Малко помощ за 530d Е60 '04
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- E60Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d E39 '01
Малко помощ за 530d Е60 '04
Здравейте колеги. Преди 2 дена се сдобих с БМВ 530д Е60 2004 година на 206 хиляди километра автоматик, италянска е. Купих го доста набързо и нямах време да пиша във форумите, затова попрочетох набързо каквото можах и разбрах общо взето, че е безпроблемна. Тъй като след няколко дни ми предстои заминаване към Германия имам няколко въпроса, за да се подсигуря и ще съм много благодарен, ако се изкажете по темата. Та въпроса ми е трябва ли да се пазя от скоростната кутия, тъй като е автоматик, и по какво да позная, ако започне да се разваля. Иначе в момента е добре, не "рита" , на лек наклон държи не пуска. Прочетох на едно място, че били "запечатани до живот", тоест без да се сменят масла филтри и т.н. , истина ли е ? За двигателя няма да питам от опит с по старите модели на БМВ знам, че са безпроблемни. Няма никакви грешки, изписва само една грешка на датчика за нивото на маслото (мисля че мога да карам и така без да го сменя няма да е проблем, поправете ме ако греша). Питам за скоростната кутия, защото предишния път когато излезнах отново на път беше с Ауди А6 2.5ТДИ куатро автоматик и скоростната кутия "роди по пътя" и сумати главоболия докато се прибера... Ще съм ви много благодарен, ако споделите Вашето мнение, виждане, опит по въпроса! 

- shumi66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320Д или Х3 - 3.0Д
Re: Малко помощ за 530d Е60 '04
Колега, кутията сигурно е 5 степенна GM. Не препоръчвам да я разбутваш преди път, щом за сега е добре. Провери си демферната шайба на коляновия вал и пътувай смело.
Относно кутията - ако сега смениш маслото има опасност да се влоши работата и. Живота на тези кутии, ако не са обслужвани е около 250 000. Има доста писано по форума за автоматите.
Без аварийно

Относно кутията - ако сега смениш маслото има опасност да се влоши работата и. Живота на тези кутии, ако не са обслужвани е около 250 000. Има доста писано по форума за автоматите.
Без аварийно

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
shumi66 написа:Колега, кутията сигурно е 5 степенна GM. Не препоръчвам да я разбутваш преди път, щом за сега е добре. Провери си демферната шайба на коляновия вал и пътувай смело.![]()
Без аварийно
5 степенна автоматична скоростна кутия в Е60???
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Майко мила, тука рязко се напълни с аЦки разбирачи... 

Only dead fish follow the stream...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Иначе в момента е добре, не "рита" , на лек наклон държи не пуска. Прочетох на едно място, че били "запечатани до живот", Ще съм ви много благодарен, ако споделите Вашето мнение, виждане, опит по въпроса!
[/quote]
Да запечатани са и заключени с катинар а ключа е хвърлен по средата на Тихия океан.
Интересното обаче е че такива приказки съм чувал и от приемчик на дилъра.Така че колега нито на това вярвай , нито и че италянката е на 206 К .Колегата с 5 степенната се е върнал във времето на предните петици,така че пропусни.

Да запечатани са и заключени с катинар а ключа е хвърлен по средата на Тихия океан.

- E60Power
- кандидат ентусиаст
-
memorex написа:Иначе в момента е добре, не "рита" , на лек наклон държи не пуска. Прочетох на едно място, че били "запечатани до живот", Ще съм ви много благодарен, ако споделите Вашето мнение, виждане, опит по въпроса!

да знам, че е 6 степенна, значи за сега да не я барам, а след като се върна да смяна ли маслото, или да не я барам докато не покаже признаци, незнам колеги, досега не съм карал БМВ автомат, споменах Ви какво стана с предишния ми автоматик и сега ме е страх много да не се повтори

Не я барай. След известно време ще смениш торка и тогава направо и маслото ще смениш и продължаваш да караш след това 

- E60Power
- кандидат ентусиаст
-
iceblast написа:Не я барай. След известно време ще смениш торка и тогава направо и маслото ще смениш и продължаваш да караш след това
колега

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
колегата ти е казал, че няма смисъл да сменяш сега маслото, защото най вероятно след време ще ти стане за смяна торка и тогава и него и маслото на куп. Няма смисъл сега да ръсиш 500-600лв за масло и после пак.
- E60Power
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:колегата ти е казал, че няма смисъл да сменяш сега маслото, защото най вероятно след време ще ти стане за смяна торка и тогава и него и маслото на куп. Няма смисъл сега да ръсиш 500-600лв за масло и после пак.
аха ясно, каква е цената на торка, досега не бях чувал, че и той се сменя... (освен, ако не се прецака нацяло)
- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
1.Торка като си затръгва почва да рита,да играят оборотите...Щом няма проблем до сега,ходи си до Германия и като се прибереш си смени маслото в скоростите и филтъра...Такива вечни кутий,необслужваеми,това е несериозно...
2.Тоя датчик за нивото на маслото ще го смениш като сменяваш маслото,около 50лв е по моргите.Иначе трябва да източиш маслото само да го смениш него.
3.Виж дали имаш вихрови клапи(пеперудки) на колектора...И за тях има изписано много.Ако има-шлайфера,режеш и караш.Един час работа...
4.Както по-горе бяха писали,виж демпфера в какво състояние .
2.Тоя датчик за нивото на маслото ще го смениш като сменяваш маслото,около 50лв е по моргите.Иначе трябва да източиш маслото само да го смениш него.
3.Виж дали имаш вихрови клапи(пеперудки) на колектора...И за тях има изписано много.Ако има-шлайфера,режеш и караш.Един час работа...
4.Както по-горе бяха писали,виж демпфера в какво състояние .
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
демпфера как се разбира състоянието му?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
RIDDICK написа:демпфера как се разбира състоянието му?
Като се свали, първо се вижда гумата в какво състояние е и след това можеш леко да го потропваш в земята и ако чуеш пружините да тракат значи е заминал...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2