CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: CCC модул E60 2004

Мнение от CrazyElement » 13 Юли 2014, 23:24

miroleskov написа:
CrazyElement написа:Аз съм направо възмутен от колата... как може толкова ниско качество на електрониката да се направи! Просто не мога да го проумея... имам приятели с други марки коли същата година / по стари по нови... на никой навигацията не му е направила 1 проблем ... моята блокирваше , рестартваше и накрая умря и ремонт 600 лева... То това е безбожие , всеки датчик на тази кола струва над 500 лева... взех я за 22 000 , досега съм налял 10 000 само за ей такива простотии и продължават да излизат .... имам колата от 6 месеца приятелите ми се базикат , тя постоянно е в сервиз тази кола, тази електроника е простоо имам чуството , че някой току завършил електроника студент си е правил курсовата работа на тази кола.... Все пак говорим за коли с начална цена 120 000 лева ... просто съм без коментар , колата прави кеф тръпка е , ама честно да си кажа никога повече няма да си купя БМВ...

Като се има предвид,ме това са първите коли,които излизат с навигация и подобно управление на борда е нормално да има малко проблеми.Въпреки всичко тук има колеги,които никога не са имали такива и са доволни.Да поддръжката на подобен автомобил и малко по-тежка финансово,но е важно да намериш хора,които наистина знаят какво правят по колата.Инъче може и да фалираш.И както много пъти е казвано кефа цена няма

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ами то това си е проблема и майстори и всички тези суми които са дават за "датчици" и чипове по навигации .. просто казвам , че другите марки го нямат този проблем не знам... аз съм направо обезкуражен след толкова голям мерак, с тази кола ... откакто е имам освен да ми светят лампи по - таблото друго не се случило ... Къси клечки дълги не знам какви съм изтеглил .. колата като я купувах диагностики , чип всичко .. беше ток всичко работеше колата изкара завидни коне/нМ ( според майстора запазен мотор) ама ... като тръгна тази електроника ми той ти писва ... то няма празно наскоро гледах 1 снимка с портмоне и единия сектор е за БМВ ... ми при мен е точно така поне едни 600+ лева отиват за подръжка НЕ ЗА гориво ... просто електрониката им е лабава и безбожно скъпа :) ... не съм проверил колко струва конзолата за АИРбег на е60 ... предполагам и тя ще е 500+ , на всички коли които съм имал досега им е гърмяла тази конзола .. като закон е .. обаче струват по 100-150 лева ... И да много трудно се намира майстори ... заради умни ТУНЕРИ които не ми спряха ДПФ регенерацията ... ходих да правя турбини пълен рециклаш с гарнитури = 2000 лева... защото колата ми пушеше ...( реално регенерация) ... Е да очевидно съм кърък ама ... май с този моя късмет просто ми мина мерака за тази кола ... предишната кола беше 150 коня ама всеки ден влизаше по 5-6 пъти над 7к оборота ...а тази вече дори нямам желание да я запаля да ида до кафето ...

ПП: Нищо лично към феновете и аз съм фен ... все пак коалта е 380 коня ... но просто ми дойде в повечко :) с радост ще я продам ако намеря жертва....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 14 Юли 2014, 7:35

Казах ти нещо за майсторите.Виждаш,че от тях идват бедите ти,но обвиняваш колата.Какво толкова си патил с електрониката?Я обясни да не се окаже,че така си хвърляш парите просто,защото аз съм почти сигурен че е така.

Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 14 Юли 2014, 8:56

От прочетеното и аз бих казал, че си случил на "майстори" ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Юли 2014, 11:38

Така така , де реално по електроника , само тази тъпа грешка на АИРБЕГА не съм я видял още и ЦЦЦ Модула и сега заради него обаче нито климатик работи нито парктроник , ама от "майстори" отроших около 3000+ лева за доста кратък срок ... не знам просто е много трудно да се намери майстор дето да му се занимава и да не сере тая кола под коша , има извънземен мотор за 95% от майсторите в БГ , включително и в М КАР Пловдив , отидох с проблема за пушенето , след като им казах , че ДПФ ми е махнат , накрая ми размениха вакуми... и казаха готов си и ест , не се оправи , ама как може фирмен сервиз да не могат да видят , че регенерацията е активна , при условие , че съм казал , че ДПФ е изкормен. И в крайна сметка от майстори намразих колата ... Ама да правиш турбини без да се налага и то не 1 ами 2 ! И после като ти ги сложат малката да не се включва , защото майстора не знае как да я монтира .. и от там ходи обикалял на чист дизел с разход 10/100 по мъките да търсиш някой който знае какво прави .... Най-накрая намерих 1 градски той само с бмвта се занимава тръпка са му , чатка ги ама късно , аз отроших толкова пари , с който щях да я направя 450+ коня

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 14 Юли 2014, 12:08

CrazyElement написа:Така така , де реално по електроника , само тази тъпа грешка на АИРБЕГА не съм я видял още и ЦЦЦ Модула и сега заради него обаче нито климатик работи нито парктроник , ама от "майстори" отроших около 3000+ лева за доста кратък срок ... не знам просто е много трудно да се намери майстор дето да му се занимава и да не сере тая кола под коша , има извънземен мотор за 95% от майсторите в БГ , включително и в М КАР Пловдив , отидох с проблема за пушенето , след като им казах , че ДПФ ми е махнат , накрая ми размениха вакуми... и казаха готов си и ест , не се оправи , ама как може фирмен сервиз да не могат да видят , че регенерацията е активна , при условие , че съм казал , че ДПФ е изкормен. И в крайна сметка от майстори намразих колата ... Ама да правиш турбини без да се налага и то не 1 ами 2 ! И после като ти ги сложат малката да не се включва , защото майстора не знае как да я монтира .. и от там ходи обикалял на чист дизел с разход 10/100 по мъките да търсиш някой който знае какво прави .... Най-накрая намерих 1 градски той само с бмвта се занимава тръпка са му , чатка ги ама късно , аз отроших толкова пари , с който щях да я направя 450+ коня

Е колега в крайна сметка излиза, че не колата ти е виновна, ами "майсторите" !!!!!
П.С. Затова друг път първо питай и тогава отивай на "майстори"
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 14 Юли 2014, 12:31

Този форум е за това колега.Използвай го.Тук има хора,които професионално се занимават с БМВ,има и любители има и препатили глави и много,много инфо и ако не го намериш можеш и да питаш.100 глави мислят повече от една.Успех

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 14 Юли 2014, 16:15

miroleskov написа:Този форум е за това колега.Използвай го.Тук има хора,които професионално се занимават с БМВ,има и любители има и препатили глави и много,много инфо и ако не го намериш можеш и да питаш.100 глави мислят повече от една.Успех

Ами да уви така се получи , макарче да ти кажа , честно при хората който бях и ми .... оплескаха колата ... доста хора тук ще ги препоръчат ... В крайна сметка всичките ми проблема започнаха с това , че исках да правя тунинг( софт+махане дпф и егр) ... та така това, че съм фен на скоростта ме вкара в огромен филм с колата и вече толкова съм наплашен , че въпреки , че имам 380 коня кола я карам като 100 конъова...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 14 Юли 2014, 16:18

Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroleskov » 14 Юли 2014, 16:30

аз за това съм решил да си карам 218 коня без да пипам нищо.Всеки си шета на акъла

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 14 Юли 2014, 21:46

Твойта на 218 няма дпф, няма какво да се оака [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 15 Юли 2014, 0:15

rafa224 написа:Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи :D

Ми не съм съгласен , просто в България , не се работи коректно , реално в другите светли държави , като си направиш тунинг , си получаваш и гаранция за него ... в крайна , сметка аз платих за (софт+махане на дпф и егр) 700 лева а получих пушеща кола с 10 грешки ... ама нали си живеем в България , пих 1 студена вода за тези 700 лева и отидох другаде като естествено пак плащаш ама поне работата беше свършена! И сега както моите приятели викат , мерси , че откри топлата вода , сега вече ние знаем къде да ходим.

ПП: Ама за да не е пълен офф топик, след дълго четене май се оказа , че най-добрия вариант е фейслифтов модул , който е с изчистени бъгова или направо от Ф10 CIC модул, където вече и интернет може да се пуща , но проблема е че там цифрата става двойна :) Общо взето колегите с коли преди фейса да си приготвят или 400-500 лева за ремонт или направо 1 фейсов или CIC , който струва 1700 лева и си нямам и на идея как ще се накара да сработи със старите модули на Е60 , но изглежда е възможно има доста вече с такива.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 15 Юли 2014, 8:40

Аз да си кажа направо, че "CrazyElement" ви го спестява. Колата я нас*аха в " MadnessMotorsport" - Пловдив и след 4-5 посещения и всевъзможни овъртания (турбини и какво ли не) нищо различно не са направили. Накрая, след като колата беше при кадърен мапер стана ясно, че не само са осрали софта, а не са спряли и регенерацията (емулирали са, че има ДПФ за да не дава грешка и колата си регенерира). Да не става дума, че са спрели всякаква сигнализация ( за прегряване, ниско ниво на масло и т.н.). Има и още поразии които ще ви спестя. Намесвам се с този офф*, защото бях около колегата през тази разправия и съм възмутен просто.
Иначе и аз му обяснявам,че колата е корава,но просто случи на "майстори".

младши ентусиаст
Аватар

CCC модул E60 2004

Мнение от miroleskov » 15 Юли 2014, 12:14

Trixster написа:Твойта на 218 няма дпф, няма какво да се оака [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Глупости говориш честно казано.Имам си ДПФ и още как.Даже си работи перфектно.
П.С. Погледни темата на мадчикън за минаване към CIC вместо да се чудиш как става

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 15 Юли 2014, 17:21

miroleskov написа:Глупости говориш честно казано.Имам си ДПФ и още как.Даже си работи перфектно.

Значи се бъркам, мислех че си без ДПФ. :D
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 0000A6 » 20 Окт 2014, 16:38

Здравейте...имам едно питане, колата е Е60 2004-та година, а проблема е следния - просто спря да свети дисплея на навигацията, инече никакъв проблем с музиката, парктроника си работи само на звук, от какво може да е това, защото четох, но не намерих никакво инфо за този проблем, който имам. Дисплея ми е малък не е големия.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61