Проблем с богата горивна смес м42

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Re: Проблем с богата горивна смес м42

Мнение от jorko7120 » 25 Юни 2014, 19:13

jorko7120 написа:
uricatoli написа:гледахме сместа, гледахме вакумите, гледахме регулатора на бензина.. Всичко е наред.. преди 2 вечери в запалено състояние извадих буксата на TPS-а колага изгасна, закачих я отново и я запалих.. Покарах малко и проблема се оправи.. за сега натам отиват нещата.. Някакви идеи отремонтира ли се или направо се взема ново?

И аз имам някакви такива дертове с мето м42. Мойта като и го откача тпс-а не гасне :mhihi: . На диагностика излязоха температурен датчик, ламбда сонда, тпс с нереални стойности като грешка даде само МАФ . Температурния сам го сменил никва разлика ламбда сондата сам я откачил има някакво подобрение но проблема е на лице все още тиа дни и тпс ще сменя пък ще пиша :dunno:

Смених и тпс-а с нов и гофрето както и свещите но няма кой знае какво подобрение. Когато сутрин я паля (напълно истинала) е бая умряла глъхне неще да тръгне и на място като и припомпам газта съвсем леко до около 1000-1200 оборота се усеща все едно прекъсва а като загрее това почти изчезва но почти ... . Интересно ми е само как от самосебе си напоследък оборотите не ми играят седят на я място(около 7-800) но пък се усеща едно постоянно притрисане.

Към колегата:
uricatoli написа:проблема се оказа регулатора на бензина.. много леко изпускал.. и преди малко се предаде.. утре ще сложа нов :D
Въпросня регулатор ленсо ли се сваля от рейката и колко струва горе долу?
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Проблем с богата горивна смес м42

Мнение от M10 » 25 Юни 2014, 21:21

С ключе 8 или 10 (не помня) и отверка...

Предишна

Назад към E36