

Re: Проблем със спирачките на Е38 730д

Мнение от stoyno_velichkov » 22 Юли 2014, 18:07

Аз имам същия проблем.
И аз мисля, че е от ABS модула. Но има вероятност да е и от един датчик, който е някъде на кормилния прът или някъде в кормилната уредба, нз точно. Един приятел има Х5 и имаше същия проблем и му излезе е от този датчик. Един монтьор му го смени с работещ срещу 150-200лв някъде. Също съм чувал, че има някъв датчик на задния мост или някъде около лагера или главината на задните колела, но не съм сигурен.
Най-често проблема е от ABS модула. Отиди в оторизиран сервиз на BMW, те ще ти кажат точно къде е проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 23 Юли 2014, 9:24

Колега колата с ДСЦ ли е?Ако има ДСЦ имаш допълнителна нагнетателна (мисля,че така се води ) помпа.Намира се до спирачната помпа.Най-вероятно е заминала или е просто клеясала.Имах същият проблем ,но трябва да кажеш дали колата има ДСЦ!Също така може да е от датчика на волана или клапана на АБС модула :yes:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 316 i
Мечтае да кара: БМВ 325 М

Мнение от Misho_M » 23 Юли 2014, 10:39

chernobila написа:Колега колата с ДСЦ ли е?Ако има ДСЦ имаш допълнителна нагнетателна (мисля,че така се води ) помпа.Намира се до спирачната помпа.Най-вероятно е заминала или е просто клеясала.Имах същият проблем ,но трябва да кажеш дали колата има ДСЦ!Също така може да е от датчика на волана или клапана на АБС модула :yes:

Да със ДСЦ е колата но въпросната помпа е проверявана и работи няма проблем с нея.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 23 Юли 2014, 14:52

chernobila написа:Колега колата с ДСЦ ли е?Ако има ДСЦ имаш допълнителна нагнетателна (мисля,че така се води ) помпа.Намира се до спирачната помпа.Най-вероятно е заминала или е просто клеясала.Имах същият проблем ,но трябва да кажеш дали колата има ДСЦ!Също така може да е от датчика на волана или клапана на АБС модула :yes:

Помпата (DCS Compresor) - още един глас и за нея. Аз имах същият проблем. Помпата се оказа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 23 Юли 2014, 16:15

Misho_M написа:

Да със ДСЦ е колата но въпросната помпа е проверявана и работи няма проблем с нея.

Moже да ти прави проблеми датчика на волана или клапана за налягане на АБС помпата.На диагностика какво дава?

Назад към Е38