Електро-хроматично централно огледало
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- marinovl
- Потребител
-
- Кара: F10 525d xDrive
Електро-хроматично централно огледало
Здравейте, колеги,
След 2 слънчеви дни на морето електро-хроматичното огледало за обратно виждане на Е60-ката се е затъмнило и размазало, изглежда сякаш някаква течност се е разтекла вътре в него и е почти негодно. По чужди форуми се зачетох, че проблемът може да се отстрани като се замени течността в огледалото, някой да е чувал в България някой да прави подобна манипулация? Гледам ново огледало LED/Electro-chromatic e близо 800 лв и бих бил много благодарен ако някой сподели информация.
След 2 слънчеви дни на морето електро-хроматичното огледало за обратно виждане на Е60-ката се е затъмнило и размазало, изглежда сякаш някаква течност се е разтекла вътре в него и е почти негодно. По чужди форуми се зачетох, че проблемът може да се отстрани като се замени течността в огледалото, някой да е чувал в България някой да прави подобна манипулация? Гледам ново огледало LED/Electro-chromatic e близо 800 лв и бих бил много благодарен ако някой сподели информация.
Re: Електро-хроматично централно огледало
Здравейте,моето огледало/интериорното/,също спря да затъмнява от няколко дни насам.Няма следи от флуида на повърхността.Тествах,със закриване на сензора отпред и фенерче,не работи
Може и някой от фотосензорите да се е прецакал или флуида вътре вече не работи,не знам.Проверих бушоните,всичките са си ОК.Доколкото знам,тук в БГто няма вариант,някой да смени самото огледалце с флуида само.В щатите има фирми,които го правят за около 100$.Изглежда,там проблемите със тези огледала са чести и се получават в резултат на жегата.Аз съм с адаптивни светлини и асистент за дългите.Някой може ли да даде идея в тази насока, и дали мога да сменя само огледалото с фотосензорите,без окото/камерката/ за асистента за дългите,че много ми липсва тази екстричка по време на нощни трипове? Благодаря предварително!

Морги колкото искате колеги, това не е нещо доста често срещано, така че можете да си купите. Дори не струват много пари.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Можеш да смениш само огледалото (стъклото) ако си убеден че е от него, малко е тегаво разглабянето, но всяко затъмняващо се огледало ще ти свърши работа. На конектори е стъклото и е еднакво за всички видове - само електрохром, със асистент, с диод за аларма, с дистанционно за гараж. Само тези с компас са малко по-различни, но пак стават.
Цяло огледало с асистент за дългите си е цифра - 300-400лв поне.
Цяло огледало с асистент за дългите си е цифра - 300-400лв поне.
Only dead fish follow the stream...
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
На мен страничното ми се беше разтекло.Разглобява се,премахва се тая течност (м/у огледалото и стъклото) и се сглобява пак.Изглежда пак матирано,а не синеещо като алтернативите.Е ясно е че затъмняването не работи.
Здравейте отново! Само искам да споделя развитието на драмата с огледалото.Намерих си огледало със затъмняване,но без асистент за дългите, от преди фейсбука и се захванах да го кормя.
,което както спомена колегата Madchicken е леко тегава операция! За директен ретрофит,дума не може да става,защото дръжката на моето,заради асистента е по различна и не става.При мен освен кабелите за фотосензорите към платаката отиват и кабелите за асистента,така че,остана само варианта да сменя самото стъкълце,което в последствие се оказа невъзможно,защото старото се оказа с някви милиметри по-малко
Не успях да ползвам и старата рамка,с идеята да закрия фугичките към моето тяло! Щипките са други и на различни места. Накрая си сглобих отново моето,сложих го и............о,чудо,работи си перфектно
Ходи разбери кво става,хаха. Може нещо от клемичките или буксите да е било?Сигурно в един бъдещ, светъл миг, пак ще умре и тогава ,тур по моргите и ......само след фейсбук огледалце със асистент.Колата ми е ноември 2009.

7 мнения
• Страница 1 от 1