ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328iA
Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от NIKE » 08 Юли 2014, 21:15

Здравейте, колеги ! Маркучите ми към стъпковото моторче са много лоши и от тях смуче въздух. Оригиналните са 100 лева - двата. Мога ли да сложа някакви други нови ? Моторът е M40B16.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 08 Юли 2014, 21:22

Slobmonster написа:
Nickelback написа:
Това със свистенето ми прилича на спукана мембрана на клапана за картерните газове. Поне при мен преди години на М44 имаше такова присвирване именно от него :roll:

Колега ти ми даде насоката от която имах нужда, хиляди благодарности имаш от мен. Поразрових се за клапанчето, на м42 от тези с 2та ремъка е на удобно място. В доста теми е обсъждан, като най-често хората го шунтират. Поогледах около него и видях, че маркуча му е в много кофти състояние и почнах от него, като го смених и без да пипам самото клапанче проблема изчезна. Старият маркуч бе един такъв надупнчен и мачкан като мек кашкавал и явно си е взимало въздух колкото да създава звук. Та отново, мерси много, реши ми болежката :bowdown:

По другите два въпроса ще се работи на заплата :mrgreen:

Радвам се, че си го хванал, колега :bchug: То това са вариантите обикновено - или е клапан, или маркуча е на г*з :ok: Първо почва да свири после и да позасмуква въздух и да клати обороти. Аз и клапан, и маркуч сменях :mhihi:

///MILEN написа:Има ли някой идея как мога да оправя тези закопчалки на корите на седана ? има 1 или 2 строшени

Аз, колега, бих си изрязал едни планчици, бих им направил прорези и бих ги закрепил с винтове за кората. Може би ще имаш играчка с напасването, но би трябвало да се получи накрая :yes:

Manuel написа:Колеги да попитам на 316 как мога да удължа скоростите, примерно сега на 5-та с 100км съм на 3к оборота, мога ли ако сменя дифа с някой с по-малко число, да се получи ?

316-ка с ръчна кутия беше с 3.23 или 3.45 диф май. Може да сложиш по-дълъг диф, ама според мен си е самоубийствен атентат :roll: Зависи как я усещаш колата де. Ако в момента те устройва като вървеж си помисли с един 3.15 как ще падне ускорението (съвсем грубо - около 10% по-слаба ще я усещаш). Лошото е, че май нямаше малки прасета с такова число заводско... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 09 Юли 2014, 11:23

Manuel написа:Колеги да попитам на 316 как мога да удължа скоростите, примерно сега на 5-та с 100км съм на 3к оборота, мога ли ако сменя дифа с някой с по-малко число, да се получи ?

Някой друг да изкаже мнение?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 09 Юли 2014, 12:02

Nickelback написа:
Slobmonster написа:
Nickelback написа:
Това със свистенето ми прилича на спукана мембрана на клапана за картерните газове. Поне при мен преди години на М44 имаше такова присвирване именно от него :roll:

Колега ти ми даде насоката от която имах нужда, хиляди благодарности имаш от мен. Поразрових се за клапанчето, на м42 от тези с 2та ремъка е на удобно място. В доста теми е обсъждан, като най-често хората го шунтират. Поогледах около него и видях, че маркуча му е в много кофти състояние и почнах от него, като го смених и без да пипам самото клапанче проблема изчезна. Старият маркуч бе един такъв надупнчен и мачкан като мек кашкавал и явно си е взимало въздух колкото да създава звук. Та отново, мерси много, реши ми болежката :bowdown:

По другите два въпроса ще се работи на заплата :mrgreen:

Радвам се, че си го хванал, колега :bchug: То това са вариантите обикновено - или е клапан, или маркуча е на г*з :ok: Първо почва да свири после и да позасмуква въздух и да клати обороти. Аз и клапан, и маркуч сменях :mhihi:

///MILEN написа:Има ли някой идея как мога да оправя тези закопчалки на корите на седана ? има 1 или 2 строшени

Аз, колега, бих си изрязал едни планчици, бих им направил прорези и бих ги закрепил с винтове за кората. Може би ще имаш играчка с напасването, но би трябвало да се получи накрая :yes:

316-ка с ръчна кутия беше с 3.23 или 3.45 диф май. Може да сложиш по-дълъг диф, ама според мен си е самоубийствен атентат :roll: Зависи как я усещаш колата де. Ако в момента те устройва като вървеж си помисли с един 3.15 как ще падне ускорението (съвсем грубо - около 10% по-слаба ще я усещаш). Лошото е, че май нямаше малки прасета с такова число заводско... :dunno:

И аз за такъв вариант си мислех но не да ги завинтвам а с някакво лепило да ги залепя някакви други идеи :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 09 Юли 2014, 16:04

Каква е дебелината на чисто нов феродов диск за м50? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 09 Юли 2014, 17:17

Я сега другарчета кажете, скърцането във волана на Е36 от кое елементче на схемата се появява най-често? Чувам го като да е от горното... Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 09 Юли 2014, 17:38

viewtopic.php?f=8&t=372852 я виж дали това ти върши работа :P

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 09 Юли 2014, 19:09

стелките със закрепване допълнителна екстра ли са били? :shock:

гледам при мене няма дупки в мокета за захващане.. :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Юли 2014, 20:44

ИМа едни джиджавки дето се навиват в мокета и отгоре са щипките, после си купуваш стелките с дупките и си ти ...
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 10 Юли 2014, 0:03

ogata написа:ИМа едни джиджавки дето се навиват в мокета и отгоре са щипките, после си купуваш стелките с дупките и си ти ...

ясно, предполагам за тези става въпрос:

Изображение

Изображение

аз се чудех дали това е начина, че гледах някъде в нета разни метални и пластмасови пластинки и т.н..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 10 Юли 2014, 0:27

:yes:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 10 Юли 2014, 0:43

????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 10 Юли 2014, 1:28

Manuel написа:

????

Ако в момента си с 3.38 или 3.45 на 316ката, хакай един дизелов 2.65 (318tds) или бензинов 2.79.

С тва 316 и 2.xx диф - пеша, куцащ и с болки в панкреаса ще стигаш по-бързо :mhihi:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 10 Юли 2014, 9:19

Един бърз въпрос, машинките (моторчетата) за ел. стъкла на предните врати на седан еднакви ли са в зависимост от годината на производство?
Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 10 Юли 2014, 20:25

Не, не са. Не знам обаче колко видове точно има.

ПредишнаСледваща

Назад към E36