Стар бензин или калпави маркучи?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Стар бензин или калпави маркучи?

Мнение от seimo » 14 Юли 2014, 16:40

Здравейте колеги, преди няколко дни забелязах че имам вакум в резервоара. Зачетох се във форума и както винаги намерих тема в която е обясено как се премахва системата за всмукването на бензиновите пари. Както и да е проблема се оправи вече няма вакум ,но странното е че още на първото каране след интервенцията ми пръсна единия от тези двата бензинови маркуча които са под колектора. Двигателя е м43. Днес мерихме налягането на бензина и е малко над 3бара което е нормалното. Тези от сервиза казват че това което се пръсна маркуча нямало нищо общо с вакума ,но чак пък такова съвпадение незнам кажете вие какво мислите. Те ми казаха че било от менте маркучи и стар бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Стар бензин или калпави маркучи?

Мнение от M10 » 14 Юли 2014, 18:14

seimo написа:Тези от сервиза казват че това което се пръсна маркуча нямало нищо общо с вакума ,но чак пък такова съвпадение незнам кажете вие какво мислите.

И аз мисля като тези в сервиза.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 14 Юли 2014, 20:46

seimo написа:Здравейте колеги, преди няколко дни забелязах че имам вакум в резервоара. Зачетох се във форума и както винаги намерих тема в която е обясено как се премахва системата за всмукването на бензиновите пари. Както и да е проблема се оправи вече няма вакум ,но странното е че още на първото каране след интервенцията ми пръсна единия от тези двата бензинови маркуча които са под колектора. Двигателя е м43. Днес мерихме налягането на бензина и е малко над 3бара което е нормалното. Тези от сервиза казват че това което се пръсна маркуча нямало нищо общо с вакума ,но чак пък такова съвпадение незнам кажете вие какво мислите. Те ми казаха че било от менте маркучи и стар бензин.

Тия маркучета се опичат там от температурата и нормално след време да подаде подаващия горивото най-вече,та протече ли сменяй :yes: .Аз два пъти сменях на м42-то,но на м52-то добре,че е по различно :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Юли 2014, 21:14

Колега знам че се опичат сменял съм ги. Въпроса е че 1 година нищо им няма и точно като махнах вакума на резервоара и се спука на първото палене.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 15 Юли 2014, 14:11

Кажете поне от къде мога да си поръчам оригиналните маркучи става въпрос по интернет.

Назад към E36