Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
dr.peshev написа:Конкретно за Erisin Android-а не е баш plug and play!
Като натисна смяна напред/назад от волана и вместо да ми смени станцията на радиото,променя честотата с 0.5Mhz!
Има меню за промяна на бутоните на волана на какво да отговарят , но каквото и да опитвам не мога да ги препрограмирам!
Ако някой е успял да ги препрограмира,ще съм много благодарен,ако помогне!![]()
С Erisin ES7212A-O съм!
И при мен е така,но не съм с андроид,ако може да се оправи тая досада и аз ще се радвам.

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Здраввейте. Поръчах и аз един Erisin и го чакам да пристигне. Препоръчаха ми да не е Android и така и направих. Въпросът ми е: За Erisin, който НЕ е Android, всичко Plug&Play ли е или и той е като Android-a? За да ми работят копчетата на волана, трябва ли да купувам нещо допълнително и нужно ли ще е да програмирам и аз всеки бутон каква функция да изпълнява?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
sannikolaus написа:Здраввейте. Поръчах и аз един Erisin и го чакам да пристигне. Препоръчаха ми да не е Android и така и направих. Въпросът ми е: За Erisin, който НЕ е Android, всичко Plug&Play ли е или и той е като Android-a? За да ми работят копчетата на волана, трябва ли да купувам нещо допълнително и нужно ли ще е да програмирам и аз всеки бутон каква функция да изпълнява?
Не,само андроида има този проблем,аз съм с Ерисин и нямам никакви проблеми.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Сега монтираме системата и се оказва, че в комплекта ми няма преходен кабел, който да свърже оригиналната антена на радиото с устройството. Някой да е имал подобен проблем? Става дума за този кабел, който се появява във видеото на 10:40 мин:
https://www.youtube.com/watch?v=h9Eg7ZXez0c
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
raduslaf написа:Сега монтираме системата и се оказва, че в комплекта ми няма преходен кабел, който да свърже оригиналната антена на радиото с устройството. Някой да е имал подобен проблем? Става дума за този кабел, който се появява във видеото на 10:40 мин:
Мдаа, ходи си купи от Илиенци преходника. Едно левче струва. В дъното при сателитните приемници

Така изглежда:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- raduslaf
- ентусиаст
-
Nickelback написа:raduslaf написа:Сега монтираме системата и се оказва, че в комплекта ми няма преходен кабел, който да свърже оригиналната антена на радиото с устройството. Някой да е имал подобен проблем? Става дума за този кабел, който се появява във видеото на 10:40 мин:
Мдаа, ходи си купи от Илиенци преходника. Едно левче струва. В дъното при сателитните приемници
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Интересно защо китайците не са сложили такова нещо. Доста тъпо.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Само, че си вземи едни дето са извити на буквата Г преходници, защото този опира някъде отзад и не можеш да го набуташ обратно. И аз съм с Ерисин :-)
Нещо подобно : http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg0109.popscreencdn.com%2F157102180_2682-euro-car-plug-am-fm-radio-antenna-cable-adapter-.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.popscreen.com%2Fp%2FMTUxNTY1NTYz%2FAntenna-Cable-Adapter-N-MALE-TO-RPTNC-WIRELESS-ANTENNA-ADAPTER-CABLE-&h=320&w=320&tbnid=CZGnRbEfkRqP0M%3A&zoom=1&docid=cZxp_Fa4EB9fxM&ei=jTWpU_XOGc740gXn5YGoBw&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=2278&page=5&start=196&ndsp=55&ved=0CCUQMygdMB04yAE
Нещо подобно : http://www.google.bg/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg0109.popscreencdn.com%2F157102180_2682-euro-car-plug-am-fm-radio-antenna-cable-adapter-.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.popscreen.com%2Fp%2FMTUxNTY1NTYz%2FAntenna-Cable-Adapter-N-MALE-TO-RPTNC-WIRELESS-ANTENNA-ADAPTER-CABLE-&h=320&w=320&tbnid=CZGnRbEfkRqP0M%3A&zoom=1&docid=cZxp_Fa4EB9fxM&ei=jTWpU_XOGc740gXn5YGoBw&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=2278&page=5&start=196&ndsp=55&ved=0CCUQMygdMB04yAE
- raduslaf
- ентусиаст
-
Инсталирахме системата и съм доста доволен до момента - телевизията работи много добре! Направо не очаквах такова качество на картината и то при положение, че още не съм закрепил антената, а се търкаля свободно по таблото. Има и нелоша карта на България, но не съм имал време да разучавам повече подробности. Ако не даде някакъв дефект, определено си заслужава парите!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
raduslaf написа:Инсталирахме системата и съм доста доволен до момента - телевизията работи много добре! Направо не очаквах такова качество на картината и то при положение, че още не съм закрепил антената, а се търкаля свободно по таблото. Има и нелоша карта на България, но не съм имал време да разучавам повече подробности. Ако не даде някакъв дефект, определено си заслужава парите!
Ако не те затруднява, пусни едно видео да видим как седи и как приема

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- raduslaf
- ентусиаст
-
Nickelback написа:raduslaf написа:Инсталирахме системата и съм доста доволен до момента - телевизията работи много добре! Направо не очаквах такова качество на картината и то при положение, че още не съм закрепил антената, а се търкаля свободно по таблото. Има и нелоша карта на България, но не съм имал време да разучавам повече подробности. Ако не даде някакъв дефект, определено си заслужава парите!
Ако не те затруднява, пусни едно видео да видим как седи и как приема
Не ме затруднява, ама вероятно ще е в събота или неделя.
Днес имах свободно време и реших да направя някои проби с разположението на GPS антената на Динавина.
Досега стоеше напъхана под таблото, при тръбите за парното.
Преместих я в ъгъла при предното стъкло, да "вижда небето" и съм приятно изненадан.
Силата на сигнала скочи с около 30%, времето за което намира спътници и се логва е много по-кратко.
На повечето от нас се е случвало да им потрябва спешно навигацията и е много досадно, когато трябва да се чака по-дълго време за да се закачи GPS-а към сателитите и да проработи системата.
Особено при облачно време се случва да се наложи наистина дълго и досадно изчакване, дори и ако колата не се движи, стои под открито небе и е далеч от високи сгради и дървета.
Ако някой има проблеми с бавното логване, може да експериментира и да потърси по-подходящо място за антената.
Разлика в приемането на сигнала има и тя не е малка.
Досега стоеше напъхана под таблото, при тръбите за парното.
Преместих я в ъгъла при предното стъкло, да "вижда небето" и съм приятно изненадан.
Силата на сигнала скочи с около 30%, времето за което намира спътници и се логва е много по-кратко.
На повечето от нас се е случвало да им потрябва спешно навигацията и е много досадно, когато трябва да се чака по-дълго време за да се закачи GPS-а към сателитите и да проработи системата.
Особено при облачно време се случва да се наложи наистина дълго и досадно изчакване, дори и ако колата не се движи, стои под открито небе и е далеч от високи сгради и дървета.
Ако някой има проблеми с бавното логване, може да експериментира и да потърси по-подходящо място за антената.
Разлика в приемането на сигнала има и тя не е малка.
- Smuut
- Потребител
-
- Кара: 08' e92 m3
Здравейте,
Прегледах по-голямата част от темата ,но не можах да разбера каква е разликата между dynavin и erisin (като изключим цената).Става въпрос за тези с android за е46.До колкото разбрах звука е г/д един и същ и възможностите на системите са идентични.Тогава може ли да се каже ,че dynavin-а е по-читав?Тъй като предпочитам да дам някой лев отгоре ,но да взема по-доброто.Освен това някоя от тези системи поддържа ли парктроник?Тъй като видях ,че dynavin имат камера за задно,но лично аз предпочитам парктроника (електромагнитния).И последно видях няколко мнения за проблеми с erisin,но за dynavin някой да знае дали имам някакви пропуски и тн ?
Поздрави!
Прегледах по-голямата част от темата ,но не можах да разбера каква е разликата между dynavin и erisin (като изключим цената).Става въпрос за тези с android за е46.До колкото разбрах звука е г/д един и същ и възможностите на системите са идентични.Тогава може ли да се каже ,че dynavin-а е по-читав?Тъй като предпочитам да дам някой лев отгоре ,но да взема по-доброто.Освен това някоя от тези системи поддържа ли парктроник?Тъй като видях ,че dynavin имат камера за задно,но лично аз предпочитам парктроника (електромагнитния).И последно видях няколко мнения за проблеми с erisin,но за dynavin някой да знае дали имам някакви пропуски и тн ?
Поздрави!
И двата уреда няма да работят с парктроника.
По принцип из форумите се шири мнението, че Ерисина е един от няколкото появили се напоследък клонинги на Динавин.
Тоест, Ерисина е менте на ментето-Динавин
И двата продукта са китайчета, всеки с проблемите си.
Чисто и просто, Динавина е доста по разпространен, има много повече информация за него във форумите.
За евентуалните проблеми и тяхните решения.
Преимуществата на доста по-скъпия Динавин не са много, но общото мнение е, че е ментак с по-високо качество от средното китайско ниво.
Сега като се замисля, ако ми откраднат Динавина ще си купя отново същия, даже няма да е с Андроид
Всичко е въпрос на лични приоритети!
По принцип из форумите се шири мнението, че Ерисина е един от няколкото появили се напоследък клонинги на Динавин.
Тоест, Ерисина е менте на ментето-Динавин

И двата продукта са китайчета, всеки с проблемите си.
Чисто и просто, Динавина е доста по разпространен, има много повече информация за него във форумите.
За евентуалните проблеми и тяхните решения.
Преимуществата на доста по-скъпия Динавин не са много, но общото мнение е, че е ментак с по-високо качество от средното китайско ниво.
Сега като се замисля, ако ми откраднат Динавина ще си купя отново същия, даже няма да е с Андроид

Всичко е въпрос на лични приоритети!
- Smuut
- Потребител
-
- Кара: 08' e92 m3
Сега бях в един магазин (няма да упоменавам име) където ми казаха че дайнавина имал страшно много проблеми след пускането на андройда.Съответно ми препоръчаха Hualingan.Някой да знае нещо за нея (тя не била с андройд)?Съответно lynx ако можеш да ми кажеш дали имаш някакви проблеми с твоята и защо не би си взел отново такава с андройд?
Както гледам тия чудесии (навигациите) явно са зле направени ,а като четох и други теми видях и че стоковата не я бива
Поздрави!

Както гледам тия чудесии (навигациите) явно са зле направени ,а като четох и други теми видях и че стоковата не я бива

Поздрави!
Вече 2 години ползувам всекидневно варианта с Win-CE, с Андроид не съм имал, но мой познат до скоро имаше варианта с Андроид и съм го човъркал доста пъти. Въпреки, че Андроида е доста по-ново като операционна система и разполага с много повече възможности за качване на по-разнообразен софтер, за мен не е много подходящо за кола.
Предполагам,че заради това че съм привикнал на Уин-а, ме прави леко пристрастен и затова уреда с Андроид не го предпочитам.
Според мен, приказките на някой си продавач че "Динавините с Андроид имали страхотни проблеми" са силно преувеличени
Продавачите винаги гледат да ти препоръчат това, което им е най-изгодно да ти продадат и да изкарат повече пари за себе си
Гледал съм клипчета в Тубата за Hualingan, не е лошо за цената си, но до колкото помня е с по-постни възможности спрямо Динавин и Ересин.
Като се замисля, да са живи и здрави китайците
, че правят такива уредчета, че ако чакаме да се появи нещо "фирмено" с толкова много функций, май никога няма да ни огрее
А и евентуално ако се появи, ще струва 3000 евро без ДДС

Предполагам,че заради това че съм привикнал на Уин-а, ме прави леко пристрастен и затова уреда с Андроид не го предпочитам.
Според мен, приказките на някой си продавач че "Динавините с Андроид имали страхотни проблеми" са силно преувеличени

Продавачите винаги гледат да ти препоръчат това, което им е най-изгодно да ти продадат и да изкарат повече пари за себе си

Гледал съм клипчета в Тубата за Hualingan, не е лошо за цената си, но до колкото помня е с по-постни възможности спрямо Динавин и Ересин.
Като се замисля, да са живи и здрави китайците

А и евентуално ако се появи, ще струва 3000 евро без ДДС