Сваляне на волан за тапициране

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 XDrive

Сваляне на волан за тапициране

Мнение от tanokaridi » 04 Фев 2014, 16:29

Здравейте,
искам да попитам мога ли да си сваля волана сам и да го занеса на тапицер да го претапицират, защото много ме дразни как е изгорял от слънцето. И да попитам понеже има копчета и пластмаси по волана може ли изобщо да се направи или трябва да отида някъде при по големи специалисти.
Аз попринцип ползвам едни пичове в Хаджи Димитър ама с тази кола не искам да си правя експерименти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Re: Сваляне на волан за тапициране

Мнение от cocosas » 05 Фев 2014, 13:25

Волана по принцип е кожен и едва ли ти е изгорял от слънцето. Най-ветоятно е изтъркан, освен ако не говориш за тапицерията на аербега. Волана се сваля лесно. Има клипчета в тубата http://www.youtube.com/watch?v=aFlyBdNr7qI . А ако говориш за тапицерията на бега ... там вече незнам как ще я изкараш без да потрошиш щипките. Най-добре ако проблема ти е в бега си вземи една нова тапицерия която е около 50лв. или нов бег.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 05 Фев 2014, 14:00

Колега cocosas,
говоря за самоят волан от горната страна която е най близо до стъклото е захабен и седи като избеляла кожата, затова искам да го претапицирам.
относно другото питам за тези пластмаси и тояно така искам да изглежда волана след тапицирането:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 05 Фев 2014, 14:49

Колега, пластмасите които си посочил виж следната тема, има инфо доста и как сам да си ги направиш :yes:

viewtopic.php?f=116&t=341747&hilit=DYI

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 05 Фев 2014, 20:01

a1n написа:Колега, пластмасите които си посочил виж следната тема, има инфо доста и как сам да си ги направиш :yes:

viewtopic.php?f=116&t=341747&hilit=DYI

Супер е цялата тема колега ама така и не разбрах как се свалят тези пласмаси :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 06 Фев 2014, 9:38

Виж дали това ще ти свърши работа, волана ти е малко по-различен но мисля че като махнеш голямата пластмаса ще видиш къде са точно 3те болта, мисля че може да се опиташ без да махаш бега и да ги развиеш :dunno: ако пък не може, виж клипчета как се маха бега, бъди внимателен с кабелите и връзките.

http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=221880

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tanokaridi » 06 Фев 2014, 9:44

a1n написа:Виж дали това ще ти свърши работа, волана ти е малко по-различен но мисля че като махнеш голямата пластмаса ще видиш къде са точно 3те болта, мисля че може да се опиташ без да махаш бега и да ги развиеш :dunno: ако пък не може, виж клипчета как се маха бега, бъди внимателен с кабелите и връзките.

http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=221880

Супер това трябва да свърши работа събота и неделя ако остане време ще го пробвам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 535D

Мнение от Ivel » 06 Фев 2014, 20:27

Вилнер - за няколко часа 150лв стана много добре . След 70000км си личат леко следи от употреба на местата където го държа ,но въобще не са сериозни. Пластмасите ги правят в горубляне ,но така и не ми остана време да ми ги направят на мойта кола- същите боядисват и волани.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 27 Юни 2014, 21:03

Днес си претапицирах волана,и след монтажа му обратно, въпреки че беше на свален акумулатор ми заби грешки при запалването след това- DSC;4/4.След като покарах обаче няколкостотин метра грешките сами изчезнаха.Според вас трябва ли да я закарам да я закача на една диагностика за всеки случай или е излишно?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 28 Юни 2014, 8:41

530xd2008 написа:Днес си претапицирах волана,и след монтажа му обратно, въпреки че беше на свален акумулатор ми заби грешки при запалването след това- DSC;4/4.След като покарах обаче няколкостотин метра грешките сами изчезнаха.Според вас трябва ли да я закарам да я закача на една диагностика за всеки случай или е излишно?

Нормално е това, другия път като ти се наложи да закачаш акумулатор, след старт завърти пълен ляв и после пълен десен и съобщението ще изчезне.
Не е необходимо да правиш диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G32

Мнение от 530xd2008 » 30 Юни 2014, 14:26

Мерси!

Назад към Е60/Е61