Акумулатор за дизел.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Re: Акумулатор за дизел.

Мнение от 90e90e » 12 Юни 2014, 9:27

Няма да стане "замяна с еднакъв" - на пазара вече има друго поколение акумолатори и точно такъв с такива параметри няма да мога да открия (на първо четене). Това което имам в багажника е 80Аh и 640A, а това което е на жена ми в каручката е Варта (75Аh, 750A). Ако има желаещи да обяснят как се прави корекцията (кабел ще намеря,и софтуер ще кача на мобилния комп) - ще съм благодарен...
Мога и бих искал да си купя съшия акумолатор, защото съм изкл. доволен от него (320 000км и 8 години без 1 месец безотказно)...

А пък дори и да омотам нещо - ще карам на жената барутника докато намеря кой да поправи моята :lol: :lol: :lol:

Предварително благодаря!
Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 12 Юни 2014, 9:34

Нямаш проблеми, ако искаш пак да сложиш 80аh какъвто е твоя, то не се налага прекодиране. Пусковия ток няма значение тук. Има значение само типа на акумулатора Lead Acid - тез дет са масово или AGM ( ако твоя оригиналния е черен, значи е такъв) и Аh. Приемерно silver plus Bosch има 77Аh (780А), който ако го сложиш , пак няма да има нужда от прекодиране. Ти си подготви нещата, а то обяснението може и сам да го видиш като влезеш в програмата. Ако ли не ще пиша, макар да го има във форума. В е60 форума също съм го срещал.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 12 Юни 2014, 13:13

90e90e написа:Няма да стане "замяна с еднакъв" - на пазара вече има друго поколение акумолатори и точно такъв с такива параметри няма да мога да открия (на първо четене). Това което имам в багажника е 80Аh и 640A, а това което е на жена ми в каручката е Варта (75Аh, 750A). Ако има желаещи да обяснят как се прави корекцията (кабел ще намеря,и софтуер ще кача на мобилния комп) - ще съм благодарен...
Мога и бих искал да си купя съшия акумолатор, защото съм изкл. доволен от него (320 000км и 8 години без 1 месец безотказно)...

А пък дори и да омотам нещо - ще карам на жената барутника докато намеря кой да поправи моята :lol: :lol: :lol:

Предварително благодаря!
Късмет на всички!

Със Ncs става и е доста лесно, а при подмяната на акумулатора със същия Ah ти трябва само INPA със които също е много просто да регистрираш акумулатора :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 13 Юни 2014, 8:23

Ето го нещото, което извадих от багажника...
Ak__bmw.JPG

Сложих VARTA 75Аh (750A)...

http://www.akumulatori.bg/129/Product/2 ... namic#info

Не знам... не съм кодирал нищо... Как мислите, с един ресет само мога ли да мина???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 13 Юни 2014, 8:26

Нямаш проблем. То и без това варианта за кодиране в твоя случай е или 70 или 80. други опции няма. Така, че направи си ресета и си готов. Макар че като гледам 74Аh е дето си сложил, не 75.

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93