Въпрос относно избор на градска кола за жена

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Въпрос относно избор на градска кола за жена

Мнение от vixx » 20 Юли 2014, 0:57

Aз както в една друга тема пак ще препоръчам А-класа w168 1.7 дизел фейслифт. Не харесвам мерцедеси, ама това вози страхотно, върви на изпарения и днес с нея се качихме на батулийския манастир без никакви проблеми. Брилянтна за класа си кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 20 Юли 2014, 9:32

vixx написа:Aз както в една друга тема пак ще препоръчам А-класа w168 1.7 дизел фейслифт. Не харесвам мерцедеси, ама това вози страхотно, върви на изпарения и днес с нея се качихме на батулийския манастир без никакви проблеми. Брилянтна за класа си кола.

намираш се в грешния форум :mrgreen: :mrgreen:
не знам какво друго си карал, ама след А класата, по-гадна кола е само citroen C1 - от външен вид до скорости всичко им куца :conf:
never drive faster, than your guardian angel can !

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Юли 2014, 17:45

Radinka написа:
vixx написа:Aз както в една друга тема пак ще препоръчам А-класа w168 1.7 дизел фейслифт. Не харесвам мерцедеси, ама това вози страхотно, върви на изпарения и днес с нея се качихме на батулийския манастир без никакви проблеми. Брилянтна за класа си кола.

не знам какво друго си карал, ама след А класата, по-гадна кола е само citroen C1 - от външен вид до скорости всичко им куца :conf:

А класа, Клио, 206 и Поло, но явно не ги разбирам толкова :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 21 Юли 2014, 6:53

Radinka написа:

+1 A класа - никога!
Дори фейслифт-а не спасява положението.
Попринцип като са дадени примери с френски коли бях скептично настроен, докато не взехме на майка ми едно пежо 106 1.1
Колата беше на мой приятел, който я замени с 306.

Адски непретенциозна се оказа тая 106ца. Като за градска въшка си е супер, малкия мотор изобщо не е минус!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 21 Юли 2014, 16:16

Не взимай Smart, изглежда удобна за града, но :no: т'ва не е кола.. ни багажник, ни сигурност. Колега тука спомена че със Smart-а никой не те брои за кола на пътя - вярно е. (поне в БГ)

Аз лично не бих взел Corsa C, може би по-скоро Punto 2 с най-малкия бензинов двигател примерно.
Punto -то е много непритенциозна кола по мои общи наблюдения, имах колега с такава ако ти кажа какво видя тази кола при почти нулева поддръжка :mhihi: няма да повярваш. Същия в момента взе за жена си е такова едно http://www.cars.bg/c782605 Mitshubishi Colt и за сега много доволен. 1.1, 4 цил. с верига било..волана се върти с неописуема лекота. Много лесна за каране в града. Определено японката е мн. по добра за мен от коя да е Corsa и ламанрините на Opel. Ecotec моторите не се славят с евтина поддръжка. (гумени агнгренажи ремъци, ролки и водни помпи занам че се сменят на едно при тези мотори)

Имам съседи с А класа, (от първите) не са доволни скъпа поддръжка, прави им проблеми и се оплакват от скъпи ремонти. Няма смисъл.

Късна година Е36 Compact автоматик (до 2001-ва ги има :mrgreen: ) не е лоша кола. Около 1999-2000г. са със странични бегове, подгрев на седалките, и ASC. Ето една примерно.. http://www.cars.bg/c18799 но няма кожа. Удобна е за паркиране и по паркинги и по сини зоини и в подземни гаражи. Здрави са, особенно последните са мн.читави. Един ГИ и имаш кола далече по-добра от Корса, Polo или другите там кашкавалени колички.
Успех с избора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 21 Юли 2014, 17:30

Преди години карах Е36 318тдс, компакт, ръчни скорости и за градско си беше супер. С хубава нафта и нормално каране гореше не повече от 7 на 100 градско, а зимата и на къси разстояния - максимум 8. Двигателят е достатъчен за лекото купе на компакта. Поддръжката също не беше кой знае колко скъпа. Паркираше се лесно, беше маневрен. Отзад двама души си се возят без проблем. Единственият ми сериозен проблем беше, че моят Компакт нямаше никакви блокажи и системи против пробуксуване и въпреки, че го карах с гуми Мишелин Алпин, за които дадох половината от стойността на колата, положението зимата беше неконтролируемо. Никоя кола не ми е изправяла косата повече от тази. Това беше една от причините да я продам. Моята беше една от първите версии, но мисля, че следващите имат системи за сигурност и положението не би трябвало да е такова. При всички положения компактът си е лек и се върти като пумпал и трябва да се внимава. На всеки завой занася и се върти, трудно потегля от място, закъсва и се лигави на смешни бордюрчета или изходи от подземни паркинги и т.н. И отново подчертавам - с четири ЧИСТО НОВИ МИШЕЛИН АЛПИН.
Така че помисли и по този въпрос - все пак градската кола се гара целогодишно. Другият негатив е, че повечето ТДС-и от тези години са на половин милион километра и шансът да попаднеш на нещо читаво не е голям, затова трябва да се гледа внимателно.
С оглед на всичко това, мисля, че ако е читав, Компактът е напълно подходящ за градска кола - нисък разход, евтина поддръжка, лесен за паркиране, маневрен и достатъчно пъргав.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: Porsche Carrera GT

Мнение от AVK » 22 Юли 2014, 23:10

Toyota Yaris 1.3 VVT-i :yes: Първите..мисля че са до 2005г.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 28 Юли 2014, 9:10

Sea Eagle написа:Късна година Е36 Compact автоматик (до 2001-ва ги има :mrgreen: ) не е лоша кола. Около 1999-2000г. са със странични бегове, подгрев на седалките, и ASC. ... Удобна е за паркиране и по паркинги и по сини зоини и в подземни гаражи. Здрави са, особенно последните са мн.читави. Един ГИ и имаш кола далече по-добра от Корса, Polo или другите там кашкавалени колички.
Успех с избора.

Само да спомена, че харчи къде 11 градско и 8 извънградско, та да не се обърка колегата силно :D
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Предишна

Назад към Извън Темата