Въпрос за конкретна кола.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Въпрос за конкретна кола.

Мнение от Nickelback » 06 Юли 2014, 12:11

b00st написа:
Mollov написа:Определено... boost, не знам как го измисли това, че на никой не му трябва такова нещо в днешно време... това, че на теб не ти трябва определено не значи, че всички останали са като теб...

btw.... по твоята логика, мойта прави покъртителните 70 коня на литър, атмосферни... дай да видим колко такива съвременни предложения има, атмосферни, разбира се, говорим за масово производство извън спортните варианти ///М, S/RS, AMG и прочие... и с колко те са по-добри (консумация не коментираме, за нея нещата са ясни)...

Самия двигател нищо му няма и е бил голяма работа преди, но просто времето и мястото на такива "разгърнати" бензинови двигатели е отдавна отминало, особено в Европа. То и затова е толкова продаваемо. Разбира се винаги е интересно да видиш хубав и запазен екземпляр. За съвременните, ти сериозно ли го написа това? Нека не живеем все още в 90-те и не разсъждаваме като коне с капаци :yes:

Стана ми интересно, гледам че имаш идея за нещата вероятно си се возил, карал, усетил и прочел подробно за M70... Та конкретният въпрос е: Имаш ли идея защо ползват тоя V12 туч в топ клас лимузината си, а не просто един леко форсиран V8? А мотора сам по себе си съвсем не е бил "голяма работа" с двата клапана на цилиндър и е доста стара разработка. Вече отрочетата на негова база са нещо по-друго.
Също ми е интересно дали си запознат с някои екстри в 750i, които общо взето си идват... ей тъй... като базови конкретно за тоя модел?
Та за всеки влак си има пътници в крайна сметка и от време на време е хубаво човек да слезе от камбанарията си и да пробва да погледне от някоя друга. Може пък гледката да е по-различна :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 06 Юли 2014, 13:07

Nickelback написа:Стана ми интересно, гледам че имаш идея за нещата вероятно си се возил, карал, усетил и прочел подробно за M70... Та конкретният въпрос е: Имаш ли идея защо ползват тоя V12 туч в топ клас лимузината си, а не просто един леко форсиран V8? А мотора сам по себе си съвсем не е бил "голяма работа" с двата клапана на цилиндър и е доста стара разработка. Вече отрочетата на негова база са нещо по-друго.
Също ми е интересно дали си запознат с някои екстри в 750i, които общо взето си идват... ей тъй... като базови конкретно за тоя модел?
Та за всеки влак си има пътници в крайна сметка и от време на време е хубаво човек да слезе от камбанарията си и да пробва да погледне от някоя друга. Може пък гледката да е по-различна :dunno:

E после кой ще пише "Всички екстри" и "FULL FULL" по обявите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 06 Юли 2014, 13:48

Гледал съм в топ гиър такъв Ролс ройс, беше на Адкинсън и каза, че за нищо не би го сменил, но неговия е с 16 цилиндров двигател... на BMW, как така тоя "смешник" ще кара такъв "туч"! Нема ли пари да си купи една турбосапунерка от "тойота" например, или да даде малко парички да му вградят един 3 цилиндров от Опел... няма да има нужда да си вози бензиностанция... Пък и няма да има нужда да го поддържа чист 7 дни в седмицата, а ще си го кара леко окалян...
Изображение

П.П. Някои хора май трябва да попораснат малко... за да разберат някои неща и преосмислят други... Този спор ми прилича на оня, защо да дам 100000 евро за швейцарски ръчен чесовник, като мога за 0.5 евро да имам супер японски, китайски, корейски или друг дигитален с мнооого екстри.... :puke:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Юли 2014, 13:57

predel написа:...

Понеже гледам много се палиш - то затова викаш съществуват теми като тази viewtopic.php?f=123&t=333592 нали.
Иначе няма лошо да си голям ентусиаст и сектант, (на газ примерно).

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 06 Юли 2014, 14:03

Има го и момента от по-горния ми пост.... КИСЕЛОООО!!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 06 Юли 2014, 14:22

b00st написа:
predel написа:...

Понеже гледам много се палиш - то затова викаш съществуват теми като тази viewtopic.php?f=123&t=333592 нали.
Иначе няма лошо да си голям ентусиаст и сектант, (на газ примерно).

Пич незнам защо се мен ме забърквате.Само да ти кажа ,че тази трансплантация ми е над 6000 лева .И заради това мога да се нарека СЕКТАНТ ( питай Мирафиори-тата :winky: ).Пробвах сам да го направя - уви не успях ,НО имам мечтаната кола !!! :winky: Да е еди каква си ... с еди какъв си двигател , такъв цвят и тн.

П.П. Само да вметна ,че докато работех като автомонтьор и взимах 400 лева на месец неможех да си позволя да изхранвам V12 :winky: Това не означава,че не е мечтаната кола и скоро няма пак да карам М73 :bchug:Надявам се да имаш възможността някой хубав ден и ти да се повозиш в 750 ! :mhihi: Със здраве :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 22 Юли 2014, 16:55

750 е страхотна кола дори в 2014 година, но си гълта доста, а хората нямат пари, пък тези които имат не знаят какво изпускат като предпочитат по-нови и скъпи, но по-малко луксозни коли от тази. Гледам има и едц, ако не е много избушена за тия пари просто няма каква по-хубава кола да си купи човек. Само външния вид е малко смотан и не сток.
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 23 Юли 2014, 17:55

Към автора на темата,колега тази кола бях я спазарил на 5800 лева,но във един прекрасен момент ми изпада 750iL от Германия и се отказах.Продавача тогава ми разказа за колата,че я кара много рядко,че ако не се лъжа имал джип,тогава като говорихме ми каза,че има 1000 км до обслужване също до колкото си спомням ми каза,че е пипнал по нея за музиката ако не се лъжа е изкарал USB ама не си спомням много,много така,че не ходих да я гледам мога да ти кажа от опит за V12 чувството е невероятно да бърка в джоба доста аз на бензиностанция не минавам със по малко от 50 лева моят градски разход е 21-22/100 km.

Поздрави дано съм ти помогнал :bchug:
Изображение

Предишна

Назад към Е38