Замяна на катализатор..

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Замяна на катализатор..

Мнение от datchko » 21 Юни 2014, 14:36

Колата ми е с оригиналния катализатор, който отскоро чувам, че дрънчи, което според мен означава, че от питата са се отчупили парчета и вече катализатора не става за нищо.
Сега - нямам намерение да си оставям колата без катализатор. Не искам нито гърнета, нито прави тръби. Целта ми е да се сложи нов (неизползван). А мисълта за това е чистият въздух, който дишаме :yes:
А относно въпроса ми - какъв катализатор мога да сложа на колата? Не мога да намеря такъв с две входящи и изходящи тръби, така че сигурно ще се преправя..

П.П. - Преди 3 седмици минавах технически и ми казаха, че газовете са ми под нормата, което ме озадачи супер много, защото мислех, че катализатора е заминал тотално, но явно има живот в него :dunno: (освен факта, че се разпада де :mhihi: )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Замяна на катализатор..

Мнение от zvetiko » 21 Юни 2014, 15:11

datchko написа:Колата ми е с оригиналния катализатор, който отскоро чувам, че дрънчи, което според мен означава, че от питата са се отчупили парчета и вече катализатора не става за нищо.
Сега - нямам намерение да си оставям колата без катализатор. Не искам нито гърнета, нито прави тръби. Целта ми е да се сложи нов (неизползван). А мисълта за това е чистият въздух, който дишаме :yes:
А относно въпроса ми - какъв катализатор мога да сложа на колата? Не мога да намеря такъв с две входящи и изходящи тръби, така че сигурно ще се преправя..

П.П. - Преди 3 седмици минавах технически и ми казаха, че газовете са ми под нормата, което ме озадачи супер много, защото мислех, че катализатора е заминал тотално, но явно има живот в него :dunno: (освен факта, че се разпада де :mhihi: )

Колега, за да отговаря най-добре на мисълта ти за чистият въздух, който дишаме, би трябвало да сложиш нов оригинален катализатор- всичко останало ще е импровизация, която неминуемо ще доведе до замърсяване на околната среда.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 21 Юни 2014, 16:13

2700лв в Дару :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 22 Юни 2014, 22:24

Имаше универсални за по 150-180 лв :)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Назад към E34