Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: iOS тема

Мнение от ръб » 01 Юли 2014, 18:47

Мче то хубаво, ама не ви ли дразни да влизате всеки път в "Настройки" да си пуснете/спрете примерно мобилния нет, ви-фи, блутуут... и такива ?
аз супер се изкефих, че си сложих toggle за мобилния нет в control centera..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Юли 2014, 19:23

Аз лично не ги спирам........само блутута ми е спрян .... , но не го ползвам почти никога него . Другото си е включено постоянно .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2014, 19:58

AGT написа:
bum_bum написа:
Иначе верно яде много батерията тоя 7.1.2

Е това чаках да чуя ..... ай честито .

На мен не ми е голям проблем. Имам си зарядно в колата и в скутера. :dunno:

ръб написа:Мче то хубаво, ама не ви ли дразни да влизате всеки път в "Настройки" да си пуснете/спрете примерно мобилния нет, ви-фи, блутуут... и такива ?
аз супер се изкефих, че си сложих toggle за мобилния нет в control centera..

Че то откакто има айфони си има програми от рода на СБСетингс с които да си го изкараш по тоя начин. Сега са го интегрирали директно от Епъл, но винаги го е имало. Кой е луд да се рови 2 минути, че да си пусне интернета?

Мен ме дразни, че на мястото на тоя панел, който излиза имах нещо друго, което ми беше по-полезно и сега вече не мога да го ползвам.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юли 2014, 20:43

ръб написа:

Колега, с риск да ме изядат в тая тема, разкарвай айфона и си вземи андроид телефон. Няма смисъл да се мъчиш излишно.

На път съм :mhihi: т.е. ей сега тръгвам на почивка, вземам си лаптоп с обикновен уин задължително, андроид таблет и чак на последно място е айфона :mhihi:

Иначе не съм забелязал да ми пада бързо батерията, даже напротив ... но то и толкова съм го ползвал с 7,1,2

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2014, 21:47

AGT написа:
bum_bum написа:
Иначе верно яде много батерията тоя 7.1.2

Е това чаках да чуя ..... ай честито .

Не е вярно това. Няма никаква разлика при мен, просто 7цата има по default пуснато всичко на макс отначало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2014, 22:19

То след като си ресторнеш телефона няма вече дифолт настройки.

Преди малко като го изключих доста време седя на 100%, ще видим как ще е. Вчера много го бъзиках докато пооправя разни работи и сваля от Сидия това-онова. Бях качил и някакъв бъгав Апсинк и половината неща не се инсталираха с него. Така го наплющях с lossless музика, че дано пуснат 128-ца с 6-цата, иначе не знам :mhihi:

ръб написа:Колега, с риск да ме изядат в тая тема, разкарвай айфона и си вземи андроид телефон. Няма смисъл да се мъчиш излишно.

Никой няма да те яде ама ти след като имаше нужда да излезе 7-цата, че да си пуснеш безжичния Интернет без да преровиш целия телефон верно си вземи нещо по-просто, може и от фенерчетата. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юли 2014, 22:35

Мен ми е странно, защо ви трябва да правите такива неща на телефон. Имейл с атачменти, екселски файлове :)
За това има таблети или дори макбук еър, ако трябва да е гъзария.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Юли 2014, 22:50

bum_bum написа:То след като си ресторнеш телефона няма вече дифолт настройки.

Преди малко като го изключих доста време седя на 100%, ще видим как ще е. Вчера много го бъзиках докато пооправя разни работи и сваля от Сидия това-онова. Бях качил и някакъв бъгав Апсинк и половината неща не се инсталираха с него. Така го наплющях с lossless музика, че дано пуснат 128-ца с 6-цата, иначе не знам :mhihi:

ръб написа:Колега, с риск да ме изядат в тая тема, разкарвай айфона и си вземи андроид телефон. Няма смисъл да се мъчиш излишно.

Никой няма да те яде ама ти след като имаше нужда да излезе 7-цата, че да си пуснеш безжичния Интернет без да преровиш целия телефон верно си вземи нещо по-просто, може и от фенерчетата. :dunno:

Jal-ван ли е, само 1 app от тия сидии и простотии като е малко по-бъгав и недогледан може да ти направи такъв drain на батерията, че чак ще ти се стопли в ръцете :mhihi: Така че сравнението с тия jail-ове е неуместно като цяло, аз съм се убедил, че няма разлика при немодифициран OS.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Юли 2014, 23:05

Джейлван е, но и преди беше. По принцип качвам едни и същи програми винаги.

На мен мейл с атачмънти ми трябва защото понякога като съм навън получавам нещо, което иска да го погледна и евентуално да нанеса някакви бързи корекции във файла или просто да го видя и да отговоря. Ексел с много редове определено не е удобно за телефон, но много пъти съм си вършил работа без да се налага да се прибирам или да мъкна компютри с мен.
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 01 Юли 2014, 23:13

Ти качваш същите, но те са пренаписани за новата версия. А там съвсем не минават qc като при appstore-a, бързат винаги, половината неща е пълен късмет, ако въобще работят веднага след release-a на нова версия джейл.
Иначе за атачмънтите вече писах, трябва просто file manager като този - https://itunes.apple.com/us/app/fileapp ... 04694?mt=8

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 02 Юли 2014, 0:58

Аз като цяло 6 не съм се и опитвал да ползвам. При андроид нещата са доста по-интуитивни. Сега след като претових 20-тината по-известни и големи репозиторита, се убедих, че и с джейл не може да се докара функционалноста на андроид, но за сметка на това пък, започна да зависва и забива доволно много :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Юли 2014, 8:09

Е ми кой каквото е свикнал, на мен ми е супер претрупан Андроид, ама аз съм ползвал почти само Айфон от както излезе през 2007ма.

Да, четене на документи се налага тук, там... ама да ги пиша на тел-а, не знам :) За работа аз бих си взел някой Сърфис Про, ако ми се налагаше да правя по-сериозни неща в движение, не знам що не ги харесват. Иначе, аз вече не джейлвам, много се компроментира сигурността, а и се омазва всичко като сложиш едно две некадърно направени бози. Като излезе първия айфон беше фън, защото беше много орязана ОС-а, ама сега честно казано нищо не ми липсва.

Една тъпотия си харесах... да видим става ли за нещо :)

http://www.ebay.com/itm/Luxury-Ultra-Th ... _PDA_Cases
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 02 Юли 2014, 8:46

Те и тук ги има тея бъмпъри

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 02 Юли 2014, 8:49

При мен със 7.1.2 ми се подобри осезаемо животът на батерията. Вече изкарвам два пълни дни и зареждам през вечер. Никога нищо не се изключва (вкл. и Bluetooth) и телефонът се използва активно но без да ми е цял ден в ръката.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Юли 2014, 9:18

ръб написа:Те и тук ги има тея бъмпъри

Оставаше и да ги няма

Item location:
shenzhen, China :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата