какво не харесвате на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: какво не харесвате на е39

Мнение от deyan-enchev » 10 Юли 2014, 15:37

На нито една е39ка спирачките не са сметнати правилно според мен. При по-агресивно каране дискове и накладки прегряват лесно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 10 Юли 2014, 16:20

larry_boy написа:
m.dimitrov1992 написа:Мен много ме дразни, като натисна копчето за подгрев на задният джам и парното тръгва на макс . Не виждам каква е логиката :dunno: Иначе като цяло съм доволен :)

Ха сега и таз добра... Нещо май ме стягаш, май само при теб е тази екстра...

Аз мисля, че колегата бърка копчето за обдухване на предното стъкло с това за реотаните на задното :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 10 Юли 2014, 17:54

M5 написа:
larry_boy написа:
m.dimitrov1992 написа:Мен много ме дразни, като натисна копчето за подгрев на задният джам и парното тръгва на макс . Не виждам каква е логиката :dunno: Иначе като цяло съм доволен :)

Ха сега и таз добра... Нещо май ме стягаш, май само при теб е тази екстра...

Аз мисля, че колегата бърка копчето за обдухване на предното стъкло с това за реотаните на задното :mhihi:

И при мен е така.мислех че е нормално,но май не е,а може и да си има Логика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 11 Юли 2014, 7:37

Нищо не бъркам, точно така ми е :mhihi: :mhihi: А дали само аз я имам тази екстра е отделен въпрос :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 11 Юли 2014, 9:35

Е нормално е ... все пак като искаш ти се размрази задния джам 90 % и предния е в подобно състояние или бързо ще се запоти , с обдухването или го размразява или не позволява да се запоти.
И при мен е така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 11 Юли 2014, 9:41

Изображение
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 11 Юли 2014, 14:46

Най-големия проблем лично за мен е,че стана на 15 години. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хидравликата е доста недодялана във всяко едно отношение.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 12 Юли 2014, 21:47

Определено дизайнът не впечатлява мацките вее.инак хидравликатае супер- усиленатаслед2002

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 14 Юли 2014, 10:41

Ама пичове, да не казвам голяма дума, но 90 процента от нещата, които "не им харесвате", които видях до тук са плод на проблеми с вашите екземпляри, не на Е39 като цяло :mhihi:

Маневреността за мен е напълно ОК - нерядко съм завивал без маневра на места, където по-малки от мен - френски чекии и други не могат... Единствената кола от този клас, която съм карал и е била осезаемо по-маневрена, е мерц Е класата...

Спирачките - какво не им харесвате? Като си купих моята и ги пробвах, се уплаших колко много спира... Вярно предният собственик беше сменил дискове и накладки съвсем наскоро, но все пак... Доста по-добре спира от други коли в класа...

Сега нещата, които не харесвам -
-чистачките наистина можеше да ги направят малко по-добре
-поставките за чаши няма кво да ги коментираме...
-Музиката е зле, особено ако не е DSP, но се успокоявам с факта, че съм слушал доста по-лоши музики на Е60 :mhihi:
-Рейките са недомислени - няма кола с несменяна или поне рециклирана...
-Ръжда в капачката за резервоара - редовен номер
-липсата на шпер и многото пари за допълнително поставяне на такъв

Но коя ли кола си няма проблеми... Аз лично смятам, че съм намерил най-добрия автомобил до тези пари в този клас и не бих го сменил за друг равностоен... Идеален баланс между спорта и комфорта... Единствено бих искал да видя как е с М5 :mrgreen:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 14 Юли 2014, 13:03

deyan-enchev написа:При по-агресивно каране дискове и накладки прегряват лесно.

Три пъти сменям чисто нови дискове с накладки на моята е39ка, и то все Текстар, АТЕ я от вносител я от Дару .. еми не става. Сегашните са АТЕ (3ти подред за около 2години) дисковете са все още прави.

Сигурно в тази тема до единство няма да се достигне имайки предвид какви скрапове търкалят, но все пак ...

Чистачките са страхотни според мен, аеродинамично са проектирани също добре. Да над 190 вече започват да оставят непочистени участъци, но се преживява. Важното е рамената и перата да са в изправност, инъче не може да ги квалифицираме като лоши.

Задната поставка за чаши е изключително чуплива. Взех си нова от Дару, здрава е все още, но в нея са сложени 2 безалкохолни и 2 кафета на кръст.

За мен серийната музика на колата е просто над стандарта, антената хваща на -2 във всеки подземен паркинг, тонколоните са доста качествени.

Повечето коли с рейка и пиньон механизъм дават ядове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 14 Юли 2014, 15:58

Най големия недостатък на този автомобил, е се усеща някак несигурен на равен път. Подскача един такъв и дава усещане че поднася. Това го усетих вчера по пазарджишко шосе.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Юли 2014, 16:04

Не е лошо да си погледнеш ходовата част и окачването.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 14 Юли 2014, 16:06

advokata25 написа:Най големия недостатък на този автомобил, е се усеща някак несигурен на равен път. Подскача един такъв и дава усещане че поднася. Това го усетих вчера по пазарджишко шосе.

Колега, явно 525цата ти нещо има проблем. Аз със стоковия ТДС минавам всички завои на Вакарел по Тракия с 180 без проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 14 Юли 2014, 16:35

deyan-enchev написа:
advokata25 написа:Най големия недостатък на този автомобил, е се усеща някак несигурен на равен път. Подскача един такъв и дава усещане че поднася. Това го усетих вчера по пазарджишко шосе.

Колега, явно 525цата ти нещо има проблем. Аз със стоковия ТДС минавам всички завои на Вакарел по Тракия с 180 без проблеми.

Определено явно има проблем , мен на същото място ме спряха със 210 като ниско прелитащ.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 14 Юли 2014, 17:05

Повозете го тоя човек в една изправна кола бе :lol: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E39