Вибрации на магистралата?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Re: Вибрации на магистралата?

Мнение от ТРСТ » 01 Дек 2013, 21:21

p01s0n написа:Решил съм за сега нищо да не правя, че само миналия месец дадох близо 1000 лева за ремонти.
На пролет ще слагам нови джанти. Ще ги пратя в сервиз да ги видят обстойно за кривини и ще си сложа нови гуми, ако не се оправи и тогава ще сменя дискове и накладки и тогава, ако не се оправи ще я засиля в блатото :D
Март месец ще споделя, ако съм открил и решил проблема.

Сега видях,че си от Бургас.
Понякога ходя за риба там,но се надявам да не закача емблемата на тая е34 на куката.
Пази си колата и я уважавай! На кахърите им се намира колая.Аз още съжалявам.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Мнение от p01s0n » 01 Юни 2014, 18:28

Сложих новите джанти и новите гуми. Смених 1 преден (прав) носач, а другия го бях сменял миналата година и още държи. Смених тампоните на предните (криви) носачи. Смених и биалетките и тампона на джигателя и стенд направих. Вибрациите си остават....
Повече ме притеснява, че ги прави в движение от 90-100 км на горе започват да се усещат и колкото повече увеличавам скороста се увеличават и вибрациите. Възможно ли е от дисковете да ми тресе както в движение така и при спиране с по-висока скорост ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 02 Юни 2014, 12:52

p01s0n написа:Сложих новите джанти и новите гуми. Смених 1 преден (прав) носач, а другия го бях сменял миналата година и още държи. Смених тампоните на предните (криви) носачи. Смених и биалетките и тампона на джигателя и стенд направих. Вибрациите си остават....
Повече ме притеснява, че ги прави в движение от 90-100 км на горе започват да се усещат и колкото повече увеличавам скороста се увеличават и вибрациите. Възможно ли е от дисковете да ми тресе както в движение така и при спиране с по-висока скорост ?

Проверете кардана и по-точно тампона му. Свали едната джанта и премери централния отвор какъв е където ляга главината. Иди някъде където правят баланс, накарай да завъртят всяка джанта на машината заедно с гумата и гледайте дали самите гуми не са криви. Гледай докато правят баланс да е 0:0 всичко, защото ако има отклонение = проблем

:OT:
Тая 5-ца ако ще я хвърляш в блатото ми драсни на лично къде да дойда и да я прибера преди да я метнеш. :P Явно предния собственик не се занимавал много с нея. :banghead:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p01s0n » 02 Юни 2014, 20:47

Ако става въпрос за гуменото каре на кардана го смених преди 2 месеца. Гумите и джантите ги изключвам като вариант понеже съм преверил с 3 различни комплекта гуми и джанти и вибрациите ги има. Със 17-те вибрациите ги усещам по силно. Мисля, че ще е или от дисковете или кардана нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 09 Юни 2014, 19:07

Раздвижи си спирачните апарати т.е супортите, и смени дискове и накладки, аз също залагам на това :) :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p01s0n » 10 Юни 2014, 20:04

Смених дисковете и накладките и проблема си остава......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Юни 2014, 16:00

p01s0n написа:Смених дисковете и накладките и проблема си остава......

Джанти на баланс и гледай докато се въртят на баланса да не "тупкат" докато се въртят, щото това е = крива джанта/гума.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 16 Юни 2014, 6:46

А какво ще кажете за тампон на дифа... При мен всичко останало е сменено, отново проверено, но при 80-100км/ч. при леко поддържане на газта има вибрации... Гледах тампона около 100лв., но при първа възможност ще го сменя за проверка. (стария изглежда доста "уморен от живота")

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 17 Юни 2014, 8:27

Вчера бях при гумаджията, че и при мен имаше тресене. Оказа се малка като ямка на предна гума и самата гума подскача. Та от седене по паркингите пак можело да се получи такова нещо. Гумата се деформира. Каза ми на 2-3 дни да я местя. Не знам до колко е вярно това. Принципно има смисъл, но знам ли.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 18 Юни 2014, 20:53

Zubcho написа:Вчера бях при гумаджията, че и при мен имаше тресене. Оказа се малка като ямка на предна гума и самата гума подскача. Та от седене по паркингите пак можело да се получи такова нещо. Гумата се деформира. Каза ми на 2-3 дни да я местя. Не знам до колко е вярно това. Принципно има смисъл, но знам ли.

Вярно е, да. Аз моята като не я карам постоянно я местя наляво-надясно.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 01 Юли 2014, 17:27

Същия проблем само че при Е39,погледни ми темата и можеш да бъдеш спокоен че до сега нищо не си сменил.. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от p01s0n » 14 Окт 2014, 6:08

Да не пускам вова тема за новия ми подобен проблем. Първо да кажа че още не е отстранен проблема от темата. Снощи на няколко пъти от място тръгвах с пълна гас и забелязах, че на първа скорост на 2.500 с пауза и на 4.500 оборото имаше сериозни вибрации. На истаналите предавки нищо не се усеща. Гумите съм ти напомпил малко повече и вибрациити между 100-120 да по-силни. Дайте някакви идеи, че не знам къде да я закарам в Бургас да ми намерят проблема.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

Мнение от super_bojo » 28 Окт 2014, 23:39

Колега според мен ,след като прочетох всичките мнения в темата ,в твоя случай става въпрос за луфтове в няколко звена от части по колата и в определени режими на натоварване те влизат в ресонанс помежду си и се получават тези вибрации за които говориш . Може да е всичко дизбаланс в полуоски , кардан, тампони на силовите агрегати , и тн. . Аз в твоя случай бих вдигнал колата отзад на крик и от двете страни и да симулирам движение с скоростите за които говориш . Така поне могат да се изключат някой неща . Успех :yes:

Предишна

Назад към E34