Живот в оптичен шлаух
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Живот в оптичен шлаух
Здравейте колеги. Интересно ми стана дали някой ще забележи познати елементи от следното видео: https://www.youtube.com/watch?v=QxVZYiJKl1Y
Някакви странни мисли ми се въртят из главата и "си викам", че изобщо не се бях замислял за това, нито пък бях поглеждал нещата през тази призма. Харесвам го този проект, защото цели да събуди много ей такива заспали например като мен, които не виждат същността на въпросната платформа. Използвам я за чат с приятели, и две страници от които евентуално би паднал някой къс лев ама само ако е рекъл всевишния. Та се чудя нужно ли е? Защо трябва да се хвалим с това, което имаме, че даже и с онова, което нямаме. Не може ли просто да сме щастливи? И да не отричам, че съм се фукал с някакъв умрял 24 годишен скрапер във фейса... и не отричам, че е тъпа постъпка. Просто човек трябва да осъзнае, кое е полезно за него и кое тайничко му вреди да бъде истински щастлив, дори и без последната М6-ца.
Позамислих се да, колкото и пошло да звучи. Доста по- малко време ще бъде отделяно от тук нататък за тези глупости. А като се замисля още малко, май и тая тема не е от най- смислените... знам ли...
Някакви странни мисли ми се въртят из главата и "си викам", че изобщо не се бях замислял за това, нито пък бях поглеждал нещата през тази призма. Харесвам го този проект, защото цели да събуди много ей такива заспали например като мен, които не виждат същността на въпросната платформа. Използвам я за чат с приятели, и две страници от които евентуално би паднал някой къс лев ама само ако е рекъл всевишния. Та се чудя нужно ли е? Защо трябва да се хвалим с това, което имаме, че даже и с онова, което нямаме. Не може ли просто да сме щастливи? И да не отричам, че съм се фукал с някакъв умрял 24 годишен скрапер във фейса... и не отричам, че е тъпа постъпка. Просто човек трябва да осъзнае, кое е полезно за него и кое тайничко му вреди да бъде истински щастлив, дори и без последната М6-ца.
Позамислих се да, колкото и пошло да звучи. Доста по- малко време ще бъде отделяно от тук нататък за тези глупости. А като се замисля още малко, май и тая тема не е от най- смислените... знам ли...

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Живот в оптичен шлаух
Най- безмисленото нещо на света създадено за самоунищоаването на човечеството е facebook, в градския транспорт в София всеки по малък от 93 набор е забил главата в телефона и цъка във файсбук. На пръсти се броим тези които не си правим фейсбук и най-вероятно няма да станем роботи, като останалите.... много жалко .... на къде отива ветът.... Всеки сам да си прави изводите!
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Според мен ФБ, вече леееко попремина апогея си.. И съвсем няма силата на телефона и телевизора. Социални платформи имаше и преди него, ще има и след него... Всъщност те са толкова много че просто не им знам бройката. Нашия форум е пример за това, ако ФБ беше толкова велик, всички форум да са залязали отдавна. ФБ е твърде виртуален за да е достатъчно добър. Там всеки може да изглежда перфектно и винаги да казва умни неща... единственото му предимство е че можеш да се свържеш лесно с хора с които иначе не би могъл. Т.е. има добри страни но има и лоши, въпрос на вкус е като всяко нещо..

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Фейсбук и всички такива платформи са човек да се уговори с приятели/познати и да се видят на живо,както и да открие стари или нови приятели и пак да се видят на живо.
За съжаление обаче,някой така заораха ,че дори не им се говори,предпочитат да го напишат .
Аз имам фейсбук,който го ползвам за моят си проект и най-се дразня на 2 неща.
Поканата да играя някаква игричка и второто е като напиша нещо смислено да кажем и искам мнение по въпроса,някакво обсъждане и се появяват едни "лайкове",но никой не пише по същество нищо.
Е тия зомбирани неща ме дразнят и понякога ми се иска да отида и да намеря това зомби дето цикли и ми праща покани за някакви мега тъпи игри и да я блъскам в клавиатурата...
Всъщност сетих се и друго какво ме дразни " у фейса"-това е така нареченото "сръчкване",какво по дяв.. те е това сръчкване,и как да кажем "медицински център еди кой си" може да ме сръчка..
За съжаление обаче,някой така заораха ,че дори не им се говори,предпочитат да го напишат .
Аз имам фейсбук,който го ползвам за моят си проект и най-се дразня на 2 неща.
Поканата да играя някаква игричка и второто е като напиша нещо смислено да кажем и искам мнение по въпроса,някакво обсъждане и се появяват едни "лайкове",но никой не пише по същество нищо.
Е тия зомбирани неща ме дразнят и понякога ми се иска да отида и да намеря това зомби дето цикли и ми праща покани за някакви мега тъпи игри и да я блъскам в клавиатурата...
Всъщност сетих се и друго какво ме дразни " у фейса"-това е така нареченото "сръчкване",какво по дяв.. те е това сръчкване,и как да кажем "медицински център еди кой си" може да ме сръчка..

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз не мисля, че нещо (превозно средство, програма, оръжие, лекарство или др.) може да е опасно и вредно само по себе си. Ние го правим такова, като го използваме по някакъв начин. Един нож например - можеш да убиеш човек с него, да. Но можеш да нарежеш мезе и салата и да поканиш някой приятел на чашка. Е, какъв е ножът - опасен или полезен? Нито едното, ножът е просто един предмет, а дали е опасен или полезен - зависи от човека, който го ползва.
Предполагам, че същото е и с ФБ и интернет като цяло. Можеш лесно да намираш полезна информация и да общуваш с интересни хора. Но може да се използват и за глупости... Колко време на ден, кога и за какво - ти решаваш. Ако усетиш, че си пристратен и прекараното време в мрежата ти вреди - бягай. Въпрос на личен избор... Аз лично не участвам в нито една от т. нар. социални мрежи. Не че нямам възможност или време, просто не ми е интересно. Не знам още колко години ми остават, затова искам да ги запълня с реални събития, а не с виртуални такива.
Предполагам, че същото е и с ФБ и интернет като цяло. Можеш лесно да намираш полезна информация и да общуваш с интересни хора. Но може да се използват и за глупости... Колко време на ден, кога и за какво - ти решаваш. Ако усетиш, че си пристратен и прекараното време в мрежата ти вреди - бягай. Въпрос на личен избор... Аз лично не участвам в нито една от т. нар. социални мрежи. Не че нямам възможност или време, просто не ми е интересно. Не знам още колко години ми остават, затова искам да ги запълня с реални събития, а не с виртуални такива.
Excellent! Steven is my name!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И да няма социални мрежи, простаците, комплекасрите и тъпите путки все ще намерят начин да се реализират. Даже по-добре че има Фейсбук та да си седят във виртуалната реалност. Все пак ако един комплекаср си начеше комплексите в мрежата, няма да има сили да го направи и работата 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
ukelichko написа:И да няма социални мрежи, простаците, комплекасрите и тъпите путки все ще намерят начин да се реализират. Даже по-добре че има Фейсбук та да си седят във виртуалната реалност. Все пак ако един комплекаср си начеше комплексите в мрежата, няма да има сили да го направи и работата
По скоро, като никой не му обърне внимание в мрежата, ще се мотивира още повече да демонстрира тъпотията си.

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Преди около година четох много интересна статия от някакъв американски психолог за Фейсбук.
Че се използва за шпиониране - това е ясно на всеки. Даваше пример за работодатели, които след интервю с потенциален служител влизат в профила му, за да проучат привичките му, недостатъците, начина на живот, приятелите му, характера му, социалния му и финансов статус.......Социалните мрежи позволяват да нарушиш личното пространство и неприкосновеността на личните данни, разбира се, от това, което си постнал.
Най-ме впечатли категоричното му мнение, че " в близките 10-20 г. членовете на тази социална мрежа ще проявяват неимоверни усилия да премахнат много неща от профилите си, които вече не им харесват или ги компроментират, но дали ще успеят - всичко, публикувано в интернет, не се губи...."
Така че, внимавайте какво публикувате!
Аз нямам профил в никоя социална мрежа, няма и да имам, не ми и трябва - разчитам на реални контакти с реални хора.
Лека нощ!
Че се използва за шпиониране - това е ясно на всеки. Даваше пример за работодатели, които след интервю с потенциален служител влизат в профила му, за да проучат привичките му, недостатъците, начина на живот, приятелите му, характера му, социалния му и финансов статус.......Социалните мрежи позволяват да нарушиш личното пространство и неприкосновеността на личните данни, разбира се, от това, което си постнал.
Най-ме впечатли категоричното му мнение, че " в близките 10-20 г. членовете на тази социална мрежа ще проявяват неимоверни усилия да премахнат много неща от профилите си, които вече не им харесват или ги компроментират, но дали ще успеят - всичко, публикувано в интернет, не се губи...."
Така че, внимавайте какво публикувате!
Аз нямам профил в никоя социална мрежа, няма и да имам, не ми и трябва - разчитам на реални контакти с реални хора.
Лека нощ!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Една позната разправяше, че след 20 -30 години ФБ ще стане виртуално гробище. Защото профилът на починал човек не можело да бъде изтрит от друг потребител и си стоял... Имало вече такива профили на покойници и с времето щели да се увеличават.
Excellent! Steven is my name!
10 мнения
• Страница 1 от 1