318Is Цена?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Re: 318Is Цена?
Хаха, чак сега видях темата. Явно голяма дилема си имал м/у IS-ка и 320. Не че си беше моя колата, но мисля, че направи правилния избор. Дори само заради звука си заслужава според мен. И аз се колебаех като я купувах, но не съм съжалил нито за миг после. 1-2 литра масло отгоре и 2 свещи не са нищо съществено. Сега карам семейната Октавия 1.8Т - върви много, даже повече от баварията, но просто не е същото, 6-така си е 6-так. Със здраве да си я караш, Веско, и много да те слуша! 

- JuStDieSeL
- Потребител
-
- Кара: ше Е36 320i
- Мечтае да кара: E36 M3
DAN40_91 написа:Хаха, чак сега видях темата. Явно голяма дилема си имал м/у IS-ка и 320. Не че си беше моя колата, но мисля, че направи правилния избор. Дори само заради звука си заслужава според мен. И аз се колебаех като я купувах, но не съм съжалил нито за миг после. 1-2 литра масло отгоре и 2 свещи не са нищо съществено. Сега карам семейната Октавия 1.8Т - върви много, даже повече от баварията, но просто не е същото, 6-така си е 6-так. Със здраве да си я караш, Веско, и много да те слуша!
Аз се бях хвърлил с 2-та крака на ИС-ката заради леката икономия от гориво и поддръжка но чак като покарах 6-така усетих разликата... И тогава видях обявата и си казах ето това е моята кола не ми пука че ще харчи повече и ще върви почти еднакво искам я с прав 6 редови и да ми мърка :Д Кефа няма цена правилно са го казали
А и това можеше да е последния ми шанс да карам легендарния 6-так на бмв. От колата съм много доволен даже съм изумен от возията и стабилността която докарва 97-ма е ама има много повече дух в нея от една нова Hyundai Elantra която карам от време на време.
Слуша ме и ме радва и съм сигурен че и занапред ще е така а на теб ти пожелавам успех с магистратурата и успешно професионално развитие. И след време се връщай обратно във клуба на баварците

- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550

JuStDieSeL написа:DAN40_91 написа:Хаха, чак сега видях темата. Явно голяма дилема си имал м/у IS-ка и 320. Не че си беше моя колата, но мисля, че направи правилния избор. Дори само заради звука си заслужава според мен. И аз се колебаех като я купувах, но не съм съжалил нито за миг после. 1-2 литра масло отгоре и 2 свещи не са нищо съществено. Сега карам семейната Октавия 1.8Т - върви много, даже повече от баварията, но просто не е същото, 6-така си е 6-так. Със здраве да си я караш, Веско, и много да те слуша!
Аз се бях хвърлил с 2-та крака на ИС-ката заради леката икономия от гориво и поддръжка но чак като покарах 6-така усетих разликата... И тогава видях обявата и си казах ето това е моята кола не ми пука че ще харчи повече и ще върви почти еднакво искам я с прав 6 редови и да ми мърка :Д Кефа няма цена правилно са го казали
А и това можеше да е последния ми шанс да карам легендарния 6-так на бмв. От колата съм много доволен даже съм изумен от возията и стабилността която докарва 97-ма е ама има много повече дух в нея от една нова Hyundai Elantra която карам от време на време.
Слуша ме и ме радва и съм сигурен че и занапред ще е така а на теб ти пожелавам успех с магистратурата и успешно професионално развитие. И след време се връщай обратно във клуба на баварците
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:а тоя ббс само за снимка ли е или го продават с колите?
мене ми каза, че на ббс-ките им иска 2000лв и май са реплика

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
M10 написа:Остави ги тия пластмаси, вземи си е30. Да знаеш че ще ти стигнат максимум за 16ка, ако искаш 25чка трябва 3пъти по толкова, понеже е ултраманиашки модел на 30 годиниА за е36 ще стигнат и за 25/28ца.
Съжалявам, че ще ъп-на стара тема, но от 4 години във форума още не мога да проумея защо Е30 е "железо", а Е36 е "пластмаса"

Последна промяна In_Memoriam на 15 Юли 2014, 14:35, променена общо 1 път

In_Memoriam написа:още не мога да проумея защо Е30 е "железо", а Е36 е "пластмаса"![]()
Е как защо , в Е30-ката вече не са останали , а по Е36-ците се мяркат тук таме пластмаси

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Моите спомени за "пластмасата", са от пластмасовия капак на моторите в е36. Разбира се това е подкрепено от повечето пластмаса в интериора, която след кадърно пипане издава познатите звуци.
Не, че повечето "ентусиасти" с е30 не търсят пластмасови елементи, като:
-пластмасов мотор м50, м52, с....
-съединители, скорости, кардани
-носачи, шенкели, главини, лагери
-плюсов кабел
-седалки
-хидравлични рейки с помпи
-CD
Странно нещо е да си ентусиаст
Не, че повечето "ентусиасти" с е30 не търсят пластмасови елементи, като:
-пластмасов мотор м50, м52, с....
-съединители, скорости, кардани
-носачи, шенкели, главини, лагери
-плюсов кабел
-седалки
-хидравлични рейки с помпи
-CD
Странно нещо е да си ентусиаст

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Не съм карал Е30, само съм се возил за малко та не знам дали интериора издава звуци, но със сигурност не е направен от нещо различно от пластмаса. За моторите е ясно - пластмасови всмукателни колектори, алуминиеви блокове -> пластмаса... но все пак сектанството ми идва в повече като го чета това през 5 поста.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
318Is Цена?
На е36 има едни кори да се залепят с полиуретан и това е. Таблото напрактика е вечно, а на 30ките понеже не са пластмасови затова има с разцепени посредата табла.
Последна промяна b00st на 16 Юли 2014, 10:41, променена общо 1 път
Aaaa, на Compact-четата и корите нямат нужда от лепене даже 
За сметка на това, копчетата за фаровете са ми като на Е30.
И аз съм в дилема: пластмаса ли е колата, или маняшко жИлязо

За сметка на това, копчетата за фаровете са ми като на Е30.
И аз съм в дилема: пластмаса ли е колата, или маняшко жИлязо

Абре колеги - какъв е тоя чак прехвален звук от 6така?!
Не ме разбирайте погрешно, но моят 6так не го чувам как работи на място. И ако поискам да му се порадвам на звук - то това става в градски условия на доста високи обороти /тоест да я ръчкам доста здраво/, или при висока скорост. И отгоре на това трябва да си спра музиката и да сваля някой джам, да мога да чуя мотора като го натискам.
Всичко ми е сток отдолу плюс катализатора, но колата ми е прекалено тиха

Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
kagebista написа::OT:
Не ме разбирайте погрешно, но моят 6так не го чувам как работи на място. И ако поискам да му се порадвам на звук - то това става в градски условия на доста високи обороти /тоест да я ръчкам доста здраво/, или при висока скорост. И отгоре на това трябва да си спра музиката и да сваля някой джам, да мога да чуя мотора като го натискам.

на място щом не го чуваш, значи е добре

всичко си е сток + катализатор. само свалих това дето му викат шнорхел на кутията на въздушния филтър да видя дали няма да се обади малко по-силно, ама греда, старата песен на нов глас

обаче като загрее напълно има един доста приятен басов звук дето се чува отвън на около 1400-1800 оборота, ако можеше да е така винаги..

на 28-ците нали има няква тапа, дали я има и на 323 ?
Поздрави

Moята има клапата на гърнето: 323ti.
Kaто я паля, изревава много хубав, после чувам как затваря клапата на гърнето и утихва. Това е напълно стокова генерация. Нищо не съм пипа..
Но определено, около 1500-2000 оборота има много приятен глас.
Бях се засилил да си правя средното, задното, тръбата и фланеца от неръждаема стомана, но засега не виждам смисъл, освен от гъзария. Ще е по-шумно, а това с клапата на гърнето ме кефи много.
Би било доста трудно да се направи клапа на поръчково гърне.
Kaто я паля, изревава много хубав, после чувам как затваря клапата на гърнето и утихва. Това е напълно стокова генерация. Нищо не съм пипа..
Но определено, около 1500-2000 оборота има много приятен глас.
Бях се засилил да си правя средното, задното, тръбата и фланеца от неръждаема стомана, но засега не виждам смисъл, освен от гъзария. Ще е по-шумно, а това с клапата на гърнето ме кефи много.

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
kagebista написа::OT:
Шестака звучи уникално, но не и със сток генерация https://www.youtube.com/watch?v=8h0hU9njUFw При мене без катализатори, клапата и с CAI много ме радва, но има още на къде да се подобрява.