535d Бели сажди от ауспуха

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

535d Бели сажди от ауспуха

Мнение от LArgo50 » 16 Юли 2014, 9:25

Здравейте. Вчера колата ми загуби мощност и е карах така около 20км. До като карах установих че освен без мощност, се промени и работата на мотора. Карах с 60км/ч през тези 20км и започна да фърфори все едно беше без въздушен филтър. След като спрях погледнах колата отзад и видях че цялата броня е бяла и ауспаха също - покрит отвътре с чисто бял слой. Какво може да е това колеги. Ако е заминало турбото и от това да няма мощност, защо пък от ауспуха ще излиза такъв бяла прах. Давайте мнения за какво да се готвя.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: 535d Бели сажди от ауспуха

Мнение от memorex » 16 Юли 2014, 9:39

От антифриза остават такива следи , но щом не ти се губи вероятно са ти сипали с нафтата някаква гадост.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 16 Юли 2014, 9:48

Не е от нафтата това. Възможно ли е ако се е прецакала турбината и нали логично почва да пуши колата и да изхвърля маслото през ауспуха, но филтъра за твърди частици не пропуска пушек и масло и сигурно ги преработва в тази бяла гадост дето излиза от ауспуха
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 16 Юли 2014, 10:54

В така описаните от теб предположения би трябвало да ти падне нивото на маслото но ти не казваш.
А да не би просто да е регенерирал дпф .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 16 Юли 2014, 19:19

На мен ми се случи веднъж това нещо след като бях оставил колата за пребоядисване. След 4-5 дни я взех карах я малко градско, след което настъпих и веднага усетих, че се изгуби мощността. След 1 мин спрях и отзад всичко беше в бели пушеци, дори и спряла пушеше като ненормална. Загасих я и след 5 минути нямаше и помен от това чудо. Вече карам 2000км и не се е повторило. Един ми обясняваше, че било нормално като оставиш няколко дни колата и правила регенерация някаква, ама въобще не ми изглеждаше нормално.. Някой по-запознат може да каже повече по въпроса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 17 Юли 2014, 17:12

DPF-а е цъфнал като майска роза, има дупка на него. Според мен вътре в тоя филтър е горял огън, регенерирал е постоянно, но на какво се дължи това, все още не знам.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 17 Юли 2014, 18:40

LArgo50 написа:DPF-а е цъфнал като майска роза, има дупка на него. Според мен вътре в тоя филтър е горял огън, регенерирал е постоянно, но на какво се дължи това, все още не знам.

Ами на това , че живота му е макс 200к КМ, и като добавим гадната нафта в БГ става още по - малък , то е консуматив , който ние го пренебрегваме и не го сменяме ... затова е по-добре като се вземи нов внос е60ка директно за ДПФ премахване.

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 17 Юли 2014, 18:59

Счупена турбина след премахване DPF виждал ли си?Аз няколко пъти.И не само на BMW.Като се купуват такива коли се гледа за това и се приспада от цената.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Юли 2014, 20:43

LArgo50 написа:DPF-а е цъфнал като майска роза, има дупка на него. Според мен вътре в тоя филтър е горял огън, регенерирал е постоянно, но на какво се дължи това, все още не знам.

Колега ако колата е "нов внос' имай предвид, че италиянците и германците се светнаха и ги пробиват тия филтри. Иначе от ебей спокойно можеш да вземеш рециклиран такъв за около 600-800 лв. и за друг път да си знаеш, че се чисти, както бълвам като развален грамофон последните дни, защото много хора наведнъж питахте за тези ДПФи :P

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 18 Юли 2014, 17:52

memorex написа:Счупена турбина след премахване DPF виждал ли си?Аз няколко пъти.И не само на BMW.Като се купуват такива коли се гледа за това и се приспада от цената.

Я обесни малко , по-подробно , защото , аз не разбирам защо , ще е по лошо като се премахни ДПФ? след като като се задръстти освен да ти издуха турбините , друго няма да направи... Премхаване на ДПФ после 1 читав ремап и не разбирам какъв е проблема, дори и на запад си ги махат вече където там им правят и проблеми при годишния технически преглед.

ентусиаст
Аватар

Мнение от memorex » 18 Юли 2014, 18:53

CrazyElement написа:
memorex написа:Счупена турбина след премахване DPF виждал ли си?Аз няколко пъти.И не само на BMW.Като се купуват такива коли се гледа за това и се приспада от цената.

Я обесни малко , по-подробно , защото , аз не разбирам защо , ще е по лошо като се премахни ДПФ? след като като се задръстти освен да ти издуха турбините , друго няма да направи... Премхаване на ДПФ после 1 читав ремап и не разбирам какъв е проблема, дори и на запад си ги махат вече където там им правят и проблеми при годишния технически преглед.

Казвам , в случай че се задръсти се чисти и ако това не помогне се сменя с нов такъв.Както всеки друг филтър , както всеки консуматив .Тука поне стария може да се продаде и то за добри пари.Ако се премахне физически а не софтуерно както трябва , а това е почти невъзможно за повечето " майстори" следват серия от проблеми и повреди по турбината и мотора.Но това мен въобще не ме притеснява.Мен напоследък страшно ме ядосва пълното безочие на колегите с пушещите и бълващи отрови коли дето тровят останалите .Ще ме извините за отклонението но вярвам всеки от вас тегли по една ако някой пред него на сфетофара му напълни купето с отрова.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 18 Юли 2014, 19:44

Между другото на един приятел с Е90 му се запуши. Отиде и го махна физически и софтуерно и оттам му почнаха проблемите. Колата пушеше яко бял миризлив пушек даже и на спряло положение, накрая уж му казаха, че мотора си отишъл и продаде колата. Колко бе така не съм сигурен, но вече виждам няколко BMW-та пушат бяло като за световно. Така, че най-добре си купете за 500-600лв от нет-а един нов и готово. То и цялата операция иначе не е по-евтина...

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 18 Юли 2014, 21:08

memorex написа:Ще ме извините за отклонението но вярвам всеки от вас тегли по една ако някой пред него на сфетофара му напълни купето с отрова.

:OT: Аз лично яко се дразня. Бих се радвал да има по засилен контрол, ама.........
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 18 Юли 2014, 22:42

аз значи да се замислям да слагам ДПФ на моята нищо, че няма фабричен да не хвърли турбината, че е скъпа....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 18 Юли 2014, 23:21

Нищо и няма на турбината,всичко съм изкормил и задно гърне нямам.Ходих до Пловдив,направих им шах мат по магистралата :mhihi:
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Следваща

Назад към Е60/Е61