Най-добрите квартали за живот в София
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Най-добрите квартали за живот в София
bum_bum написа:А тая канализация какво я спрягате не знам.. какво като няма? Ако имаш 2-300к и нагоре да си построиш къща и още 100-200 за парцел няма да имаш още 6-7 да си направиш перфектна пречиствателна станция ли? Няма лайнарка, няма химикали, няма смърдели и мизерии. Тва с канализацията е някакъв стар лаф пак на тия, дето вярват че да живееш в Кремиковци е по-яко от Драгалевци.
не че харесвам Драгалевци или живея там (имам доста приятели които са си от там и познавам що годе добре квартала) но и аз мисля че лафа с канализацичта е така както каза..
но и си мисля че селата в по-високите части на Стара Планина в покрайнините на София имат всички плюсове на Драгалевци, Симеоново и т.н. че и някой отгоре, говоря за Подгумер, Воиняговци например. Макар те да са си доста повече села, и да нямат Фантастико, и си по-далечко от центъра. (което ги слагам за минуси)

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
за Бистрица никой нищо не споменава? 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
(bubsa) написа:Аз лично предпочитам Мрамор и Житен пред комплексарските Бояна и Драгалевци!Причини имам много,а също и наблюдения.
Темата се е превърнала в на кой квартала е по-хубав и както във всички останали теми,не успяхте да бъдете обективни
Съгласен съм с теб, абсолютно комплексарска история...
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Аз съм от 3 години в София.
Живея в района на Мол-а на Стамболийски (Mall of Sofia)
Района не е никак лош има къде да се паркира с малко повече желание, комуникативно място е- като за млад човек е екстра.
НО!
Чичо ми от както се помня живее във Владая със семейството си.
Ако мога да си избирам - ще съм там.
Спокойно място, чист въздух, на 20-30 минути от центъра на София (изключая час пик).
Да пътната обстановка е кофти, но то къде има само хубави улици...?
Може би като минус мога да изтъкна че за деца и хора не шофьори транспорта не е удобен!
Живея в района на Мол-а на Стамболийски (Mall of Sofia)
Района не е никак лош има къде да се паркира с малко повече желание, комуникативно място е- като за млад човек е екстра.
НО!
Чичо ми от както се помня живее във Владая със семейството си.
Ако мога да си избирам - ще съм там.
Спокойно място, чист въздух, на 20-30 минути от центъра на София (изключая час пик).
Да пътната обстановка е кофти, но то къде има само хубави улици...?
Може би като минус мога да изтъкна че за деца и хора не шофьори транспорта не е удобен!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
randity написа:Бум, не става дума само за кенефи и т.н. Когато изпращахме Тошко на бала му минахме от там, локвите бяха страховити.. демек като вали излизаш с джет-а, като пече слънце със Ес класата, а зимата с багера...
Sent from Люлин using Tapatalk
Е то това няма много общо с канализацията на къщата, а с инфраструктурата и манталитета на живеещите. Оня ден се забутах из преките в Симеоново че ходих до пощата и гледам супер къщи, отпред Поршета, Ферарита и се чудя как са ги докарали до там..

В Люлин преди кризата ходих да гледам някакви апартаменти, били в хубавата част, имало метро, Била и незнам кво а входа целия осран и някаква мизерия.. баси гетото. И кво като е хубавата част като ще ме е гнус да се кача в асансьора?
Въпрос на приоритети и възможности. Преди 10 години майка ми ме питаше от какъв зор живея в центъра, а на мен през ума не ми минаваше да се местя някъде. Беше ми по-важно да имам пари да излизам и да се возя, отколкото да харча за жилище. Но гъз знае 2 и 200, преди 20 години живеех под наем в една преустроена кухня на гарсониера. За да си отворя шкафчето, което ми беше гардероба трябваше да се кача на леглото че няма място къде да си сложа краката.

Convertible написа:за Бистрица никой нищо не споменава?
То там отдавна няма читави места за продажба на постижими цени, освен ако не си от тия дето "имат едни пари за усвояване".
Bavarcho написа:но и си мисля че селата в по-високите части на Стара Планина в покрайнините на София имат всички плюсове на Драгалевци, Симеоново и т.н. че и някой отгоре, говоря за Подгумер, Воиняговци например. Макар те да са си доста повече села, и да нямат Фантастико, и си по-далечко от центъра. (което ги слагам за минуси)
Хубавите райони по дефиниция са южните. В тая посока към Подгумер и Войняговци живях две години и вече като мина по Околовръстното от там си обръщам главата на другата страна. Няма такива гнусни селяци.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
bum_bum написа:
А тая канализация какво я спрягате не знам.. какво като няма? Ако имаш 2-300к и нагоре да си построиш къща и още 100-200 за парцел няма да имаш още 6-7 да си направиш перфектна пречиствателна станция ли? Няма лайнарка, няма химикали, няма смърдели и мизерии. Тва с канализацията е някакъв стар лаф пак на тия, дето вярват че да живееш в Кремиковци е по-яко от Драгалевци.
Това с пречистването е така, ние разни био ензими мятаме и няма проблеми, ама като завали як дъжд или почне да се топи снега и става мазало. И на места където има рязки разлики в нивата съм виждал септичната яма да избие в съседа

Да не говорим ,че тия с новите къщи за по 300К са едно на ръка, другата половина са доста кофти шопи кореняци дето реално имат места за двойно на 300К ама си имат и външен кенеф още и пречиствателна станция скоро няма да правят.
Бистрица мен лично много ми допада особено като им оправиха и пътя.
Иначе от софийските квартали - Прекарвам доволно време в идеалния център и там е обратното на Драгалевци. Всичко е на 10 мин пеша и особено като се излиза вечер е супер удобно. Старите кооперации са хубави за живеене.
От другите квартали много ми харесва стрелбище или Гоце Делчев около Южния парк
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ще споделиш ли приблизително къде живееш?madpetio написа:Аз преди две години се изнесох от "хубавите" квартали на София![]()
в момента живея на 35км от Паметника Левски всеки ден минавам 80-100км което не ми е проблем струва ми точно 6-7лв гориво
Сутрин като спра на светофара на Горубляне и ме удари мириса на изгорели газове и се чудя как да не стъпвам в София
Лятото нямам жега винаги е с пет градуса надолу от София... Зимата също,но не задължително когато в София е мъгла при мен няма.
Сметките са ми много по-ниски от "престижните" квартали![]()
![]()
![]()
Тишината е несравнима!
п.с. Да и за възрастта сте прави,на 18г никога нямаше да стъпя в къща на село...

Май в тази тема ще открием топлата вода,че пълно щастие няма и това важи с най-голяма сила за София (и околностите й)
Ако можеше Пловдив да има море и стандарта на София (по заплати),но без да се променя сегашния му вид(много "ако"-та станаха май

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Баси... 4-та страница стана, а още никой не е казал Студентски

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
то това живот ли е тамTNT написа:Баси... 4-та страница стана, а още никой не е казал Студентски![]()
![]()
![]()
![]()

вече и за квалитетно напиване не става
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Boraka92
- Потребител
-
- Кара: '00 E39 530i
- Мечтае да кара: Е92/Е90 ///М3 ръчна кутия
Аз съм отраснал в кв. Гоце Делчев (едно време Емил Марков) и си ми харесва по ред причини - верно не е идеален, но Южния Парк е на 10 мин. пеша, поликлиника, Билата на бул. България и от 2 години молеца с Карфурче, кино ала бала. Най-хубаво ми беше в гимназията - даскалото на 2 минути буквално, ставах за училище в 7 и 20, 7 и 30 бях на пангара
Има малко гаменчета и улични кучета по улиците ама се свиква, проблеми с трафика и паркирането никакви - сега се навъдиха провинциални звезди наематели и като се прибирам късно вечер най-много да се наложи да спра вместо на паркинга зад блока - на булеварда пред него (по който булевард след 10 вечерта минават по 5 коли на час). В тоя джангър в центъра със синята зона и това излишно напрягане по светофарите не бих живял. Иначе тук в Германия масово има хора, които живеят на по-голямо раястояние от работата и примерно ако е на 15, 20 км разбирам, но примерно шефът на майка ми живее в Дортмунд, който е на 100-110 км от клиниката в която работи, парите и горивото не са му проблем ама да ставаш в 6 часа с кокошките и да юркаш сутрин 1 час и вечер 1 час по аутобана всеки делничен ден айде не мерси.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Bogat-Beden написа:Ще споделиш ли приблизително къде живееш?![]()
с.Вакарел
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
BMW_RIDER написа:От другите квартали много ми харесва стрелбище или Гоце Делчев около Южния парк
И аз се зачудих защо го няма Гоце Делчев...
От кварталите в града най-много ми допадат тези около Южния парк.
Ако ще е извън града - хубава къща в някое село или вилна зона на 20-30 км от София

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Нещо Лагера, Хиподрума ... А-у !?
Или само тези от анкетата ?!
Защото според мен точно тези квартали си останаха както от както са строени ..
Ново строителство няма, или ако има са 2-3 блока !
Някой спомена Владая ..
Ако ще си купувам някакво "жилище", ще е точно там
Или само тези от анкетата ?!
Защото според мен точно тези квартали си останаха както от както са строени ..
Ново строителство няма, или ако има са 2-3 блока !
Някой спомена Владая ..
Ако ще си купувам някакво "жилище", ще е точно там

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Bogat-Beden написа: Пловдив ...-щеше да е град номер едно (предполагам)
Той и сега е - по брой цигани на кв.м. по центъра.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Най-добрите квартали за живот в София
Дългосрочно переспективата е във Варна и Бургас... Пловдив ще си остане индустриален град според мен. Ама дългосрочно може и държавата да я няма както са подкарали...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”