Как сме след градушката :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 Параход и мъник 120д
Мечтае да кара: Яхта
Детайли за колата: 525 D

Re: Как сме след градушката :)

Мнение от andreshko.ad » 09 Юли 2014, 7:31

Момчета другия път скарата от мен.Бях в епицентъра а се измъкнах само с една по забележима и две три по незабележими вдлъбнатини благодарение на едно ОМВ.Но за сметка на това след всяка автомивка лака по колата намалява драстично :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530d

Мнение от Herdim » 09 Юли 2014, 11:52

И сега започва голямото ходене по мъките и обикаляне на всякакви елитни фирми и доверени сервизи :confused:

Някой да има добри отзиви за смяна на стъкла на Е60, в моя случай челно? Да рискувам ли с Кобра или да търся някой друг, отзивите за всички са 50/50?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 09 Юли 2014, 12:25

Аз съм доволен от пичовете, които са в Перник. Сами са си вносители и предлагат доста разнообразни марки, от Кобра е само Гардиан, за нашите коли, ако не се лъжа - това като европейски вариант.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 09 Юли 2014, 12:33

Момчета, айде бързо някой да го пробвам това, че аз нямам контакт покрай колата:
https://www.youtube.com/watch?v=owYGcSVpqrE

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 09 Юли 2014, 12:36

Аз също в епицентъра в центъра. Преден капак, таван, 2-3 врати, ляв преден и ляв заден калник и това на първо четене ощв не съм я мил да я огледам хубаво. Аз също се интересувам дали доверен сервиз или да взема пари и да дам малко от мен и направо да я оправят цялата защото застрахователите само по-детаил правят?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 09 Юли 2014, 12:42

goppe написа:Момчета, аз освен обичайните екстри за градушката (капак, багажник, таван, врати и калници) имам и спукано предно стъкло на 5-6 места :banghead:

Сори за тъпия въпрос, ама има ли различни видове предни стъкла за модела, трябва ли да обърна внимание на застрахователите за нещо специфично по стъклото и какво да имам предвид при смяната му и трябва ли да избягвам конкретни производители на стъкла? Мерси

Миналата година ми се наложи да сменя предното стъкло и сложих турско, качествено е, с добра UV защита и цената му беше около 400 лева с монтажа. http://www.doraglass.com/

Две мои коли ги е удряла градушка преди време, но и двете ги направиха доста добре и не си личеше нищо.

А това е да разведрим малко темата :D http://www.youtube.com/watch?v=ErkYnMA0Va4

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от iceblast » 09 Юли 2014, 14:16

Моят джам беше 320лв. и е пуканка :arrow: Пилкингтън.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 09 Юли 2014, 16:18

moleo написа:на 6 места по тавана :( не са кой знае колко големи и даже съм учуден, колко е здрава тази ламарина. Цяла година карам служебна и в деня, в който реших да излезна на вън с моята ме удари това бедствие.

Ако реша да правя таван, дали трябва да ми свалят от вътре тавана ? Ако процедурата е такава няма да се занимавам, защото ме е страх да не увисне.

Няма проблеми колега. Правил съм цяла кола е34 беше цялата надупчена, след пребоядисването беше като нова и нямаше никакви следи от градушката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD 2008 235 hp
Детайли за колата: М sport

Мнение от moleo » 09 Юли 2014, 16:55

acidburn-525tds написа:
moleo написа:на 6 места по тавана :( не са кой знае колко големи и даже съм учуден, колко е здрава тази ламарина. Цяла година карам служебна и в деня, в който реших да излезна на вън с моята ме удари това бедствие.

Ако реша да правя таван, дали трябва да ми свалят от вътре тавана ? Ако процедурата е такава няма да се занимавам, защото ме е страх да не увисне.

Няма проблеми колега. Правил съм цяла кола е34 беше цялата надупчена, след пребоядисването беше като нова и нямаше никакви следи от градушката.

къде

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 09 Юли 2014, 17:28

iceblast написа:Момчета, айде бързо някой да го пробвам това, че аз нямам контакт покрай колата:
https://www.youtube.com/watch?v=owYGcSVpqrE

Хехе това съм го правил, но със дезодорант или със сух лед и работи стига да няма ръб на вдлъбнатината

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530da 04'
Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
Детайли за колата: China Maina Town Tuning

Мнение от sawion » 09 Юли 2014, 19:06

мда, но и вдлъбнатината трябва да е по-голяма. Малките като от градушка не излизат :| все пак не пречи да се изпробва...

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Мнение от stefano89 » 09 Юли 2014, 20:26

таван,багажник,преден капак, 3адна броня, предно и 3адно стъкло и 3абележки тук там по детайлите... слагам оригинални стъкла 2-ра ръка, нови капаци, само тавана ще ремонтирам чре3 ПРД метода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 09 Юли 2014, 21:08

Кажете вярно за таваните как стоят нещата?
Трябва ли да се сваля или може от вътре да се обработва?
Като цяло мразя всякакви операции за рязане и прекрояване и се чудя може ли да добие оригинален вид или винаги ще има нещо дразнещо....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d facelift

Мнение от acidburn-525tds » 09 Юли 2014, 21:11

moleo написа:
acidburn-525tds написа:

къде

Ами аз говоря за североизточна България, не за София, но по принцип добър ли е мастера няма проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 09 Юли 2014, 21:59

nikolae написа:Кажете вярно за таваните как стоят нещата?
Трябва ли да се сваля или може от вътре да се обработва?
Като цяло мразя всякакви операции за рязане и прекрояване и се чудя може ли да добие оригинален вид или винаги ще има нещо дразнещо....

Никой нищо няма да пипне от вътре 99/100 ти давам гаранция.Виждал съм как вдлъбнато се изтегля съз заварен електрод и после ясно , шлайф,кит , боята и си готов.Нищо не личи ако не нямаш око пък и никой не се заглежда в тавана. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61