какво не харесвате на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: какво не харесвате на е39

Мнение от Kris » 18 Юни 2014, 21:14

advokata25 написа:1. ходовата част е цялостно сменена - отпред и отзад. 5 автомобила такива съм пробвал.
2. вратите са супер тежки в сравнение с тия на е клас или а6 и а8 - последните също не са трабанти и минита.
3. датчика за горивото се вдига като на някой дядо ...... след 5 минути, 10 .....
4. прозорците са супер бавни и пословично страдат от повдигачите.
5. колата е наистина неманеврена.
6. забравих да добавя и рейката - проблем е почти при всички.
7. скоростната кутия е варварска и неадекватна - поне тая на gm. не знам zf как е.

Не искам никой да ме разбира погрешно. Аз си я обичам тая кола. налял съм цифра в нея, инак нямаше....

Не ме разбирай погрешно, колите ни са на по 100 години, но:
1. Бас ловя че не си сменил всичко от пред и отзад и то с оригинално (BMW части, а не части за BMW) в оторизиран сервиз.
2. Прав си. Вратите наистина се усещат тежки, но поне не ги трескат като луди.
3. На дали Ханс е мислил, че ще се слагат по 10л, за да направи датчика да реагира по-бързо. Тя колата се чуди дали си заспал на колонката или наистина само толкова си сипал.
4. Сменяш механизмите и всички уплътнения (нови оригинални) и ще видиш разлика. Пак казвам на 100 години са тия коли.
5. Аз лично съм карал доста километри и не съм усетил да е не маневрена, но всичко е до къде се кара колата. (Имай предвид че идеята не и е да е "градска кола" за да завива на място.)
6. Прав си имат проблем с рейката, но това пак е въпрос на поддръжка. Купува се нова, а не се рециклира. (поне така би трябвало, въпреки че и аз рециклирам).
7. Скоростите да си кажем честно даже са надскочили живота си, който е бил замислен при създаването им. Тия нашите коли са на по 500 000 км и все още с ОЕМ масло и филтър, това си е постижение. (поне според мен).

И по темата, освен другите неща:

Мен ме дразни, че няма отвор за чейнджъра като за навигацията и трябва да отварям кората.

И другото дразнещо ми е (не само в Е39, а направо в повечето модели) че има врътка за топло/студено. Нали съм настроил градусите, натиснал съм Auto, има си и UV датчик. За какво трябва и врътка да има?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39/525DA/03

Мнение от advokata25 » 18 Юни 2014, 21:30

Истината е, че всичките ми негативи ги изсипвам по е39, като я сравнявам с предходната си кола - Мерцедес ц280, 2006г. Колата беше много по стабилна, скоростната кутия 7 г троник няма да я коментирам, а за маневреността й не бива и да говоря. Всеки е забелязъл как лягат гумите на мерцедес. И това е еквивалент на 3-та серия, не на 5-та. Дори и аудитата имат по адекватен датчик за горивото. Както и да е. Сега очаквам всички да ми скочат, но се опитвам да бъда крайно обективен и да споделя опита си. Инак визията на бмв си е неповторима, но....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 18 Юни 2014, 21:40

Човек защо си продал ,,цетката,, тя те е правила щастлив,защо си взел беля на главата с тази :lol: :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 18 Юни 2014, 22:15

advokata25 написа:Истината е, че всичките ми негативи ги изсипвам по е39, като я сравнявам с предходната си кола - Мерцедес ц280, 2006г. Колата беше много по стабилна, скоростната кутия 7 г троник няма да я коментирам, а за маневреността й не бива и да говоря. Всеки е забелязъл как лягат гумите на мерцедес. И това е еквивалент на 3-та серия, не на 5-та. Дори и аудитата имат по адекватен датчик за горивото. Както и да е. Сега очаквам всички да ми скочат, но се опитвам да бъда крайно обективен и да споделя опита си. Инак визията на бмв си е неповторима, но....

Нали се сещаш , че сравняваш коли с разлика близо 20 години ? Защото Е39 е било замислено още 90-те и малко преди това ... Технологиите са тотално различни и всичко останало.

За годините си тази кола е достатъчно добра за да е се сравнява с останалите в класа си и честно казано на места ги превъзхожда , на други не.

Всеки дето не си поддържа качествено колата се оплаква колко е трошлива и т.н. , но продължава да си купува носач на феби или друг китаец/турчин и пак се оплаква. Не излизайте , че всеки се разполага според чергата си , щом имате такава кола трябва да я поддържате като такава т.е. сме на една и съща черга.

Колегата горе е описал кво що и е абсолютно прав.

п.с.

И ако го сравним с Е класата дето е от тоя период ( W210 ) забелязваме в случая как мерцедес са бая назад с цял един модел като качество , лукс и т.н. + W210 е трябвало да го продават с ръждопреобразувател още от завода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 19 Юни 2014, 13:55

Съгласен съм колега. Е39 я произвеждат 7 години. Мойта е последната произведена това поколение и в крайна сметка е кола от миналия век. Няма и какво да и се сърдя. Сравнима е с w210, a не с w 211. Но итересно, че струва на цена колкото последната. Все още има екземпляри които са продават за 10, 11к. Например мойта я продавам за толкова :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 19 Юни 2014, 15:48

дано се отърве горката... взимай после 7-мата...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 19 Юни 2014, 17:05

Много ама много ме дразни като видя каквото и да е бмв с разтворена задница. колкото и да е изпънато и наточено като се е рзтворило ми бърка в очите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 19 Юни 2014, 17:58

Не ми харесва че много мангали се навъдиха с Е39. Много я харесват. Един ми вика за мойта "шукар бмв бате караш" :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 19 Юни 2014, 18:13

:yes: :yes: :yes:
kluna_ написа:Не ми харесва че много мангали се навъдиха с Е39. Много я харесват. Един ми вика за мойта "шукар бмв бате караш" :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 19 Юни 2014, 19:19

wladio написа::yes: :yes: :yes:
kluna_ написа:Не ми харесва че много мангали се навъдиха с Е39. Много я харесват. Един ми вика за мойта "шукар бмв бате караш" :mrgreen:

Особено в Камено..... нямам думи... :banghead:
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от advokata25 » 20 Юни 2014, 11:41

Вярно е това, че много лица от ромски произход са притежатели на е39. Но пък като вземеш предвид каква купчина пластмаса е е60 не знам дали последните лица вече ще си взимат БМВ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 20 Юни 2014, 16:13

Забравих да добавя шумните мигачи и аварийни.имам фиеста,там не се чува нищо,а 39ката...........

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 20 Юни 2014, 16:25

Запознат ли си, че тази кола няма реле за мигачите и това което чуваш е зумер?
Махни зумера и ще видим дали, ще чуваш нещо, освен псувните за забравен мигач или авариини.
Влез в пасат Б5 и чуй мигачите и тогава пиши за БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 20 Юни 2014, 17:13

racing_team_vidin написа:Запознат ли си, че тази кола няма реле за мигачите и това което чуваш е зумер?
Махни зумера и ще видим дали, ще чуваш нещо, освен псувните за забравен мигач или авариини.
Влез в пасат Б5 и чуй мигачите и тогава пиши за БМВ

Нещо да съм казвал за Реле???????темата е какво не харесваме,и изказвам мнение.а по принцип каквито и кусури да се изпишат,аз страшно много си харесвам и обичам 39ката. Хубав ден.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
Мечтае да кара: E30 кабрио с V8

Мнение от liort » 20 Юни 2014, 20:20

Също не ми харесва в Е39.
1. Крадат им фаровете фейслифт .
2. Крадат навито.
3. Крадат мулти волана.
4. Крадат все още наточените Е39-ки
5. Също так и предната броня.