ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328iA
- Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте, колеги ! Маркучите ми към стъпковото моторче са много лоши и от тях смуче въздух. Оригиналните са 100 лева - двата. Мога ли да сложа някакви други нови ? Моторът е M40B16.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Slobmonster написа:Nickelback написа:
Това със свистенето ми прилича на спукана мембрана на клапана за картерните газове. Поне при мен преди години на М44 имаше такова присвирване именно от него
Колега ти ми даде насоката от която имах нужда, хиляди благодарности имаш от мен. Поразрових се за клапанчето, на м42 от тези с 2та ремъка е на удобно място. В доста теми е обсъждан, като най-често хората го шунтират. Поогледах около него и видях, че маркуча му е в много кофти състояние и почнах от него, като го смених и без да пипам самото клапанче проблема изчезна. Старият маркуч бе един такъв надупнчен и мачкан като мек кашкавал и явно си е взимало въздух колкото да създава звук. Та отново, мерси много, реши ми болежката![]()
По другите два въпроса ще се работи на заплата
Радвам се, че си го хванал, колега

///MILEN написа:Има ли някой идея как мога да оправя тези закопчалки на корите на седана ? има 1 или 2 строшени
Аз, колега, бих си изрязал едни планчици, бих им направил прорези и бих ги закрепил с винтове за кората. Може би ще имаш играчка с напасването, но би трябвало да се получи накрая

Manuel написа:Колеги да попитам на 316 как мога да удължа скоростите, примерно сега на 5-та с 100км съм на 3к оборота, мога ли ако сменя дифа с някой с по-малко число, да се получи ?
316-ка с ръчна кутия беше с 3.23 или 3.45 диф май. Може да сложиш по-дълъг диф, ама според мен си е самоубийствен атентат

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Manuel написа:Колеги да попитам на 316 как мога да удължа скоростите, примерно сега на 5-та с 100км съм на 3к оборота, мога ли ако сменя дифа с някой с по-малко число, да се получи ?
Някой друг да изкаже мнение?
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
Nickelback написа:Slobmonster написа:Nickelback написа:
Това със свистенето ми прилича на спукана мембрана на клапана за картерните газове. Поне при мен преди години на М44 имаше такова присвирване именно от него
Колега ти ми даде насоката от която имах нужда, хиляди благодарности имаш от мен. Поразрових се за клапанчето, на м42 от тези с 2та ремъка е на удобно място. В доста теми е обсъждан, като най-често хората го шунтират. Поогледах около него и видях, че маркуча му е в много кофти състояние и почнах от него, като го смених и без да пипам самото клапанче проблема изчезна. Старият маркуч бе един такъв надупнчен и мачкан като мек кашкавал и явно си е взимало въздух колкото да създава звук. Та отново, мерси много, реши ми болежката![]()
По другите два въпроса ще се работи на заплата
Радвам се, че си го хванал, колегаТо това са вариантите обикновено - или е клапан, или маркуча е на г*з
Първо почва да свири после и да позасмуква въздух и да клати обороти. Аз и клапан, и маркуч сменях
///MILEN написа:Има ли някой идея как мога да оправя тези закопчалки на корите на седана ? има 1 или 2 строшени
Аз, колега, бих си изрязал едни планчици, бих им направил прорези и бих ги закрепил с винтове за кората. Може би ще имаш играчка с напасването, но би трябвало да се получи накрая
316-ка с ръчна кутия беше с 3.23 или 3.45 диф май. Може да сложиш по-дълъг диф, ама според мен си е самоубийствен атентатЗависи как я усещаш колата де. Ако в момента те устройва като вървеж си помисли с един 3.15 как ще падне ускорението (съвсем грубо - около 10% по-слаба ще я усещаш). Лошото е, че май нямаше малки прасета с такова число заводско...
И аз за такъв вариант си мислех но не да ги завинтвам а с някакво лепило да ги залепя някакви други идеи

- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Я сега другарчета кажете, скърцането във волана на Е36 от кое елементче на схемата се появява най-често? Чувам го като да е от горното... 

- Challenger
- младши ентусиаст
-
- Кара: atlantis blue
viewtopic.php?f=8&t=372852 я виж дали това ти върши работа 

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
стелките със закрепване допълнителна екстра ли са били?
гледам при мене няма дупки в мокета за захващане..

гледам при мене няма дупки в мокета за захващане..

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ИМа едни джиджавки дето се навиват в мокета и отгоре са щипките, после си купуваш стелките с дупките и си ти ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
ogata написа:ИМа едни джиджавки дето се навиват в мокета и отгоре са щипките, после си купуваш стелките с дупките и си ти ...
ясно, предполагам за тези става въпрос:

аз се чудех дали това е начина, че гледах някъде в нета разни метални и пластмасови пластинки и т.н..

- ogata
- старши ентусиаст
-

????
- ogata
- старши ентусиаст
-
Manuel написа:Manuel написа:Колеги да попитам на 316 как мога да удължа скоростите, примерно сега на 5-та с 100км съм на 3к оборота, мога ли ако сменя дифа с някой с по-малко число, да се получи ?
????
Ако в момента си с 3.38 или 3.45 на 316ката, хакай един дизелов 2.65 (318tds) или бензинов 2.79.
С тва 316 и 2.xx диф - пеша, куцащ и с болки в панкреаса ще стигаш по-бързо

- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Един бърз въпрос, машинките (моторчетата) за ел. стъкла на предните врати на седан еднакви ли са в зависимост от годината на производство?
Благодаря!
Благодаря!
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Не, не са. Не знам обаче колко видове точно има.