CCC модул E60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Re: CCC модул E60 2004
miroleskov написа:CrazyElement написа:Аз съм направо възмутен от колата... как може толкова ниско качество на електрониката да се направи! Просто не мога да го проумея... имам приятели с други марки коли същата година / по стари по нови... на никой навигацията не му е направила 1 проблем ... моята блокирваше , рестартваше и накрая умря и ремонт 600 лева... То това е безбожие , всеки датчик на тази кола струва над 500 лева... взех я за 22 000 , досега съм налял 10 000 само за ей такива простотии и продължават да излизат .... имам колата от 6 месеца приятелите ми се базикат , тя постоянно е в сервиз тази кола, тази електроника е простоо имам чуството , че някой току завършил електроника студент си е правил курсовата работа на тази кола.... Все пак говорим за коли с начална цена 120 000 лева ... просто съм без коментар , колата прави кеф тръпка е , ама честно да си кажа никога повече няма да си купя БМВ...
Като се има предвид,ме това са първите коли,които излизат с навигация и подобно управление на борда е нормално да има малко проблеми.Въпреки всичко тук има колеги,които никога не са имали такива и са доволни.Да поддръжката на подобен автомобил и малко по-тежка финансово,но е важно да намериш хора,които наистина знаят какво правят по колата.Инъче може и да фалираш.И както много пъти е казвано кефа цена няма
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ами то това си е проблема и майстори и всички тези суми които са дават за "датчици" и чипове по навигации .. просто казвам , че другите марки го нямат този проблем не знам... аз съм направо обезкуражен след толкова голям мерак, с тази кола ... откакто е имам освен да ми светят лампи по - таблото друго не се случило ... Къси клечки дълги не знам какви съм изтеглил .. колата като я купувах диагностики , чип всичко .. беше ток всичко работеше колата изкара завидни коне/нМ ( според майстора запазен мотор) ама ... като тръгна тази електроника ми той ти писва ... то няма празно наскоро гледах 1 снимка с портмоне и единия сектор е за БМВ ... ми при мен е точно така поне едни 600+ лева отиват за подръжка НЕ ЗА гориво ... просто електрониката им е лабава и безбожно скъпа

ПП: Нищо лично към феновете и аз съм фен ... все пак коалта е 380 коня ... но просто ми дойде в повечко

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Казах ти нещо за майсторите.Виждаш,че от тях идват бедите ти,но обвиняваш колата.Какво толкова си патил с електрониката?Я обясни да не се окаже,че така си хвърляш парите просто,защото аз съм почти сигурен че е така.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Така така , де реално по електроника , само тази тъпа грешка на АИРБЕГА не съм я видял още и ЦЦЦ Модула и сега заради него обаче нито климатик работи нито парктроник , ама от "майстори" отроших около 3000+ лева за доста кратък срок ... не знам просто е много трудно да се намери майстор дето да му се занимава и да не сере тая кола под коша , има извънземен мотор за 95% от майсторите в БГ , включително и в М КАР Пловдив , отидох с проблема за пушенето , след като им казах , че ДПФ ми е махнат , накрая ми размениха вакуми... и казаха готов си и ест , не се оправи , ама как може фирмен сервиз да не могат да видят , че регенерацията е активна , при условие , че съм казал , че ДПФ е изкормен. И в крайна сметка от майстори намразих колата ... Ама да правиш турбини без да се налага и то не 1 ами 2 ! И после като ти ги сложат малката да не се включва , защото майстора не знае как да я монтира .. и от там ходи обикалял на чист дизел с разход 10/100 по мъките да търсиш някой който знае какво прави .... Най-накрая намерих 1 градски той само с бмвта се занимава тръпка са му , чатка ги ама късно , аз отроших толкова пари , с който щях да я направя 450+ коня
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
CrazyElement написа:Така така , де реално по електроника , само тази тъпа грешка на АИРБЕГА не съм я видял още и ЦЦЦ Модула и сега заради него обаче нито климатик работи нито парктроник , ама от "майстори" отроших около 3000+ лева за доста кратък срок ... не знам просто е много трудно да се намери майстор дето да му се занимава и да не сере тая кола под коша , има извънземен мотор за 95% от майсторите в БГ , включително и в М КАР Пловдив , отидох с проблема за пушенето , след като им казах , че ДПФ ми е махнат , накрая ми размениха вакуми... и казаха готов си и ест , не се оправи , ама как може фирмен сервиз да не могат да видят , че регенерацията е активна , при условие , че съм казал , че ДПФ е изкормен. И в крайна сметка от майстори намразих колата ... Ама да правиш турбини без да се налага и то не 1 ами 2 ! И после като ти ги сложат малката да не се включва , защото майстора не знае как да я монтира .. и от там ходи обикалял на чист дизел с разход 10/100 по мъките да търсиш някой който знае какво прави .... Най-накрая намерих 1 градски той само с бмвта се занимава тръпка са му , чатка ги ама късно , аз отроших толкова пари , с който щях да я направя 450+ коня
Е колега в крайна сметка излиза, че не колата ти е виновна, ами "майсторите" !!!!!
П.С. Затова друг път първо питай и тогава отивай на "майстори"
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
Този форум е за това колега.Използвай го.Тук има хора,които професионално се занимават с БМВ,има и любители има и препатили глави и много,много инфо и ако не го намериш можеш и да питаш.100 глави мислят повече от една.Успех
- CrazyElement
- ентусиаст
-
miroleskov написа:Този форум е за това колега.Използвай го.Тук има хора,които професионално се занимават с БМВ,има и любители има и препатили глави и много,много инфо и ако не го намериш можеш и да питаш.100 глави мислят повече от една.Успех
Ами да уви така се получи , макарче да ти кажа , честно при хората който бях и ми .... оплескаха колата ... доста хора тук ще ги препоръчат ... В крайна сметка всичките ми проблема започнаха с това , че исках да правя тунинг( софт+махане дпф и егр) ... та така това, че съм фен на скоростта ме вкара в огромен филм с колата и вече толкова съм наплашен , че въпреки , че имам 380 коня кола я карам като 100 конъова...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи 

- miroleskov
- младши ентусиаст
-
аз за това съм решил да си карам 218 коня без да пипам нищо.Всеки си шета на акъла
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Твойта на 218 няма дпф, няма какво да се оака [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- CrazyElement
- ентусиаст
-
rafa224 написа:Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи
Ми не съм съгласен , просто в България , не се работи коректно , реално в другите светли държави , като си направиш тунинг , си получаваш и гаранция за него ... в крайна , сметка аз платих за (софт+махане на дпф и егр) 700 лева а получих пушеща кола с 10 грешки ... ама нали си живеем в България , пих 1 студена вода за тези 700 лева и отидох другаде като естествено пак плащаш ама поне работата беше свършена! И сега както моите приятели викат , мерси , че откри топлата вода , сега вече ние знаем къде да ходим.
ПП: Ама за да не е пълен офф топик, след дълго четене май се оказа , че най-добрия вариант е фейслифтов модул , който е с изчистени бъгова или направо от Ф10 CIC модул, където вече и интернет може да се пуща , но проблема е че там цифрата става двойна

- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Аз да си кажа направо, че "CrazyElement" ви го спестява. Колата я нас*аха в " MadnessMotorsport" - Пловдив и след 4-5 посещения и всевъзможни овъртания (турбини и какво ли не) нищо различно не са направили. Накрая, след като колата беше при кадърен мапер стана ясно, че не само са осрали софта, а не са спряли и регенерацията (емулирали са, че има ДПФ за да не дава грешка и колата си регенерира). Да не става дума, че са спрели всякаква сигнализация ( за прегряване, ниско ниво на масло и т.н.). Има и още поразии които ще ви спестя. Намесвам се с този офф*, защото бях около колегата през тази разправия и съм възмутен просто.
Иначе и аз му обяснявам,че колата е корава,но просто случи на "майстори".
Иначе и аз му обяснявам,че колата е корава,но просто случи на "майстори".
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
CCC модул E60 2004
Trixster написа:Твойта на 218 няма дпф, няма какво да се оака [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Глупости говориш честно казано.Имам си ДПФ и още как.Даже си работи перфектно.
П.С. Погледни темата на мадчикън за минаване към CIC вместо да се чудиш как става
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
miroleskov написа:Глупости говориш честно казано.Имам си ДПФ и още как.Даже си работи перфектно.
Значи се бъркам, мислех че си без ДПФ.

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
Здравейте...имам едно питане, колата е Е60 2004-та година, а проблема е следния - просто спря да свети дисплея на навигацията, инече никакъв проблем с музиката, парктроника си работи само на звук, от какво може да е това, защото четох, но не намерих никакво инфо за този проблем, който имам. Дисплея ми е малък не е големия.