ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от raptorxbg » 13 Юни 2014, 23:03

Днес се опитах да изкарам допълнителните функции на километража, но не успях... Колата ми е комби произведено януари 1996 и беше с табло от по-стария тип, което аз смених с табло новия тип свалено от седан произведен в средата на 1996. Задържам бутона за рестартиране на дневния километраж и давам първи контакт при което се появяват една след друга 6-те позиции с различни цифри, след това стрелките си бият прекъсвача и всичко приключва. През това време колкото и да натискам бутона или да го задържам няма никакъв резултат. Аз ли бъркам някъде или просто при мен номера не минава?
В същото време дигиталния климатроник си показва допълнителните функции без проблеми. Управлението на климатроника също е сменено с това от седана, защото на старото имаше проблем със осветлението но и при него си работеха функциите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Юни 2014, 23:14

Това, което правиш се нарича клъстър чек :roll:
За какви допълнителни функции на таблото говориш ?
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raptorxbg » 13 Юни 2014, 23:40

Днес четох темата за това как да активирам функцията на километража да показва в дигитален вид оборотите или скоростта с която се движа и се сетих, че когато се возя на темпомат с минималната му скорост - 40км/ч дисплея на климатроника твърди, че скоростта е 35км/ч и исках да видя дали и на таблото ще показва толкова или ще е нещо по средата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Юни 2014, 0:29

raptorxbg написа:Днес четох темата за това как да активирам функцията на километража да показва в дигитален вид оборотите или скоростта с която се движа и се сетих, че когато се возя на темпомат с минималната му скорост - 40км/ч дисплея на климатроника твърди, че скоростта е 35км/ч и исках да видя дали и на таблото ще показва толкова или ще е нещо по средата.

Едно и също е, сигнала е от един източник и при трите - таблото,климатроника,борда, така че ще показва същото.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5, E53

Мнение от wacky_y » 14 Юни 2014, 12:09

Здравеите колеги,
Знаете ли дали се продава отделно т.н "цокъл" за захващането на стойката на халогена към бронята? Има ли си патиден номер и къде може да се намери?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квото дойде

Мнение от mambata_943 » 14 Юни 2014, 15:26

Преди време сменях компа на абс-а, но наскоро пак ми светна лампата, сега ако ида пак на диагностика дали ще ми покаже кой точно датчик е изгърмял? Щото предишния път я закачихме и майстора каза, че не може да каже дали е датчик или компа и аз направо смених компа ейтака на сляпо и се оправи?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 14 Юни 2014, 19:50

Предстой ми закупуването на ел.перка. Ще се използва за допълнително охлаждане, нямам климатик. Ще се ползва с оригиналната инсталация която предстой да бъде прекарана и с датчик на 80/88 градуса, съответно искам да е с 2 степени. Въпроса ми е каква перка да избера? Монтажа не ми е проблем, така и така ще се преправя. Някой ако знае някоя перка която духа повече или просто е по добра от другите. Не е задължително да е от е36. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 14 Юни 2014, 23:43

raptorxbg написа: да показва в дигитален вид оборотите или скоростта с която се движа

Ей това как ставаше? :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 14 Юни 2014, 23:48

k.milanov написа:
raptorxbg написа: да показва в дигитален вид оборотите или скоростта с която се движа

Ей това как ставаше? :paranoid:

http://www.bmw-m.net/techproc/test.htm
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 15 Юни 2014, 10:57

Колеги кой Angel Eyes са по-добри и са за предпочитане CCFL или SMD ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 15 Юни 2014, 13:17

Manuel написа:Колеги кой Angel Eyes са по-добри и са за предпочитане CCFL или SMD ?

На мен лично най-ми допадат амбър CCFL ,SMD ангелите седят на точки и ми бъркат в здравето ,но тва си е лично мое мнение ,има колеги които ги харесват.

А аз да попитам ,взех си CD 23 някой може ли да ме насочи как да си изкарам AUX?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 15 Юни 2014, 19:32

HowDouWantit написа:взех си CD 23 някой може ли да ме насочи как да си изкарам AUX?

Колегата @Stony1 със сигурност може, но не знам дали ще иска :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от raptorxbg » 15 Юни 2014, 22:20

Изпадна ми един 4 канален усилвател и реших да добавя още малко бас в е36-цата, че все не ми стига но не говоря за нищо от рода на китайски плеър за 120лв. + туба 15-ка в багажника, да дрънкат ламарините, регистрационния номер да е пред изпадане и да криви звука...
В момента плеъра ми е Becker traffic pro, от пред съм с оригиналните колони а отзад на тавана на комбито поставих Helix (оригиналните бяха демонтирани от предишния собственик и нямаше нищо там) и до момента съм горе-долу доволен от звука. Разгледах форума и ми стана ясно, че каквото и да правя просто колата не е проектирана за добро озвучаване и няма смисъл да заменям оригиналните колони или да пускам всичко през усилвател и т.н. Та мисълта ми е някой занимавал ли се е да добавя още малко бас, като например колони в двете чекмеджета отзад на комбито или под предните седалки както е при е60 или нещо подобно, стига да е прибрано и добре изработено? И ако може някакви снимки.
П.П. Знам, че е най-лесно да си купя hi-fi пакет, но да речем, че в момента не искам да се занимавам с него и на този етап той отпада като вариант.

EDIT: И още един въпрос, до сега се рових гугъл и попаднах на тази снимка http://www.megaparts.bg/media/catalog/p ... 6c1f92.jpg
Някой виждал ли е до сега такова управление за климатроник на е36? Виждал съм в Опел Вектра/Калибра дошли от Италия допълнително монтирани НЕ фабрични климатроници, дали и този е такъв?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Юни 2014, 0:06

По вторият ти въпрос, да това е управление на климатроник Диавия и е афтърмаркет.
По първия... сложна тема :) Аз лично бих набил заводски усилвател, вместо да се занимавам с някакъв друг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 16 Юни 2014, 10:52

Колеги за 318ис какъв шпер да взема имам оферта за голямо прасе с число 2.56 става ли и какъв ще е ефекта с него или да търся малко прасе 3.38 или 3.45? Питам защото четох,че за 318 слагат 3.38 или 3.45 :help:

ПредишнаСледваща

Назад към E36