Проблем с охлаждането,антифриза,маркучите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Проблем с охлаждането,антифриза,маркучите
Колата е е36 М43Б18 1998 г.Преди да си опиша проблема да споделя че минах диагностика и пълнене на климатика и почистване на радиатора за по -добро охлаждане, проблема е следният преди въпросната профилактика дебелите маркучи с антифриза от и до двигателя бяха пълни с антифриз което си е нормалното , антифризът беше над средата , на работещ двигател и на спрян съм отварял капачката на радиатора няма проблеми а сега, при работещ и спрян двигател маркучите за антифриза са супер меки можеш да стиснеш маркуча че чак да се допрат двата края усеща се че вътре са празни без никаква течност, и при отварянето на капачката на радиатора какво да видя антифриза на макс ама до горе без да съм доливал нищо.....а когато работи колата направо излиза на фонтан нагоре и маркучите на антифриза на запален двигател пак са супер меки и горещи , от друга страна колата не прегрява стрелката все си седи на средата не знам дали да и вярвам даже,давайте някакви насоки?
Re: Проблем с охлаждането,антифриза,маркучите
Нормално като ти загрее колата да ти е догоре антифриза, при положение че не ти е добре обезвъздушена системата много ясно че ще излиза на фонтан .А отностно маркучите ти какви искаш да са ти студени и корави ли ?
Общо взето може да е термостат , помпа но според мен най вероятно просто въздушна възглавница

Общо взето може да е термостат , помпа но според мен най вероятно просто въздушна възглавница

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Напълни хубаво системата, обезъвздуши я и си карай. Не знам каква работа имаш да отваряш капачката при работещ двигател. Ако прегрява търси проблема и така.
- JoroM43
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318
Днеска сутринта навих един квартален майстор да я погледне още към 08:00 защото после пътувам , на място при работа на двигателя загрява доста, стрелката за темп. върви доста след средата , майстора каза че първо антифриза е много ама много стар и че термостата е останал в затворено положение и е здал багажа, та взех антифриз (ХЕПУ) дистилирана вода и термостат (валхер или нещо такова) и следобяд трябва да е готова,дано проблема не остане след това
4 мнения
• Страница 1 от 1