Въпрос относно избор на градска кола за жена
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Въпрос относно избор на градска кола за жена
Здравейте колеги,искам да закупя кола за приятелката ми бюджета с обслужването и прехвърлянето да е около 5хил.Искам икономична градска кола на газ малък двигател,нисък данък и да е евтина подръжката.Аз заглеждам Лупо,Корса и Микра бих помолил за съвет относно избора.Тя иска да е автомат,но се опитвам да я науча да кара ръчка заради евентуалните ремонти по автомата,които няма да са малко пари.Мерси предварително за отговорите 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Re: Въпрос относно избор на градска кола за жена
http://www.cars.bg/c790175
Нещо такова мисля е идеално... не е автомат, но по-евтино за поддръжка едва ли има.
Нещо такова мисля е идеално... не е автомат, но по-евтино за поддръжка едва ли има.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Fiat Punto 2, 1,2 16V 75коня ( може и 8v 60к.с., но идва малко слабичък).
+ Върви много, харчи малко
+ Мого маневрен и лесен за каране, и обзора е добър
+ Супер евтина поддръжка
+ Много здрав!
+ Просторен за размерите си
- Много пластмаса отвътре ...
+ Върви много, харчи малко
+ Мого маневрен и лесен за каране, и обзора е добър
+ Супер евтина поддръжка
+ Много здрав!
+ Просторен за размерите си
- Много пластмаса отвътре ...
- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
И аз се оглеждам в корсите и сега чета ако е автомат какви проблеми може да има и гледам двигателите 1.0 3цил. ненадежден 1.2 1.4 ги дават по-добри но и тези пунтота ми харесват http://www.cars.bg/c320228
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз се научих да карам кола на именно такова Пунто, ама JTD. За около 6г беше в семейството и никога не сме имали никакви ядове с него, но не беше нов внос и беше поддържано само в официални сервизи. Като минуси: нивомера на горивото показва точно каквото си поиска и е много инертен - това и на 1.2 спортинг го забелязах, защото навремето освен JTD-то купихме и едно двуврато спортинг с 1,2 мотора, който още се търкаля в семейството, отново от тука купено и поддържано с фул екстри и е пушка! Друг минус е скоростния лост - механизмът му е с жила, които се охлабват с времето, но всеки който е поне малко наясно с тези пунтовци знае как да го оправи и е евтино. Материалите вътре не са по-лоши от на аналогичните предложения от други марки. Като минус мога да кажа, че на къси градски разстояния (1-3км) зимата JTD-то не можеше да стопли достатъчно бързо, но при бензина нямаше проблем. Плюсове: смешна поддръжка откъм сложност и цена (накладки на промоция в офиц. сервиз за 4-те колела струваха по-малко от накладките, които тогава слагах на колелото), нисък разход (JTD-то съм го свалял до 3,8 на път за морето, а в града над 7 никога не е показвала), сити режимът на хидравликата е супер и противно на очакванията ми не е давал дефекти и на двете фиатчета. Пунтото съм го давал и на приятелката ми да се учи да кара, но не и беше много полезно, защото с големия дизел беше абсурд да го угасиш при потегляне и се караше приказно лесно
. Нарочно наблегнах, че и двата екземпляра са били на реални км (<40000км при покупката, а JTD-то го продадох на над 100000км), и съответно нямам представа от цени на ремонти, а само от поддръжка, защото ремонти за тия години не са ми се налагали. Успех в покупката!

За автомата да добавя. Жена ми има корса автомат 94ти набор, 1,4 бензин и за вече 4г. никакви грижи не е създавал. Харчи много и върви малко, но е мега удобен и жена ми не иска да чуе за ръчка, а покрай корсата и аз станах голям фен на автомата. Ако намериш запазен автоматик не я лишавай от тази супер екстра.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Аз бих купил E46 318/320d.
Повръща ми се как във всяка подобна тема отговорите са корса,пунто,микра,поло...
Не ангажирам никои с мнението ми!
Повръща ми се как във всяка подобна тема отговорите са корса,пунто,микра,поло...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Понятията евтина поддръжка - стар автомат и нисък разход на гориво - стар автомат, нещо ми се струват противоречиви. Всеки автомат качва разхода на гориво, особено в градски условия. Разликата е, че при новите покачването на разхода не е чак толкова драстично. Но да иска човек евтина поддръжка и да си купи автомат на 20 години, си е чисто самоубийство. Ако този автомат даде фира, сигурно ремонтът му ще струва колкото половината от стойността на колата, а ако е Корса 94-та година, сигурно и колкото цялата кола. Да не говорим, че един автомат убива всичко живо в кола под 150-160 коня и с обем под 2.5. Тромав, невървящ, харчещ МНОГО гориво, скъп при евентуални ремонти, капризен, лагав.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Хонда Лого 1,4 автомат,върви добре,разход около 7,5/100 градско,пословично здрава,надеждна и непретенциозна като всички японки,няма абсолютно никакви типични проблеми,освен ръждата.
Последна промяна МИТАКА1654 на 15 Юли 2014, 13:03, променена общо 1 път
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
boksioraE39 написа:Аз бих купил E46 318/320d.
+1
Преди година бях пред същата дилема и след като минах през всичките гореизброени модели се спрях на 320D. В началото жената имаше притеснения, че била малко голяма, как щяла да паркира..., но сега като подкара някоя малолитражка оценява високо БМВ-то. Аз го избрах с презумцията, че е доста по-сигурен автомобил което оправдава по-високата подръжка.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
overclock написа:boksioraE39 написа:Аз бих купил E46 318/320d.
+1
Преди година бях пред същата дилема и след като минах през всичките гореизброени модели се спрях на 320D. В началото жената имаше притеснения, че била малко голяма, как щяла да паркира..., но сега като подкара някоя малолитражка оценява високо БМВ-то. Аз го избрах с презумцията, че е доста по-сигурен автомобил което оправдава по-високата подръжка.
Разликата, е че е46 не е градска кола

Поддръжката е коренно! различна, дизела загрява бавно (зимата има значение голямо), дизел с турбо се кара принципно по трудно отколкото бензин, особенно от жена и не на последно място едно пунто на газ харчи точно 2 пъти по малко като пари отколкото 320д, отделно струва и 2пъти по малко пари, и се паркира много по лесно и с риск да бъда линчуван, е по кораво защото принципно е много по просто от е46 и няма какво толкова да му се счупи.
Нямам точно пунто, а fiat cinquecento .. винаги го предпочитам пред голямата кола за разходка градско поради описаните причини.
Ако трявба да е БМВ, то поне компакт бензин.
Поздрави
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Че то коя кола не е по-корава от Е46?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
masimo написа:overclock написа:boksioraE39 написа:Аз бих купил E46 318/320d.
+1
Разликата, е че е46 не е градска кола
Поддръжката е коренно! различна, дизела загрява бавно (зимата има значение голямо), дизел с турбо се кара принципно по трудно отколкото бензин, особенно от жена и не на пос
ледно място едно пунто на газ харчи точно 2 пъти по малко като пари отколкото 320д, отделно струва и 2пъти по малко пари, и се паркира много по лесно и с риск да бъда линчуван, е по кораво защото принципно е много по просто от е46 и няма какво толкова да му се счупи.
Нямам точно пунто, а fiat cinquecento .. винаги го предпочитам пред голямата кола за разходка градско поради описаните причини.
Ако трявба да е БМВ, то поне компакт бензин.
Поздрави
Точно градска си е,когато е изправна си загрява даже доста бързо,карал се по-трудно???Това от къде го чу?!
Извинявай но това са пълни глупости далеч от истината...
Прав си че харчи повече от фяд на газ но има защо и нека не превръщаме темата в спор за фядове или Е46 а да бъдем малко по-обективни...

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колегата си е написал, че иска кола с малък двигател на газ, с нисък данък и евтина подръжка. Малко трудно дизелова 46-ца се вписва в тези изисквания
.

only rear wheel drive
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
michev написа:Колегата си е написал, че иска кола с малък двигател на газ, с нисък данък и евтина подръжка. Малко трудно дизелова 46-ца се вписва в тези изисквания.
Както казах горе това е лично мнение едно 60-100лв на година повече къде не отишли но за тия паричли поне можеш да си спокоен че пиян водач на велосипед няма да потроши женати при челен удар а при пунто,корса не се знае...

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3